Нормално е Ако доиш можеш да го ставиш малку на цице и ќе помине. Моето до кај 2 месеци многу често икаше после тоа поретко. Сега му давам малку водичка или чајче и ќе прекине
Isto taka me interesira dali e normalno nekolku pati vo denot da kivaat? Se slucuva i redosledno edno po drugo kivanje
Мајки дали знае некоја од вас да ми каже или да ми препорача каде би можела да најдам јогурт/млеко свежо природни од некоја фарма ,сакам на малечково малце и поприродно да му дадам од ова адитививе и чудава некако малце пауза да направиме.. Позз
Некој да ми подобјасни за временската рамка на спиење на бебушите во првите месец два пример? Колку време спие, колку време треба да е будно итн. И со фазите на развој, во кој момент што би требало да прави бебе. Или некоја статија да ми препорачатр да читам да видам од прилика. Не знам дали треба да го мислам ова и да се секирам или на секој преглед на здраво ќе ми кажуваат што, како, кога....? Инаку бебе ми е две недели.
Следи си го бебето, тоа ти е најдобра книга од која секој момент ќе учиш. Нема правила кога што треба да се прави, тоа само ќе си ги направи правилата. Еве две имам и двете тотално различни се. Едното до 3 месеци само спиеше, малово сега на 2 месеци гуга и се смее. Друга мајка друго искуство ќе ти каже. И што е најбитно, секоја поведена од своето дете. И ич да не се секираш и мислиш, ова ни се најубавите моменти кои вечно траат.
Здраво мамички Јас полека се спремам за доаѓањето на бебче. Сакав да купам од овие цуцли лажливки но прочитав некаде дека силиконските биле тешки па бебињата не ги прифаќаат. Ве молам да споделите искуства да не купувам џабе
Нема врска дека се тешки или лесни, некои деца прифаќаат првата цуцла што ќе ја понудиш мојава сменив 6 не прифати ни една. Индивидуално е.
За овие не знам, ама јас ја имам на Др. Браунс и со сигурност не е тешка. Мојата само неа ја прифати. https://drbrowns.mk/p/100/cucla-lazlivka-paci-rozeva
Jas na moeto mu dadov cucla na NUK okolu 250 den e od 0-6 meseci sto e na izleguvanje od bolnica I si prifati posle mu menuvav isto od nuk od steriliziranje ke izgubat ona prozirna boja.I sekogas imam po 2 spremni ako padne edna druga davam nemozev bez cuce moeto I spie so nego I Celo vreme e so cuce
Мами знам дека секое бебе си е своја приказна ама ме интересира сепак вашите бебенца кога почнаа да си ги држат главчината сами?Првото мислам дека на 2ипол месеци веќе си го држеше,а ова има 2.Сеуште не си го држи дури и овие денови некако како да ми го влечи на назад.Родено ми е со асфиксија па сум во паника дали нормално се развива.Фала
Значи може да си купам било каква, а ќеркичката ке одлучи дали и се допаѓа изборот на мама. Фала ви на сите ❤️
Некоја перница под агол од45° каде може да најдам? Ортопед ми рече дека веќе може да ја ставам така кога е будна и активна, ама немам релаксатор, а обичниве перници што ги имам се меки и пропаѓа
Како се справувавте со страв од вируси додека не им се примени вакцините? Педијатарот ми рече да внимавам на простории со деца, да не ја изложувам со нив, да не дозволувам пипкање и слично. Не знам како да се справам и да укажам на роднини, пријатели дека не сакам да ја држат и пипкаат, посебно тие со деца што им одат во градинка...