Здраво мајка, на моето не му се случило ништо вакво, ама можам да ти дадам совет, место влажни марамици, да и го бришеш газето и дундето со памукче (јас и купувам Тото), намокрено со млака вода. Ние утре правиме точно 4 месеца и ниту еднаш немам користено влажни марамици кога сме дома или на гости. Единствено кога шетаме во трговскиве центри (и тоа е мн ретко) па тогаш ми е пофлексибилно со влажни. Пу, пу, пу да не се урочиме ама немаме воопшто црвенило, а ја мачкам со павловичева, ништо друго не и ставам, дури ни пудра. Поздрав и се најдобро
Инаку, мојата комшика имаше проблем голем со исфрлено дунде и газе кај нејзината ќеркичка, она го користеше ова на галафарм (СО ЦИНК ОКСИД И ПЕРУБАЛСАМ) за два дена се намали мнооогу а веќе 5 ден немаше воопшто и продолжи да ја користи таа крема. А сте пробале да смените пелени?
Majki, bebceto dva dena kasla i kiva,duri I slajmovi isfrla od ustata a eve sega I temperatura mi kaci 37,2 mu staviv cepce po preporaka na pedijatar koj me sovetuvase telefonski i mi rece dokolku ne mu se simne da go odnesam da go vidat,prvpat kacuva temperatura I se isplasiv ima li nekoj iskustvo so vakvi nastinki, mozam li nekako da mu olesnam, ima 4 meseci I edna nedela?
Затоплувањето да биде во сад со топла вода, не директно на рингла или микро. За да не ги изгуби квал.состојкк. пишале и др.одпосле видов. @Mila987 37.2 е ок темп.за бебе, на толкава Т не се става чепче ниту сируп, зошто може да се намали многу телесната температура и да се јави спротивниот проблем - хипотермија. Туш и расоблекување во тој случај. Сепак нека ве види педијатар, за кашлицата. @Chupe јас би ти препорачала кокосово органско масло, на биопланет, го има во зегин, штета нема да има.
Мајки, тие што имате мака, можам да ви препорачам спрејче за ојадено газе, иако ние сме немале проблем, снаа ми убаво се изнамачи, буквално до ранички на газето кај детето и што све не испроба но ова ги спаси. Се вика ЏинЏира спреј (GinGira) но е малку поскап, мислам го има по аптеките.
Јас го нарачав тој од Галафарм, со перубалсам. Утре ќе стигне, па ќе пишам дали има подобрување. Спојлер ми кажаа во аптеката дека галафарм не работеле 7-8 месеци. Некој да не знае зошто?
Незнам дали се грчеви ама бебуш од рано сабајле ми е многу вознемирена,не е наспана таман ќе ја ставам во креветче после неколку минути ги крева рацете у вис и како да се плаши ќе ги отвири очите и плаче силно,дали тоа се симптоми на грчеви? Цел ден сме во раце се смирува ако ја оставам во кревет пак истото рипа и плаче??? И уште нешто секој ден ли се јавуваат во исто време или можно е и во друг период од денот различен од претходниот? Од кои капки бевте најзадоволни,сакам да и купам и чајче да и дадам
;0 Fala ti mn Se doime,a stolicata i e najnormala vo tecna kavena forma Se doime,no planirame i da i davame i malku ad kako dopuna.Stolicata i e najnormala vo tocna forma i kafena boja samo sto e mn retka na 12 saati.pozzzz od nas
Azalea κолκу недели имате?гρчевите се јавуваат после 2та недела,аκо се витκа и се цρвенее гρчеви се,ние имаме сκоρо 3ипол месеци уште маκа мачиме со нив се јавуваат навечеρ сега и тρаат помалκу, κога беше помал се јавуваа и по 2,3 пати во теκот на денот нам ни помогнаа саб симблеκс κапκите,чај на Хипп од κомоρача и дρжење во ρаце додеκа тρаат со нишκање исто,и теρмофоρ κоρистевме и бели звуци доста помагаат фен,аспиρатоρ и пρавосмуκалκа многу тρпение тоа е пеρиод κој моρа да се помине,ние уште навечеρ со фен се успиваме поздρавче мила
Fala ti mnogu,se nadevam deka se e ok,i nie nemame tvrda stolica tuku e najnormala vo tecna i kafena forma.pozzz od nas <3
Тигарче а како му ги даваше саб симплекс,мм ги земал нив,гледам пишува 4 пати по 7 капки и со што ги даваше?Инаку имаме 18 дена
Нас ни помагаат infacalm капките, 2 пати во денот по 20 капки му давам и се смирија грчевите. Има во нив и пробиотик и се безбедни за мали бебиња. Чајче не давам од страв да не му го наполни стомачето и ќе ми го намали млекото, еднаш му дадов откако јадеше и ми го поврати целото
Мила можеш 3 пати по 10 сигуρно во 24 часа,после доење се даваат поздρавче инаκу ние сите κапκи ги пρобавме саб.највеќе ни помогнаа пρобајте κога веќе ги имате
Јас ја имам мустелата за пеленски осип дома, неотворена. Кога би можела да помогнам... Не знам од кој град си...
Nie samo sto se vrativme od doktor, pocnale slajmovi da mu se spustaat na gradite I trgnalo nakaj bronhit, mu dadoa sirup tricef,za dva dena kontrola, ako ne mu e podobro ke ne zadrzat vo bolnica, znae li nekoj vezbi za iskasluvanje na slajmovi? Mozam li da sprecam nekako da mu se spustat nadole?
Тапкај го по грбот.Стави го на колена кај тебе со главата наведнато надоле и тапкај го.И вода давај како и често цицање за да се разводени шлајмот.Иста ситуација беше как нас.