Eve vakov e dushekot kako so dupcinja i normalno ne se stava postelnina vrz nego toa e kako navlaka i se pere vo masina ako ima potreba, od strana imam vakvi kako na slikata i ednoto mi e spusteno za da ja drzam za race i da ja gledam bez da se krevam od pernica hahah...koga ke promrda nokje samo so raka podavam cuclata shto i padnala a nakaj 5-6 koga ke promrda epten ja zemam do nas na spalna i tamu ja vrtam nakaj mene stranicno ja gushkam i prodolzuva uste saat dva
Биогаја е пробиотикот, ич не сум задоволна, зелено какаше од неа, потоа сменивме диастоп сеа сме на ваја. Во глобала ваја и диастоп содржат исти бактерии кои ги носиме во дигестивниот тракт и се најистрсжувани.
Zdravo, maleckata uste edna nedela pravi 4 meseci, seuste ne sum pocnata so maicki , kratki da i oblekvam, dali pocnavte da mu oblekuvate na vasite malecki kratki, posto pocna toplo da e, no nekako strav mi e kasla i noseto i e zatnato....
Јас многу го облекував па се советував овде и сега ми е на боди на кратки и тренерки кога сме дома бидејки е околу 23 степени. Ако излегувате надвор на топло може и кратки јас така правам, а за кратки панталонки мислам да почекам уште малку.
Мами да прашам вие што му давате на бебината Babytol дали му давате башка д3 башка омега или овие што се комбинација заедно или исто ти се фаќа?Инаку бебе е 6недели До сега му давав к1сод3 и башка омега ама бидеќи сега пија ад педијатарот ми рече без к1.
Мајка зависи колкава доза д3 треба да прими бебето. Јас давав на бебе д3 со омега и плус само д3. Прашај си матичен да ти каже најдобро за дозата за да знаеш како да даваш.
Здраво мајки, бебе е месец дена и навечер деновиве како да му е затнато носето, одсабајле му поминува нема секрет само му е затнато. Не му го чистам уште со ништо, некој совет дали да почнам со физиолошки раствор. Фала ви
Јас од одма го ставав ама не многу долго и го врзував за да не биде свиткан како кифла. Не е безбедно за спиење ама многу често се случуваше да заспие во него па го вадев и го префрлав на кревет.
Јас малиот (4 месеци е) го облекувам како себе што се облекувам. Ако јас сум по кратки исто и он. Ако ми долади ќе му ставам тенко дуксерче
Дали има некоја со слично искуство. Бебчее е 3ипол месеци на доење сме не факс никакви цуцли и лажливки. А дојде време за спиење 9.30 се мачиме не песнички пееме не да цица нејќе не заспива на цицка никогаш се нишкаме шетаме све порбувам не овие звуци му пушта му се спие не се предава и плаче. Вчера пробав ај лажливка нешто ништо не ми успеа некој совет како да се успиеме секоја вечер ми се случува тоа а го бањаме навечер нели демек побрзо ќе заспијат мислам мојов се расонува од бањање. И чеша непца мислам рацете и моите и неговите ќе ги изеде
Скок во развој е, 4ти, ист е и мојон Држ се мајка, и најди ја апликацијата Baby sleep за да му пушташ white noise за да го држи заспан Ако заспие... Кога ќе заспие...
Ако ти се верува дека спијам со тоа на тв пуштам цела вечер слушам тоа не ми смета мислам ќе се мрднам додека се заспиеме првин му го пуштам поблиску до него бидејќи така малце прекинува ама се бини ќе заспие после 20мин.
Кажете ми искуство моево бебе има два месеци и грчи од мрсул.педијатарот ми рече дека се чистела ама коа и ги вадам мрсулчињата и се зеленкасти не се бели.што може да е
Додека ми врати педијатарот, да ве прашам вас; Правевме крвна слика на бебето, има покачени лимфоцити, намалени гранулоцити. Од што би можело да е? Вака нема никакви знаци на настинка или слично, весела е и расположена
За добар развој на бебето треба да го ставиш на под и да го анимираш. Има секакви играчки да купиш и игри да направиш за сензорни активности итн. Држење во раце не е добро за правилен развој на коските и мускулите, не дека ке го размазиш. Одмор Грција на прв крак или околу Солун.