Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Дали имавте проблем со засркнување до задавување? што правите во тие моменти ,?

2. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    малото ми се засркна кашлаше не можеше да земе воздух го свртев на стомак го тапкав на грб почна да црвенее помодрува маж ми му пикна прст во уста тогаш поврати и се освести

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Уште не користам а скоро година и пол е. Се мислам кога да почнам и каква перница да земам. Од друга страна многу немирно спие и шета низ креветче, па не знам какво би било спиењето со перница.
    Инаку се препорачува после 1,5-2години да се користи перница.

На WindyWind, nevermet18 и LazaLaza им се допаѓа ова.
  4. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.532
    Од прв ден на тенка перница. Од половината нагоре е на перницата.

5. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    И јас не ставам 3 месеци е малата ама видов од дормео на попуст детски перници па си реков да не е време да купам сепак ќе си почекам исто и јас читав дека е подобро без перница да спијат бебенцата

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Очајна сум веќе земав да тренирам 5 месечно бебе...:headbang: Малава ми цица прст 5 месеци е, педијатаров ми вика лоша навика е давај и цуцла, ќе и се истенчел прстот (ај за вилицата и јас имам слушнато ама не на 5 месеци дека прави проблем) и не знам веќе што да правам, цуцлава не можам да и ја врзам и паѓа не знае да си ја земе, а и не ја сака стално. :sweat: Има ли некој друг искуство со ова?

7. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    И јас сакам да знам искуство на некој со ова, кај мене е 4 месеци и цица прст , за цуцла не сака да чуе ја плука, понекогаш се залажува со глодалки, само што кај мене педијатарот вика нормално е за таа возраст

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    На година ипол му ја земав, еве го 2 год направи и ретко кога ја сака. За рбетот е најдобро да спие на рамно и ортопедите истото го препорачуваат.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Ми олесна не сме само ние :rofl:. Кој како прашувам, а сите имаат деца околу мене, никој не цицал прст.

10. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Те лажат :D

Малите пикаат цели боксови у уста, не па прсти. Така си ги осознаваат екстремитетите. После и ноџињата ќе почнат да ги пикаат у уста (facepalm)

На Eli-77777, ray111, Knizhevnik11 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159

Сите имаме искуство,мислам не постои бебе што не цицало прст,тупаница,па двете тупаници одеднаш,па ноже па двете ножиња одеднаш :rofl:
    Фаза е,мора да се помине. Да се истенчи прстот хаха сигурно нема.
    Не и ги тргај рацете не и давај цуцла мој совет остави ја да си го тера своето

На Eli-77777, Knizhevnik11 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Ова се со ред оди во уста секако. :D Друг момент е цицањево на палецот, исто како цуцла.

Дај Боже да е фаза, сигурно сте виделе големи деца што цицаат прст, мм дури вика во прво одделение имал такви, од тоа ми е страв, ама па кога ќе почне да разбира ќе се разбереме ваљда. Преку ден ја залажувам, ама навечер нема шанси да и го тргнам и да ја бркам со цуцлата во темница. А можда и несакам :?:. Се смирува и сама заспива со палецот во уста. А од друга страна и изиритиран е од што го шмука цело време.

На Jordanovska-K му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Не се плаши, исто цица прст и моево и да ти кажам полесно ми е така отколку у сред ноќ да ја барам цуцлата и да му ја држам во уста за да презаспие. Овака сам се успива :whew: и не му е истенчен прстот :rofl: само можда ќе си имам мака кога ќе треба да го одвикнувам ама ако е тоа цената на некоја минута сон плус - ич не ми е гајле :lol:

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Ние ќе им бидеме криви после кога ќе пораснат ако не им чинат прстите. :rofl:

На paleska3 и Jordanovska-K им се допаѓа ова.
  15. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    455
    Мајки, ние сме 1месец,докторот минатата недела ни го смени хипп комбиотик со аптамил хипоалергено ради осип кај бебе што мислеше дека е од млекото. Еве веќе 5 дена бебе има темно зелена леплива кака и смрди труе..се мачи оно да се искака..следен преглед ни е во вторник не знам дали пак да се вратам на хипот, осипот не беше од него установивме..ваши искуства?
    Само на АД сме

16. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    106
    Здраво , бебе е 9 месеци 5 дена е со пролив му давам електролити но не ги сака , пролајв пробиотик му давам и внимавам на храната ориз, морков компир , банана јогурт .. но не застанува . . Дали и покрај проливот да давам ад пошто пие по 3 пати на ден . Да не не се дава млеко
    Пишете ми совет

17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Моето е 4+++ цица прст од пред еден месец, така, заспива па во сон ќе си го пушти. Цуцла несака никако, одма ја плука ама палчето е омилено.

На marijamarkoska и Mucika им се допаѓа ова.
  18. Dormir

Dormir Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    Kako da go oblecam bebevo za prosetka nadvor a da ne go preoblecam da ne se ispoti?

19. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Моето е 3ипол, пика прсти од 3, ама му земав една цуцла на Софи од Зегин и таа е поголема па потешко му е да ја извади од уста. Нон стоп тоа правам, вади прстот, стави цуцла. Прстите му се црвени, ги мачкам со кремче, ама само тоа е лекот, да го гледаш цело време и да викаш Не и цуцлата во уста. Заспива со цуцла, ама ја вадам после 10 мин. Се надевам ќе заборави после некое време.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Еве јас не сум сакала цуцла и сум си ги цицала прстите при заспивање и тоа до 2-3 години, ми биле црвени и отечени тогаш, па сега ок ми се, не ми се истенчени. Прв пат слушам за истанчен прст од цицање :D.

На paleska3, marijamarkoska и Mucika им се допаѓа ова.