малото ми се засркна кашлаше не можеше да земе воздух го свртев на стомак го тапкав на грб почна да црвенее помодрува маж ми му пикна прст во уста тогаш поврати и се освести
Уште не користам а скоро година и пол е. Се мислам кога да почнам и каква перница да земам. Од друга страна многу немирно спие и шета низ креветче, па не знам какво би било спиењето со перница. Инаку се препорачува после 1,5-2години да се користи перница.
И јас не ставам 3 месеци е малата ама видов од дормео на попуст детски перници па си реков да не е време да купам сепак ќе си почекам исто и јас читав дека е подобро без перница да спијат бебенцата
Очајна сум веќе земав да тренирам 5 месечно бебе... Малава ми цица прст 5 месеци е, педијатаров ми вика лоша навика е давај и цуцла, ќе и се истенчел прстот (ај за вилицата и јас имам слушнато ама не на 5 месеци дека прави проблем) и не знам веќе што да правам, цуцлава не можам да и ја врзам и паѓа не знае да си ја земе, а и не ја сака стално. Има ли некој друг искуство со ова?
И јас сакам да знам искуство на некој со ова, кај мене е 4 месеци и цица прст , за цуцла не сака да чуе ја плука, понекогаш се залажува со глодалки, само што кај мене педијатарот вика нормално е за таа возраст
На година ипол му ја земав, еве го 2 год направи и ретко кога ја сака. За рбетот е најдобро да спие на рамно и ортопедите истото го препорачуваат.
Те лажат Малите пикаат цели боксови у уста, не па прсти. Така си ги осознаваат екстремитетите. После и ноџињата ќе почнат да ги пикаат у уста
Сите имаме искуство,мислам не постои бебе што не цицало прст,тупаница,па двете тупаници одеднаш,па ноже па двете ножиња одеднаш Фаза е,мора да се помине. Да се истенчи прстот хаха сигурно нема. Не и ги тргај рацете не и давај цуцла мој совет остави ја да си го тера своето
Ова се со ред оди во уста секако. Друг момент е цицањево на палецот, исто како цуцла. Дај Боже да е фаза, сигурно сте виделе големи деца што цицаат прст, мм дури вика во прво одделение имал такви, од тоа ми е страв, ама па кога ќе почне да разбира ќе се разбереме ваљда. Преку ден ја залажувам, ама навечер нема шанси да и го тргнам и да ја бркам со цуцлата во темница. А можда и несакам . Се смирува и сама заспива со палецот во уста. А од друга страна и изиритиран е од што го шмука цело време.
Не се плаши, исто цица прст и моево и да ти кажам полесно ми е така отколку у сред ноќ да ја барам цуцлата и да му ја држам во уста за да презаспие. Овака сам се успива и не му е истенчен прстот само можда ќе си имам мака кога ќе треба да го одвикнувам ама ако е тоа цената на некоја минута сон плус - ич не ми е гајле
Мајки, ние сме 1месец,докторот минатата недела ни го смени хипп комбиотик со аптамил хипоалергено ради осип кај бебе што мислеше дека е од млекото. Еве веќе 5 дена бебе има темно зелена леплива кака и смрди труе..се мачи оно да се искака..следен преглед ни е во вторник не знам дали пак да се вратам на хипот, осипот не беше од него установивме..ваши искуства? Само на АД сме
Здраво , бебе е 9 месеци 5 дена е со пролив му давам електролити но не ги сака , пролајв пробиотик му давам и внимавам на храната ориз, морков компир , банана јогурт .. но не застанува . . Дали и покрај проливот да давам ад пошто пие по 3 пати на ден . Да не не се дава млеко Пишете ми совет
Моето е 4+++ цица прст од пред еден месец, така, заспива па во сон ќе си го пушти. Цуцла несака никако, одма ја плука ама палчето е омилено.
Моето е 3ипол, пика прсти од 3, ама му земав една цуцла на Софи од Зегин и таа е поголема па потешко му е да ја извади од уста. Нон стоп тоа правам, вади прстот, стави цуцла. Прстите му се црвени, ги мачкам со кремче, ама само тоа е лекот, да го гледаш цело време и да викаш Не и цуцлата во уста. Заспива со цуцла, ама ја вадам после 10 мин. Се надевам ќе заборави после некое време.
Еве јас не сум сакала цуцла и сум си ги цицала прстите при заспивање и тоа до 2-3 години, ми биле црвени и отечени тогаш, па сега ок ми се, не ми се истенчени. Прв пат слушам за истанчен прст од цицање .