планирам да дадам пошо фати топло и секако ќе почнеме со вкусови ми нема логика да не понудам и вода секако не очекувам дека ќе испие кој знае колку и кажав и на педијатарот она смета дека немало потреба, но ако сакам да дадам. кажи ми чај дали си дала и ако да каков?
Здраво мајки, имам бебенце кое за 2 дена ќе прави 4 месеци. До пред месец дена гугаше, сега веќе приметувам дека не гуга. Инаку се смее, некогаш кога го задевам се смее и на глас, весел е и кога не сака да леже на пример, кенка и знам дека сака да го земам. Меѓутоа ме загрижува ова што не гуга, кога пробувам да гуглам ми излегуваат секакви информации, од рана фаза на аутизам и не знам ти што Сега на 17ти ќе го носам на контрола на 4ри месеци, ќе напоменам за овој проблем, меѓутоа би сакала да знам доколку некој има слично искуство. Во суштина е мирно бебенце, не е плачко. Првото синче беше доста потемпераментно како бебе, цикаше и гугаше на таа возраст, па сега ми е чудно со второво малку.
До сега немам дадено никаков чај. Само вода. И не планирам да давам нека се учи на чиста вода да пие без вкус. Не знам побарај и други совети јас така одлучив
Сосем нормално. Кога нешто ќе научат мислам престануваат да го прават тоа за после да учат ново. После гугањето следно е "брблање" по нивно. Не се плаши,за кратко ќе почне да "зборува" не знам кога точно ама тој период некаде и мојата престана да гига па почна нешто по нејзино аааа,маааа,ба....
Здраво мајки Сакам да прашам нешто можеби е малку глупаво, но, бебето ми е 4 месеци до кога да му облекувам хулахопки и боди на долги. Инаку јас сум многу зимурлива и затоа не можам да проценам.
Јас по еднаш само им имам облечено хулахопки на моите, еднаш на минусни температури надвор и еднаш со фустанче на девојчето. Не знам колку ви е топло дома, но моите моментално се само по боди по кратки.
Јас хулахопки немам никогаш облечено, декемвриско бебе ми е. Инаку дома ни е 24° и е на боди на кратки и тренерчиња
Немој да му облекуваш хулахопки. Ја сега го облекувам само по боди на долги или пак боди на кратки плус тенко блузиче.
Здраво, имам едно смотано прашање не знаев каде да го поставам, може некој овде ќе ми одговори.. како фати топлово бебето многу ми се поти во транспортерот ( ја возам секој ден ) има ли некои подлоги за оваа намена и каде може да се најде нешто такво бидејќи допрва ќе биде топло, буквално за неколку минути е жива вода , многу грее доле тоа, а ако ставам тетра не можам каишите да ги ставам... макси кози имам транспортер..
Имаат макси кози летни навлаки, нормално во бебехоме ги нема ко 70% од производите што им стојат на сајт, ако можеш од по странство да си набавиш. Инаку ги прашував за обична навлака за транспортер ми рекоа 2-3 месеци да чекам, ќе ти помине летото дур стигне. А тетра ако мислиш дека ќе ти врши работа и е безбедно, исечи дупки за каишите и решен проблем.
Хулахопки и обелекував кога надвор беше минус 5 степени. Замисли ти хулахопки да носиш сега на 30 степени. Боди на долги за по дома ако ви е посвежо ок. Мојава е 9 месеци по кратки е цела недела горе и боса.
значи тешко да најдам кај нас навлака.. не верувам дека кој знае колку ќе помогне тетра, може малку да ублажи, не знам што материјал е ова ама многу грее, за зимно време ми беше топ, ама сеа проблем.. а сакав да почекам за седиште затоа што уште ја собира во транспортерот ..
Оваа знам беше баш таква летна навлака ми личеше ко фротир материјалот. Е сега некои навлаки универзални постојат, пиши на гоогле 'навлаки транспортер' има нешто од локо кроко и некои фб страни, може ќе ублажи нешто. Мојата е веќе во седиште али секако се поти, ама засега не е утоп за да морам да ја пресоблекувам. Мислам дека летово нема бегање од тоа.
Мајки овој мојов почна нозе да става во уста, но постојано само левата ја става, вашите како ставаа две, една...