https://lococroco.com/подлога-еко-рефлукс Еве има и без појас. Види кое повеќе мислиш ќе и одговара. Разгледај и по другите продавници сигурно имаат.
Pa toa I se mislam Dali da e so pojas ili ne.....mojava iako e mala ama mnogu preta....kje ja stavam vo krevetche pogore so glavata ja naogjam na sredina.
Да, прета и мојот Не дека го немам најдено слизнат малку надоле, ама нема кај да оди Кај моево душече има плус еден граничник кај нозете(како на сликата) и највеќе што се слизнал било со газот до граничникот. Е сега кога е поголем газот му е скоро до тој граничник Сепак види ги во живо најубаво па ќе одбереш Бакнежи
Фала ти мами, денес сме 8 ден почнавме со д3 и К1 и биогаја, на Аптамил пре и малку цицкаме, во четврток сме на педијатар па ќе прашам и за омега. Инаку после пиење млекце имате многу грчеви, се виткаат ко ќифли поцрвенуват цели и плачат без престан, како да им помогнам што да правам
Пробај да не ги храниш во легната положба и шишето да не е надигнато да се налеваат, туку водорамно за сами да влечат (pbf техника).
Не ги хранам во легната положба, ги држам во раце под агол од 60, многу брзо го пијат млекцето па им го тргам шишето за да одморат
Grcevite im zapiraat posle vtoriot mesec , tretiot mesec veke nema mojata veselka e , a moze i da nabavite shishinja za mleko koj se antikoliki specijalno dizajnirani za da nema vozduh dodeka cica , na Tommy tippi i philips Avent ima antikolik shisenca tie pomagaat
Имам перниче со семки од цреша но ми рекоа дур непаднат папочињата да не ги користам... Ќе пробам со тетра
Од Филипс авент пијат Е овие ги имам (стаклени) тие се или на други мислиш мама? Пробав и со недела шише и цуцла ама многу повеќе течат од авент
Да се умешам Овие на Авент како на сликата или Медела со таа Калма цуцла. Ние ги користевме двете, Медела е потешка цуцла и многу потешко пијат од нејзе, Авент анти колик е мека и полесна за пиење. Дур се многу мали мислам Авент анти колик е подобро.
Фала мами ај ќе го купиме денес авентот ќе видам дали ќе има некоја промена, на нас неделата многу млаз ни пушта.
Мојот од овие авент пиеше до 4м мајчино млеко, пластичните. Антиколик сеи пластичните и помалку тече цуцлата од на стакленото авент, нема какво шише не се купи. А грчевите сами исчезнаа по3м, нема што се не се проба ништо не помогна додека сами не исчезнаа.
Здраво мајки, да ве замолам за мислење. Од пред некој ден му приметив на син ми дека едното окце му забегува малку повеќе навнатре кога го врти погледот. Има 5 месеци и не е многу очигледно значи не верувам дека е страбизам бидејќи вака нормално му изгледаат очите. Дали да се посети офтамолог или рано е уште и дали има некои вежбички што може да ги правиме. Ви благодарам!
Го потчукнав на поминување во ивица од комода слаб удар беше позади на главчето 2+месеци сме дали може нешто да се случи дали е опасно?
Здраво мамички, моето бебе има 2 и пол месеци и е на ад млеко. Е сега пишува дека треба да има 5 оброка по 180мл, меѓутоа моето пие по 60 до 90 мл на оброк на секои час и пол до два , така да има околу 10 или повеќе оброци во текот на денот. Ноќен оброк има само еден, пие пред легнување околу 8 или 9, и после околу 2:30 и си спие се до сабајле до 7-8. Дали е во ред тоа?
Битно е колку мл внесува во 24ч, иначе нема врска упатството на кутијата, секое дете си бара различно и на различни временски интервали. Плус, уште е многу малечко за да пие по толку голема количина наеднаш. Мојата е 5мес, па пие по 170 на 3 саати.
Како млаз пушта меделата? Јас со синко 5 медеци ја користам и пушта по една капка кога ќе повлече бебето . Да не не ти е убаво наместена? Треба дупчињата од двата додатоци да бидат што поблиску една до друга поставени за добар проток на шишето Да не имаш медела со обична цуцла? Калмата има три дела на цуцлата за спојување