Моето бебе се роди со сини очи, околу 6 месеци почнаа да и потемнуваат, сега е 9++ и веќе се кафеаво-зелени
Паники не, ама на преглед би отишла. Тука и на многу мали (околу 6м.) им прават некојси очен преглед. Ние имавме исто сомнеж дека со едното нешто не е ок, па бевме на таа возраст на преглед, ама среќа немаше ништо. Едното окце не го затвораше комплет и како да беше различно, ама тоа било нормално кај бебињата, а и никој не е симетричен. После некој месец се среди.
На 9м уште му се недифинирани. Прво му беа темно плави, па до пред некое време му беа зелени, сеа имаат примеси на кафено, а најверојатно кафени и ќе останат.
мојата е уште малце ќе прави 6, кога се роди и беа зелени, па како плави, па сиви, сега и се кафеави, мислам околу 3-4 месец и се издефинираа
Мамички дали малце црвено грлце може да помине само од себе Бебе е 3+++ и пред 4 дена почна да ми кашла и тоа сува кашлица и како да има шлајмче на грло Утрето кога го однесовме на педијатар ни рече малку црвено грлце и одма ни даде антибиотик Ама од тој ден почна помалку да кашла и јас не му го дадов антибиотикот и гледам дека овие денови кашла по неколку пати на ден Дали може да помине или сепак да му дадам сируп ??? Да напоменам нема тт и носето е чисто П.С кога бевме 1 месец пиевме антибиотик за црвено грлце без никакви испитувања одма дава антибиотик и тоа не ми се допаѓа
Ќе помине. И мојата имаше така само црвено грлце, малку растечено носе, кс топ, црп 2 и ми даде атб педијатарот, нормално не ѝ дадов. И помина.
Bebe mi e 4 meseci na AD sme HIPP organic Combiotic i moze vo 2 Dena ke I dadam Moe molzeno 100 ml. Kako fati zeskovo mi kaka zolto zlatno izmesana so zeleno glinesti kao .Uskustbo nekoja vaka dali e alarmantno
Мапез, го нема уште изгледа сезонава. Чико има исто ама не прскам директ. Мрежа ставам и апаратче против комарци.
И ние бевме исто,одма но дадоа антибиотик ама ја не и дадов. Еве трети ден денес и е далеку подобра. Само следи ја да не почне да кашла повеќе и да Крчи во гради и да не ти качи температура. Ако ти е сумливо одма пак носи ја да ја слушнат.
Бебе е 4 месеци. Поради стомачен вирус и примање инфузија, наредните два дена не можев ништо да пикнам во уста, дехидрирана и заморна мислам дека придонесе да се намали млекото Од вчера приметив дека градите не ми се полнат како претходно и дека цело време ми се како празни. Што да направам, многу ми е тешко Земав и таблети и чај и џабе
Нема врска тоа, ставај ја почесто на града, откако ќе се нацица прати период з аколку време ќе побара пак, мада тука има и 4 скок кој што резултира со штрајк за млеко. Гледај пелените какви се, понашање на бебе и дали качува килажа.
Мајки бебе за некој ден праи 7 месеци. Веќе одреден период две недели ако и подадеш еаче она си застанува убвао на цела нога и сегде гледа кај да се фати да стане (лазење знае ама баш и не ја занима жива среќна е кога ќе застане со тоа што нормално се клати) ја многу многу не и се вадев од памет пошто ортопедот на преглед кога бњвме ни рече се што може сама оставете ја да прави. Е сега ме извадија од памет дека була многу мала и дека нозете,кичмата ќе и се искривиле, искуства некој или да се консултирам со ортопед мислам секако ќе се консултирам амаза преглед знаеме за колку време се чека, фала
Она ми ги зима рацете д афати нешто јас не ја држам она се исправа, Или ни така да не и давам раце воопшто?
Мојов на 4м се исправање да седи, и се жалев на педијатар и ми рече се што прави сам остави го, нејзината на 7м породила. Секое дете приказна за себе.