Според мене не си грешела. И јас давав Бебелан за пиење (непревриена) ама не му се свиѓаше, сега Јана ја пие ептен. А за ад на почетокот превривав бебелан или нера, сега ни тоа
Не ја превривам. Ако треба да се преврива која е поентата на флаширана вода,ќе си вријам од чешма и готово. Мада на самата вода стои: да се отвори и потроши во рок од 3дена ќ,да се чува во фрижидер после отварање и не се преврива првите 24ч од отварање после да
И јас така и во летна вреќичка ама ноќеска жива вода беше направена прв пат. И бодињава не се нешто баш тенки. Ај ја извадив од вреќичка па со чаршавче е сега.Нешто потенко пижамче каде да бараме?
Ако е по свежо тееенки шпихознички без чорапчиња и без стапалца, ако не тогаш спие на боди и тие како гаќички за пеленката да и ја покриваат а сега заспа само на боди по кратки.
Боди на прерамки и тенко ромперче, голи раце,голи нозе и пак беше испотен. За покривање тенка прекривка
Ако може некој да ми објасни нешто повеќе околу чистење на папочето на новороденче, како при капење, и се што би требало да знам, да внимавам... За брзо ќе се запознаеме со бебка и ова малку ми е грижа
Нема потреба од паники и страв. Мене ми рекоа дека не треба воопшто ништо дс се става, може и да се мокри при капење без проблем. После капење со чиста газичка тапкав и го сушев. Толку. Му падна на 5от ден.
Пелената ја виткав за да не му фаќа на папочето, после бањање чистев со стерилна газичка натопена со 70% алкохол, прашаче ако има крв ставав (пред да падне се слчуваше деновите). Бањањето е наједноставно на свет а и јас толку се плашев, одма сама го земав првиот ден дома одма си ја избањав без проблем, на рака свртена наопачки на проточна вода, нема проблем ако се намокри папчето само не смее да се кисне и во стоена вода да е. Инаку на преглед и го чепнаа и падна негде после 2 недели можда, и после дур не се затвори чистев со газа алкохол и прашак пошто имаше крв на бришење. Слушам на некои им ставале фластери гази залепени врз папокот, мене не ми рекле такво нешто.
Koga mu se smeni bojata na ochite na vashite bebinja?Mojava Ima zeleno plavi I e stara 40 dena....bi sakala vakvi da I ostanata.
Heheheh ko taka da chekam......ama Ima predispozicija za sini I zeleni....neka ni se zdravi I zhivi majka pa kakvi sakaat takvi neka bidat.
Мојата е 5ипол уште ми се недефинирани. Посветли и се од нашите не се плави (нема на кој) ама ја држи таа бебешката сива нијанса ко новороденчиња што ја имаат.
Mozhebi takvi kje I ostanata ....od stari Imam slushano deka Ako ne se smenat do 40 dena demek takvi kje I se ...ama ovde prochitav deka ne e taka