Ако мислиш за пиење млеко од тетрапак, после 1 година. А за во кашички или палачинки/мафини и слично не знам, нека кажат мајките со поголеми бебиња. Моето е 7+++ му ставам ад во кашите.
И мене ми беше ептен шубе ама пред месец дена баш овде го прашував истото и дури чекав одговори, го стаив у кола и возев (кратка релација, 20 мин вожња). Џабе си праев стресови, 5 минути песнички му пеев и си заспа одма сам.
Знам дека се прочитав ама она е 8.500 последно мерена и 70 см. Кога ја ставив у помало беше ептен кнап. А поголемото не ми го збира во колата полце јбг. Ништо ќе гледам да најдам некое помало за сега а ова понатака здравје кога ќе прооди. Мада више се фаќа и застанува на нозе и се клати како лист на дрво
На моево ништо не и треба корпата од лоличката и се вади и успеа таква у шкљ поза да си заспие такада се додека возиш она ќе спие. Е семафорите се проблем додека да заспие многу плаче на семафори затоа што колата стои нели
Кравјо млеко после година. Моето сеуште е на АД, година и пол е. После 12-13 месеци почнав да ставам по малку во мафини и да правам гриз со млеко. За пиење сеуште немам дадено.
Ама нема толку врска килажата. Моето е 11кг, па се вози уште у транспортерот. Немаш ли транспортер? Можда е било кнап ако имало додадено перничиња, можеш да ги тргнеш тие.
[/QUOTE] Moevo e taka...go odnesov na pedijatar reche malce e podnastinato malce se chistelo od porogjajot.Mi dade fizoloshki rastvor Po 2,5ml vo Edna nozra da se ispira sekoe utro a vo megju vreme sinomarin kapki ....vlechenje sekret so pumpica...
Јас кога го прашав ортопедот кога да ја ставам во седиште ми рече па можеш од 10месеци. Обично се чека до година ама од 10 можеш. Јас сакав сега да купиме од оние што се ротираат дека и нас ни е кнап транспортерот а сакаме да одиме на подолги релации летово. Ми рече нема потреба ако и се свиткани ножињата не и смета.
Isto i moeto, ne sakashe nikako da fati lazlivka, 8 zamenivv da e vakva onakva, pomala , pogolema i na kraj zemav edna od dm gremanska pravo skroz e silikonceto slicno na bradavka, pa eve ima 5 dena super si go drzi ce ja na cicam, pa toa vo usta ....zemi probaj go i ti
Можеш и од раѓање да го возиш во седиште ако е 0+. Секој производител на своите седишта има назначено во која категорија спаѓа, од колку до колку килограми или пак од колку до колку сантиметри.
Знам. Не се изразив добро. Ми вика нема потреба сега за малце да земаш од тие седишта 0+ дека и поскапи па после пак да земаш обично. Ќе си земеш директно од оние што се напред свртени( на 10месеци ) до тогаш транспортерот
На предно седиште транспортерот (совозачко седиштр) до тебе со исклучен airbag(како на сликата). Јас така го возам кога сум сама.
Вади перничиња, навлаки од транспортерот, прицврсти го назад со каишите од седиштето од колата, бебе врзано со каишите од транспортерот и вози слободно кај сакаш.
Има седишта 0+ мојата е во такво од 3 ипол месеци, ротирачко, се спушта во лежечка положба и има додатоци перничиња за новороденче. И на 10 месеци ако не е проодено би купила 0+ седиште. А ноџињата секако се свиткани и не смета тоа. Ама далеку попрактично ми е од транспортер седиштето.
мене ортопедот ми објасни дека транспортерот ќе и биде мал кога ќе и излага главата од горе, ја тргнав перничиња се и има место ехее додека и излезе главата, баш си планирав да ја возам во транспортер додека не прооди, за да не купуваме две седишта