Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Ако мислиш за пиење млеко од тетрапак, после 1 година. А за во кашички или палачинки/мафини и слично не знам, нека кажат мајките со поголеми бебиња. Моето е 7+++ му ставам ад во кашите.

2. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    И мене ми беше ептен шубе ама пред месец дена баш овде го прашував истото и дури чекав одговори, го стаив у кола и возев (кратка релација, 20 мин вожња). Џабе си праев стресови, 5 минути песнички му пеев и си заспа одма сам. :D

3. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Знам дека се прочитав ама она е 8.500 последно мерена и 70 см. Кога ја ставив у помало беше ептен кнап. ;(
    А поголемото не ми го збира во колата (facepalm) полце јбг. Ништо ќе гледам да најдам некое помало за сега а ова понатака здравје кога ќе прооди. Мада више се фаќа и застанува на нозе и се клати како лист на дрво :lol:

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    На моево ништо не и треба корпата од лоличката и се вади и успеа таква у шкљ поза да си заспие такада се додека возиш она ќе спие. Е семафорите се проблем додека да заспие многу плаче на семафори затоа што колата стои нели :D

5. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Кравјо млеко после година. Моето сеуште е на АД, година и пол е. После 12-13 месеци почнав да ставам по малку во мафини и да правам гриз со млеко. За пиење сеуште немам дадено.

6. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.244
    Ама нема толку врска килажата. Моето е 11кг, па се вози уште у транспортерот. Немаш ли транспортер? Можда е било кнап ако имало додадено перничиња, можеш да ги тргнеш тие.

На tina2018 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  7. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    [/QUOTE]
    Moevo e taka...go odnesov na pedijatar reche malce e podnastinato malce se chistelo od porogjajot.Mi dade fizoloshki rastvor Po 2,5ml vo Edna nozra da se ispira sekoe utro a vo megju vreme sinomarin kapki ....vlechenje sekret so pumpica...

8. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.072
    Imame:D .Go krevam pod agol I na cheloto go masiram za sekunda se vrakja...samo Bez paniki...:)

9. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Јас кога го прашав ортопедот кога да ја ставам во седиште ми рече па можеш од 10месеци. Обично се чека до година ама од 10 можеш. Јас сакав сега да купиме од оние што се ротираат дека и нас ни е кнап транспортерот а сакаме да одиме на подолги релации летово. Ми рече нема потреба ако и се свиткани ножињата не и смета.

10. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Isto i moeto, ne sakashe nikako da fati lazlivka, 8 zamenivv da e vakva onakva, pomala , pogolema i na kraj zemav edna od dm gremanska pravo skroz e silikonceto slicno na bradavka, pa eve ima 5 dena super si go drzi ce ja na cicam, pa toa vo usta ....zemi probaj go i ti

11. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    157
    Ce ti pratam slika

12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Немам појма чоек дали имало перничиња, транспортер имам ама како у транспортер сама да ја возам

13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    5.770
    Можеш и од раѓање да го возиш во седиште ако е 0+. Секој производител на своите седишта има назначено во која категорија спаѓа, од колку до колку килограми или пак од колку до колку сантиметри.

На Anaroz1 и Razvigorec им се допаѓа ова.
  14. unearthlysarah

Се зачлени на:
    20 ноември 2021
    Пораки:
    1.330
    Допаѓања:
    5.456
    Јас така го возев, што има врска дали е седиште или транспортер? До сега не ја возите така?

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Razvigorec

Razvigorec Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    3.159
    Знам. Не се изразив добро. Ми вика нема потреба сега за малце да земаш од тие седишта 0+ дека и поскапи па после пак да земаш обично. Ќе си земеш директно од оние што се напред свртени( на 10месеци ) до тогаш транспортерот

16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Да ама јас седам со неа позади а и омален и е у широчина и е кнап ко у конзерва :D

На unearthlysarah му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    На предно седиште транспортерот (совозачко седиштр) до тебе со исклучен airbag(како на сликата). Јас така го возам кога сум сама.

Прикачени фајлови:

На nevermet18 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.668
    Вади перничиња, навлаки од транспортерот, прицврсти го назад со каишите од седиштето од колата, бебе врзано со каишите од транспортерот и вози слободно кај сакаш.

На nevermet18, Noranora, Mucika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    4.916
    Има седишта 0+ мојата е во такво од 3 ипол месеци, ротирачко, се спушта во лежечка положба и има додатоци перничиња за новороденче. И на 10 месеци ако не е проодено би купила 0+ седиште. А ноџињата секако се свиткани и не смета тоа. Ама далеку попрактично ми е од транспортер седиштето.

На Anaroz1 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    5.873
    мене ортопедот ми објасни дека транспортерот ќе и биде мал кога ќе и излага главата од горе, ја тргнав перничиња се и има место ехее додека и излезе главата, баш си планирав да ја возам во транспортер додека не прооди, за да не купуваме две седишта

На nevermet18 и Mucika им се допаѓа ова.