Добро мојава ме почасти денеска. Прво будење во 12 па во 3 и стана 7:40. Мм вика што му направи на детето Едино различно од претходните денови е што долгата дремка од 2 саати и беше од 16-18. Мислев нема да и се спие вечерта ама во 8 веќе почна да кенка и трие очи па си легна регуларно. Веќе ништо не мислам
Епа уште тоа да пробам да и ја поместам подледната дремка мада она спие она кога сака а не јас. Еве ја уште е со нозете у вис.
И мојава спие кога сака не ја форсирам.Вчера тоа случајно беше. Бевме излезени наваму натаму и се кратки дремки и кога дојдовме дома се изнаспа. Друго да влијае не знам или само и се погодил хороскопот Ама друго е макар три часа за мене не прекинат сон. Мислам планини ќе поместам денеска. А за нозе у вис....мислиш свеќи прават како на физичко во основно
Леле остај и најново од пред некоја недела на сите четири па се клати зима залет и се џитка. Кај падне таму. Све на глава се дочекуе што е и нормално. Немам ум у мене више. Секое такво џиткање со по 5 нови бели влакна ми е . Ја сум до толку папсана што синојка мм ме разбудил пошто плачела и ја сум му рекла сега и пак сум си заспала па ме будел пак. И знам еднаш кога се разбудив дека она беше на меше и се шеташе измеѓу мене и мм (у средина беше среќа). У превод кај и да е ќе попушти моторов.
Леле колку ме потсети на нас, мојава е 14 недела, и си има периоди кои мислев скок е ама по една недела-две пак има неколку дена такви кога ни можам да ја заспијам ни да ја најадам колку што треба. Гледам да не ја боли нешто, да не и е жешко, ладно ама дури не си се исплаче не заспива понекогаш независно од скокови. Се тешам мала е уште
И кај мене помага, кога знам не е гладна а почнува да прета да пика рачињата в уста во сон, давам цуцле и продолжува да спие.
Мајки а да се загрижувам ли ако бебето ми спие повеќе од претходно?? Не ми се наоѓа крајот мене 5++ е бебе Ама чудно денес две дремки по 2ч направи....
Ќути сииииии Прв пат кога ја воведе таа долгата дремка и измерив температура пошто исто не беше својствено за неа. Види тоа само мада мислам дека решило да те части
Имаме 30 дена до сега од раѓање ми беше поцрвен во лицето сега наеднаш денес стана бел блед Дали сте се соочиле со ова?
Ич да не се загрижуваш. Мојата обично не спие преку ден повеќе од 20 мин. Овие денови и се згреши нешто па се успива по саат - два
Хахахахахаха и ја сум идта ко тебе кога ќе и де "згреши" да се забораи у спиење. Уживај во тие малку денови кога ќе те части
Мајки бебе има 4м полни се уште се нема свртено од грб на меше, нормално ли е или да се загрижам, од меше на грб се врти уште од 2,5м. Инаку ич нејке на меше, веднаш се врти на грб.
Мајки бебево точно откако наполни 3 месеци престана да кака често, еве прв пат цели 2 дена да се нема покакано и знам дека не е за грижа дека можат и по 10 дена да тераат ама сепак ми е мисла што така наеднаш престана. До минатата недела какаше 3-4 пати дневно. Слушам му кркорат цревата ама не ми делува како да го боли. Иначе на доење сме и нема никаква промена. Уште нешто, му го чистите ли јазичето на бебето и како ? Му е ептен бело и малку грдичко за гледање, последен преглед прашав и педијатар да не е габична, рече не била ама не прашав дали и како да се чисти. Денеска една пријателка го виде и ме праша зошто не му го чистам, вика на времето со газа и со чај камилица чистеле Ми е непријатно да звонам на педијатар за да прашам а следен термин ни е на 15ти.
Нормално е, рано е. Тој период на страна се вртат. Мојата е 5 месеци и кога беше помала се вртеше од стомак на грб сега не знае. Сега почнува од грб на стомак да се врти и плаче не знае да се врати назад
и мојата до три месеци какаше редовно секој ден и после престана, почна на 4 дена да кака и ја како тебе одма паники,иначе на доење сме исто. сменив на ваја пробиотик и сум презадоволна, почна пак секој ден да кака не знам дали даваш пробиотик и кој, иначе ништо страшно
За чистење на јазичето препорака од педијатар ми беше по секој подој да му давам по 1 лажиче вода како тоалета на јазик. А за какањето, ист проблем го имаме и ние (3м.) Веќе втор ден е вака, сега над 24ч се нема искакано, а до пред 3 дена дневно по 4-5 пати какаше. Ама почнав да му давам Малтофер пред недела дена и од тоа се менува столицата, кај нас така покажа реакција. На крај ќе си завршат работа човечињата кога ќе ѝм дојде, џабе ѝм се тресеме толку
Не давам пробиотик, не сум во Мк и тука ништо не даваат сем вит Д ќе си прашам јас на 15 ти ни е термин може и ќе дадат нешто а до тогаш белки нема да имаме проблем.
Јазикот му го чистам со Нистатин. Некогаш капнувам на газа и му го чистам а некогаш директно му капнувам во уста. Инаку Нистатинот се котисти 3 пати на ден 7дена.