Мајки, малава ми е месец ипол и е цело време на ад користевме Хипп комбиотик ама многу грчеви имаше и многу мислења слушав дека може да е од млекото иако педијатарот тврди дека не е од тоа јас решив да и го сменам и почнавме со Аптамил млекото го пие и ниту еднаш не поврати од како почнав да и давам ама има многу запек неможе да се искака ептен малку и тоа зелено и мириса многу ова дали значи дека не и одговара оваа млеко или пак додека се навикне на него? Давам плус пробиотик Waya.. Втор ден е од како пие Аптамил.
Од Аптамил Комфорт каката е зелена и мириса. Инаку и моето е од раѓање на Аптамил и исто какаше еднаш на 3-4дена. Сега е веќе 3++ и му се регулира цревната флора и си кака по 3,4 пати на ден (уште сме на Аптамил). Ако не повраќа значи му одговара млекцето е сега за какањето консултирај педијатар иако еве и кај мене беше ист случај па сега после 3 месеци си се регулира само од себе.
Здраво мами... Значи малово ми е 5++, а 3 месеци се мислам дали да му сменам млеко, ама мислам дека морам да се решам. Од раѓање сме на Бебелан. Од прв ден ми кака на 3-4дена(зелена кака) и многу ми бљуцка. Некогаш и во млазови (ако тоа се смета за млаз). И после 2часа од пиење млекце знае да ми поврати како урда. Можеби се работи и за рефлукс. Морам да напоменам дека тоа се случува само преку ден кога е активен многу, кога се напнува. На спиење никогаш не се случило, а спиеме на рамно без перница. Одлично напредува. Роден 3520гр, на 5++ е околу 9кг (треба да се мериме деновиве). На сето ова последниов месец ипол ни е борба за пиење млеко, пие лакомо додека се засити и после толку, бута шише, станува... Инаку "пиеме" по 120мл на 3часа, ама не ги пиеме секогаш цели. Со вкусови почнавме пред 2 недели. Е сега сакам од вас да слушнам искуства дали да менувам млеко да пробам и од кое млеко сте задоволни? И дали да земам 1ца формула или да причекам после 6м да земам 2ка?
Мислам дека околу 2 недели трае адаптацијата на новото ад, причекај мешето да се навикне па би требало да биде океј.
Пред еден месец давав дохрана Холе кравјо и беше супер прифатено, вчера пак почнавме со дохрана исто холе ама почна да повраќа млазови. Што мислите дека е?
Исти случај бевме, исти. Јас одма го тргнав аптамилот и преминав на бејбилав. Супер ми го прифати, не повраќаше ( освен ако се прејадеше некогаш оти многу е лаком). Какањето му е идеално. Секој ден точно во 07-08:00 ч
Мајки можно е од вториот скок да не јаде многу ? Оние денови беше океј сега како влезе во втор скок само плачки по цел ден и не сака да јаде..
Kaj nas bese taka, so sila, sme se molele, plus odbivase da cica, pokasno procitav deka toa e bas karakteristicno za vtor skok. Nie sme sega vo 4ti i pak isto, eve veke 3 den.
Majki, a iskustvo so 4ti skok i nejadenje? Naglo se presece bebe, ubavo si cicase i naednas kako da strajkuva so glad.
Малото ми е скоро 2 месеци си пуштивме песни на телефон и си се занимававме ама ми се слизна телефонот од раце лежејќи и отскокна од душекот и го потчукна по челцето и носето. Црвено му е местото и потече. Што да правам,,????
За малце ќе си закачев маститис во втор скок, пази се и одмолзувај ептен по малку ако ти натежнуваат градите по секој подој. Ќе се врати во нормала за некој ден и ќе ти надокнади за сѐ што не цицало претходно од искуство Ние кај и да е ќе влеземе во 4ти исто, па читав дека вниманието ќе ѝм го одзема секоја ситница, точка на ѕид, рандом звук, мирис, зрак светлина, само за да не цицаат, и затоа препорачуваат тогаш да се дои / храни во затемнета и тивка просторија, за да нема дистракции. Моево го приметив уште не влезено во скок рипа на секој шум и се занесува да види и чуе сѐ, немој нешто да не му избега од видик
Vo pravo si, vecerca sfativ deka ne izgubila apetit tuku deka se drugo e pobitno i pointeresno od jadenje. Samo se nadevam deka e kratok period a ne cel 4ti skok
Не е краток период. Од тогаш почнува па трае најверојатно додека ќе се доиме. Најинтересна е кога ќе се сврти по нешто а тоа ја шприца млеко мижи и се смее
Offf lele, kako be ne e kratok period A so prskanjeto skroz interesno, taman sum ja izbanjala/sredila i odma lom
Здраво мајки, на бебенцето на едната рака се има како исфрлано го бањам секој ден, некој пат секој 2 ден со сапунче еуцерин пх5. Со што би можело друго за да му помине?
Мачкај со црвена течност, кај моето бебе му излегоа вака кај ноџето па по препорака од педијатар мачкав со тоа и поминаа
Здраво мајки, сакам да ве прашам дали користевте пробиотик и до кога? Јас приметив дека бебе го боли меше од него и кога не му давам си е супер. Разговарав со матичната она препорачува да се користи до година а за проблемот со мешето рече давај преку еден ден, пробав и така и пак иста песна. Дали некој има слично искуство?
Zdravo. Dali ste bile kaj ortoped so popristapni ceni ili dobar ortoped na drzavno? Bebeto e 5 meseci. Ne mi se davaat 3000 den za 5-10 min kontrolen pregled. Sovetite za vezbi, ostavanje na pod i slicno gi znam od prvoto dete, pa bitno mi e samo ehoto.