Јас ја вртев одма назад. Ама мојава можеше да се држи на рацете се креваше и викаше кога не можеше да се заврти. Е сега она спие со нас и одма ја сеќавав и ја враќав назад. Сега спие на стомак ама си ја врти главата странично и ја оставам.
Истото прашање и јас го поставив вчера хахах, исти проблем мајка имаме, сега за сега го блокирам со кебенце за да неможе да се сврти, еве синоќа 20 пати за 5мин. покуша да се сврти
Леле памет немам, неможеш да замислиш колку сум исплашена. Ние сме сами со малово, сопругот работи надвор од државата и до сега се си спиеме заедно на спална. Ама неможам да се потпрам на тоа дека ако не го осетам јас, мм ќе го осети, иако многу лесно спијам. Ама секунда е тоа. А и моево не дава некој звук дека неможе да се сврти, туку како да ужива на страна газот, а лицето целосно во душек. Ќе пробам да го блокирам и јас од вечер, друго чаре не гледам. Ќе се мрднам
Ти верувам, иста сум и јас потресена, само ќебенцето помогна, он е свртен на страна и му спикав ќебенце кај стомачето и нозете за да неможе да се сврти и некако успеав, се смири и заспа па среќа на грб се сврте. Пробај па пиши
Ќе ви се уфрлам во муабетот извинете Моето е 6 месеци, и на секое станување пробува да се сврти во креветче и не успева, ама јас му имам ставено оградица плетенка од двете страни на креветчето, па веројатно му е тесно ( инаку вака на под веќе се рола од грб-стомак, стомак-грб) Мене мислам ова ме спаси од вечерно вртење... Чисто како идеа, да се проба
И Мене па и затоа не ми се ставени од крај до крај туку само една долга ми е ставена од едната половина до другата. Т.е повизуелно, плетенката почнува и завршува над негова половина од двете страни и е само доле ( да не си ги удира нозете кога прета налево надесно) а не и нагоре кај главата - изуми правам некои
Јас имам ставено оградица од старт. Само оставив две даски простор да го гледам, сега скратив на една од кога почна да се врти. Го ставив и во летна вреќичка и подобро е. Само кога ќе почне да лази, не знам што ќе правам, уште се чудам. Изгледа ќе ги пополнувам даските со нешто, нема друго.
Мајка моево на кревет со мене спие нејќе во неговото креветче, затоа морам со ќебенце да го блокирам, нема друго чаре во моментот
Nie imame dushek shto nema moznost da se zadusi pa i cela nokj da spie so glavata piknata vo nego...toa mi ja olesnuva rabotata ama pa i ne spie na stomak...do sega 2 pati se ima svrteno nokje ama odma pocnuva da place, a i jas lesno spijam na sekoe nejzino mrdanje se budam...neznam shto sovet bi dala osven ako epten bi e na misla da pobarate takvk bezbedno dushece i da si spiete mirno
Оградиците не се толку наивни и слатки како што изгледаат. Во САД забранија производство и продажба на истите.
И јас не сакав и уште не сакам, ама кога почна да се заглавува со нозете во решетките се извадив од памет и прашав на педијатар ми рече може слободно, ама плетенки имав па такви ставив, а и оградиците дека повисоки помалце проток на воздух има со нив и мислам и заради тоа дека не се препорачуваат. Затоа транспортно е права ствар.
Мајки како се одучува бебе да нејќе враце и да си седи само да гледа цртани? До сега од блиските (свекрва, другарка) слушнав 100 пати сум ја научила враце, а кога ќе прашам како треба, да ја затворам в спална и да оставам да се исплачи и да не ја кревам ? викаат не така. Од такт ме вадат коментари, ко божем нејќам јас едно кафе раат да пијам И нешто друго, за на одмор да прашам колку далеку би патувале летово со бебе?