Ве молам за искуство со бебешки акни. Еден месец сме скоро лицето на бебето е цело со акни особено на обравчиња. Има и како бели и црвени исто и на увцињата. Кога е в раце не го допирам со моја облека или на моја кожа секогаш и поставувам чаршавче или тетра. Докторката еоксин ни даде црвен раствор, пробав на мала површина но не помага. Ве молам за ваши искуства со некој крем, маст или слично. Мј е жал вака да го гледам цело нафрлано
Мојата беше иста. Види да не му е претопло ако не е тоа мене ми викаа се "чисти". Јас мачкав еуцерин и поминаа за 2-3 дена и само со водичка неколку пати во денот ја премивав.
јас давав сабајле Д3 и К1, а пробиотик попладне, ама давав и плус капки за грчеви и заради тоа, мислам дека не мења многу, гледај барем да има еден саат измеѓу нив, така јас праев
Тоа не е малку,месечно излегува околу 700г. Ако полни пелени најадено е бебето. Тоа што ќенка и се напрега најверојатно се грчеви. Нема правило како ќе става бебето килажа. Кај мене првиот месец имаше 700г ставено,вториот 1200,третиот 1600 цело време само на доење. На првиот преглед за една недела имаше само 100г. Нуди цице колку и да треба, наоружај се со трпение и ќе биде се добро. Среќно
Of bre majka se razbirame, koga go pisuvav ova ona spiese prva dremka otkako stana sabajleto vo 6h i eve ja sega vo momentot mi zaspa vo race i uste ja drzam i pisuvam, znaci od vcera kako zaspa vo tie 24h ima spieno samo 8-9h drugite mi e vo race, na glava, poslednive 3h placese bez prestan dali zabite dali nekoj grcevi od shto menuvavme mleko neznam ama znam deka sum vo mala dusha doterana i koga te citav preeska tocno znaev kako se osekjas i kako ti e po celi denovi bidejki te citav vcera zavcera deka si i trgnala se od pod i deka se zivo te boli...ista sum moze i malku pobeter, sakav samo da go opisam mojot den mozebi na nekoja majka ke i bide od pomos barem nekoja mala nebitna sitnica shto ke i zapali i kaj nea, primer zaigruvanje vo kolicka so shishe dodeka da ispegla ili takva nekoja glupost hahahah. Odam sega da se onesvestam oti sabajle vo 6h alarmot mi go lapnuva nosot i go cuca da si gi chesa zlebinkite...mislam da ispadnat tie zabi za cel grad sutlijas i kolaci ke napravam! Ne izmacija i nea i mene, pretpostavuvam na niv se dolzi ova nespienje placenje kenkanje... ve pozdravuvam majki, posebno tie shto ste 24h sami bez nikakva pomos. Imam drugarka so malo bebe i sega ke ja citiram ,,Vie shto imate vtoro dete, shto ne vi bese jasno so prvoto???,, hahahah dobra nokj na site
Се разбираме. Мојава поише од месец ја држи ова со забите мада едниот изби другиот зирка тек да пробие мислам по друго ќе биде се надевам бар
[QUOTE = "Inamya, post: 6176214, member: 136739"] And again I .... Mommy, they gave us drops of biogaya gift from the hospital Види го прикачениот фајл 774817 јас и омега давам покрај д3 , ако сте ма адаптирано млеко млекото содржи к витамин да не давате дупло има витамини само д3 што се а за доењебтреба д3+к
Mi rekoja kjerka mi da spie podkrenato vo glavcheto,inaku e stara 40 dena.Koja I kakva pernica da odbetam?Gledav vo Enci Menci pernica Kako pod agol Dali e dobra ?
Јас имам анти рефлукс душек, го добивме на поклон. Ако успееш да најдеш го препорачувам, одличен е. Веќе сме 4 месеци и уште си спие на него. Иако немаше рефлукс никако нејќе да спие на рамно. Душеков ептен ни се погоди. Еве вакво е само без појас, туку има граничник кај нозете. Ова со појас уште подобро нема да се лизга надоле
Да се умешам Јас во Локо Кроко го имам видено на фб. Објавите со попуст. А баш мислев дека нема да биде корисно
Види во Локо Кроко, Енци Менци и Тополино.мк имам видено. И убавото е што со се душекот можеш да го преместуваш. Пример ако ми заспие во една соба а сакам да го преместам во друга, со се душечево го кревам и гајле нема
Да Еве сега наполни 4 месеци уште спие на него. Ама веќе му се смалува( прогнозирам до кај 5 месеци ќе може на него), сега баш се мислев што ќе правам кога ќе го надрасне Нас ептен ни се погоди ептен. Особено што си го шетам кај сакам без да го тормозам за да се разбуди Навечер пример се буди за млекце со се кревет го земам го ставам на спална пие млекце и продолжува да спие.