Сепак испадна дека е корона, бебе крена тт 38.4 и многу тешко паѓа. Искуства некој што биле со корона и мајката и бебуш како сте поминале ? Многу се плашам, мала е, 3 месеци..
Ние прележавме крај на јануари, бебе 2месеци и 1 ден. Имаше 1 вечер тт 38.5 и со сируп се симна, а следните два дена од 37 до 37.6. Давај му повеќе да цица, тоа ми беше совет од доктор. Дополнително давав витамин ц две капки и мултивитамини. На бебе брзо му помина, а мама цела недела со тт.
Ние имавме, малата беше скоро 2 месеца она помине многу лесно можеби затоа што закачив и додека бев бремена јас многуууу тешко пројдов. Она имаше само 1 ден темп до 38 и толку ништо поише
Мајки бебе 5++, вториот месец цуцаше лажливка ради грчеви, оттогаш нема побарано, ниту му имам нудено. Сега почна да шмука рака/палец кога заспива последниве неколку дена, да нудам лажливка или сам ќе престане да шмука рака?
И ја би лажливка, ене неможам прстот да и го тргнам, а црвен изиритиран е шо да ти кажам. Ама не сака баш, кога како пали цуцлата. Ти мислам даваше од шише па ваљда полесно ќе ти ја прифати.
Ова толку јако мириса што доволно е само на количка да го ставиш негде, јас имам едно како беџ од истава фирма и ептен мириса јако. Го ставам на долниот дел кај нозете на количката а се осеќа надвор се околу количката мириса.кога ќе се вратиме од шетање го враќам во ќесичката за да не мириса цел стан
Ве молам за совет на што ви личи овој осип,по образите и на вратот. Што да превземам? 6 недели е. Поздрав
Да не ја носи. Можи да ја стави во уста, да се почеша и слично, а и мириса многу јако, нема потреба да биде во толкава близина. Јас го имам беџот и го ставам на количката.