1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Ама сигурно ти се тенки и долги ко за пијанистка :D.
    Она како расте не е веќе за спиење, прво беше само навечер, па почна и за дневни дремки, а сега во едната рака играчка, а другата со палецот во уста и цица ли цица ко чоколадо да тече од него:D. И тоа ми смета да не се навикне и будна да и е во уста.

@tina2018 таа кафеавата од природна гума ја зема?

На Maca Macka, paleska3 и tina2018 им се допаѓа ова.
  2. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    Да.

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.769
    Допаѓања:
    38.826
    Моево е месец и пол и почна цела тупаница, море двете раце ги става во уста :) како шмука мислиш нешто највкусно јаде.
    Прво мислев леле гладно е детево, и веднаш на града го ставав а тоа се лути се мршти, дури и се гади. Сега големово кога го гледа вика мамо пак да не е гладен бато што волку шмука раце :)

На tina2018, paleska3, marijamarkoska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Мамички ние сме 3++ и сме на доење и дохрана 3*120 До пред неколку дена повремено му давав чајче ама гледам дека многу сака да пие а бидејќи е со шекер не му давав многу околу 30 мл дневно Денес наместо чајче му понудив вода и гледам дека си пие и тоа после испиено млеко од 120 мл Незнам дали е гладно или пак жедно Дали да му зголемам доза на млеко или пак можеби е жедно По колку вода сте давале вие на вашите бебушки на 3 месеца бидејќи јас на моето и 200 мл да му дадам дневно мислам дека ќе ги испие особено сега на топлото време а инаку со вкусови би почнале за месец и половина

5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Вода на 3 месеци ич. Вода кога ќе почне со тврда храна. Дохраната ад е или молзено? За адаптираното не знам да те советувам и дали е таа количина доволно, веројатно педијатар те советува во комбинација со доењето колку ад да даваш. Мојата молзено или на цицање повеќе пиела од 120мл на 3++. Понуди му да цица види како ќе реагира, ако сака и цица, збори со педијатарот и зголемете ад.

На Anaroz1 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  6. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Дохрана е АД и тие 120 едвај ги пие ама после кога ќе ждригне почнува да ика и тогаш му понудив вода неколку голтки за да престане на ика а инаку докторката ми кажа до 100 мл чај може да пие ама дека е со шеќер мислев подобро вода да давам

7. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Тогаш добри сте, ако добро напредува не му треба плус. Чај не му давај ако нема потреба, тој е за грчеви, а сега би требало да му се поминати или намалени. Млекце им е сосем доволно и најдобро. За икањето можеш да го надоиш малку или дај му цуцла, ќе му се регулира дишењето и ќе преика побрзо, а и без тоа не е страшно, мојата и од гугање се заикува.

На Ane1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Женски, тие што бебуши јадат банана, дали после столицата била со црни точки?
    Ме загрижи денес, а денес јадеше банана 90тина гр.

9. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Мене ова ми го потенцираше педијатарот дека ќе го има од банана да не се паничам.

На Speechless и Tiny Love им се допаѓа ова.
  10. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Не се грижи, нормално е.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    4.146
    Нормално, црни точки или како црни конци да има од бананата :)

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Од Аптамилот е и не е страшно, педијатарот ми потврди дека ова Ад дава зелена кака. И кај моето од Аптамил Комфорт му беше темно зелена каката и смрдлива:lol:

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    детето ми поврати нешто многу густо како урда и лигаво. И ми шмрчка со носето месец ипол сме

14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    5.874
    не сум давала вода, а ни чај, 5+ сме и на ексклузивно доење, од наредната недела планирам да почнам да почнам со вкусови и баш ја прашав педијатарот за вода и чај дали да дадам,ми рече дека до 6 ти месец нема потреба, јас планирам да понудам бидејќи ќе почнеме со храна, секако не е штетно и да дадеш, само им се полни желудникот и помалце цицаат

На Razvigorec и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  15. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    2.620
    Мајки мојов е 4++ но кога ќе го земеме в скут одма сака да седи, се тегне со рамења со нозе само да е во седечка положба, рано е многу, од кога почнавте да ги оставате во седечка положба, зборуваме сами ако сакат не јас да го ставам, и од кога во позиција на седење во количка ги возевте.

16. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Давај водичка за да почне да се учи. Секако нема да испие на почеток многу,да не речам ич. Ќе фати и топло имај ја опцијата да голтне малце водичка бар кога сте надвор и и е топло. Јас нудам вода 10тина дена тогаш почнавме со вкусови ја плукаше ич не сакаше,е вчера надвор и беше топло прв пат се изнапи

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    5.874
    мојата околу 4 почна да се исправува за седење и ја сменив количката во агол од 45, за сам да седи рано е, вчера кога бевме на педијатар ми рече пред 6 никако да не ја седнуваме, сепак најубаво е околу 5 месец да го однесеш на ортопед тој ќе ти каже најубаво

На Tiny Love и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Оваа цуцлава не се стерилизира изгледа :) отиде у ѓубре. Пишуваше врела вода на упатството па претпоставив може и во стерилизатор.(facepalm)

19. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Во 45степени од 3 месеци ја возев.
    На ортопед бевме на 5 месеци она се тргнеш за да седи ми рече кај и да е за 2 недели ќе се исправи за седење и да ја оставам. Ако бебе само направи нешто да не ја враќам назад. И се смееше кога и кажав дека легнува на стомак и ја ја вртам назад од страв. Рече да не се плашам се што бебе само ќе направи да го оставаме

На Knizhevnik11, Jordanovska-K, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    За првото ортопедот ми дозволи после 4-4,5месеци да го ставам во количка на 45 степени и напред на шипката да закачам шарена играчка да се труди да ја фзги и да вежба.

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.