Подобро пробај прво со капки и други начини, топло, масажа, подждригнување. Толку мали бебиња најдобро е да пијат само млеко. А и не мора да значи дека којзнае каков ефект ќе има чајот, со шеќери е и ќе ги засити само, празни калории. Неизбежен период е тој после 2-3 месеци ќе помине.
Ве молам за совет: Малиот е 4 месеци и скоро 2 недели како се лечимр од бронхит. Го носам во Козле, даден вентолин, кортиар за инхалации и антибиотик ама пак многу кашла и хрчи. Носе чисто. Не може никако да го искашла секретот кога кашла. Некое чаре?
Можеби Уриаж ако веќе избираш од овие две, ама мислам ни едното ни другото. Мислам двете имаат хемиски филтри, а и не се природна козметика. Ако можеш сликај го составот и тагни ја Биодевојка, таа најсигурно ќе ти каже.
Здраво мајки. Бебе 3 месеци ми има два дена температура 37.1.. Мислев дека е од топлото. Денес кренав и јас температура 38.7.. Правев брз тест за корона преку крв, негативен, ми рекоа повторно да го повторам утре, задутре, бидејќи сепак веројатно било корона. Педијатар и гинеколог ( преку телефонски разговор ) ми препорачаа да пијам парацетамол на секои 4 до 6 часа но температурата не спаѓа. Не ги прашав, сега не можам да ги добијам на тел, па тука некоја ако знае искуство некој друг начин како да спадни, и до која температура да толерирам а кога да се обратам на брза помош ( бидејќи е викенд ). Бебе да го дојам најнормално или има некоја граница и за тоа, ако имам висока температура не смее? И доколку може искуства со корона, како сте поминале вие и бебе? Многу се секирам.. Edit: Бебето има температура 37 точно, сега мерев со живин ( дека најточен ). Но спие повеќе од 3 часа, не е јадена 4 часа, дали да ја будам ? Каде можам да се обратам за бебето, патронажна сестра исто така не ми крева на телефон, дали треба во брза помош ? Се извинувам за долгиот пост.
Јас ја имав читано Biodevojka дека го препорачува ова, и ова планирам јас да го носам на одмор: https://www.bellina.mk/p/1494/spf-5...so-zashtiten-faktor-za-detsa-i-bebinja-100-ml чисто како инфо
Таа температура што ја има бебето не е висока, не се грижи. Моите често ја имаат, посебно ако е многу топла околината. Ако сепак те загрижува или почнува да качува носи ја на дежурен/итна. Тебе ако не ти паѓа температурата со парацетамол, пробај со бруфен. Можеш да ги пиеш наизменично. Слободно дој го бебето, висока температура не е пречка. Нека поминува со лесно.
Majki pomagajte, maliot 2 ipol meseci buden od 9 sabajle zaspiva vo 21:30h setan, jaden, banjat nekje i nekje da spie lezi i guka, se smee Pa place, pedijatarot mi vika treba da spie KAKO? Koga nekje
Во оваа ситуација ја би заспивала порано, така и правам некогаш. 21 и 30 е многу касно за 2 ипол месеци. Почнете ноќна рутина порано.
Bas poradi taa pricina go banjav vo 18:30h no djabe do 21:30 gukase i nekoj svoj film si tera, nadvor koga e ne spie, vo kola ne spie
Мене бебето не ми спиеше уште од најмало сврзуваше по 4-5 саата буден, а месец дена, два месеци и се нервираше по малце, ама не заспиваше, се додека не му најдов начин како да го држам за да заспие за минута во кома паѓа. Пробај да смениш начин на заспивање и ќе можеш на саат и пол- два да го успиваш, ќе фати ред, значи или положба во раце или темно светло или музика, цуцла и ќе си заспива, мал е не може да издржи
Кај мене бањањето не го успива, ако е решен ќе се смее после бањање и цицање и до сабајле. Само нишкање, цуцла, пеење и галење, ама ми требаше време додека фатам ред, мислам дека во 2 месец се синхронизиравме и ние за успивање.
Најверојатно е преморена и затоа не може да заспие. Пробај да ја заспиваш во затемнета просторија, со нишкање, цице/цуцла, пушти бели звуци... Нешто ќе успее. Гледај да нема премногу големи прозорци на будност, да не се преморува многу. За жал тоа е магичен круг, ако не спие долго, потоа и е тешко да заспие.