Мами пред да прашам за искуства закажав кај др Наталија Ангелкова во Систина за ехо на мозок.Бебе 2месеци,родено со вакум и асфиксија.Е сега некоја мајка да ми кажи ако има искуство со докторката.Фала
Jas imam iskustvo so doktorkata, bevme i nie na pregled kaj nea bidejki bebceto se rodi so pomala rodilna tezina i taka ne sovetuvase pedijatarot. Za doktorkata sto i da kazam ke bide malku, fenomenalna e, jas podobar lekar ne sum sretnala. Ke ve pregleda i ona ke odluci dali treba eho ili ne. Nie pominavme samo so pregled, bez eho, rece nema potreba. Pregledot e 4000den ama za kaj nea mislam vredi sekoj denar.
Е фала ти,те молам кажи ми дали објаснува и дали можиш слободно да си поставиш прашања а да не те гледа како да си марсовец?
Dodeka pregleduva ne objasnuva nesto mnogu, no ke vi dade soveti na kraj. Mozes da prasas bilo sto, ke vi kaze. Nas primer ne prasa koj ni e maticen pedijatar pa dade mislenje. Stvarno e super doktorkata, ne gresite sto ke odite kaj nea.
Сте го користеле ли ова за комарци? По нет читам дека е дозволено за бебиња, внатре во упатството вика да не го користат деца помали од 8 години, не знам дали се мисли да не го пипкаат деца помали од 8 години или општо за употреба не е безбедно?
Јас го имав ставено, сега ме замисли, а не ни прочитв фрлив кутија одма. Искрено не се ослонувам многу на овие, имам и такво на количката со батерии, па и утепав комарец на ноџе.
Ние го купивме истото само со батерии го ставам на количката бебата нема ништо а мајката искасана од комарци а пишува радиус до 3м
Мајки пред некое време почна малата дури цица да ме штипе по градите, рацете, вратот кај стига со рачињата секој подој борба водиме од што може да е нервозна? За гладна незнам не вервам да е оти после си е расположена или е период? 4+ сме
Чекај ќе почне и да мава, на мојата (5м и 2 нед) рацете и се ко вентилатор, од едно место откачи и ја раката, во секунда на друго место почнува да 'работи' . Удира, куби, брца во очи, тегне за нос, додека пие млеко со нозете по моите нозе клоца и тоа баш силно... Мислам дека се опфатив од физичкото насилство на ќерка ми
Дали некој случајно знае каде можам да најдам бекутан филтер чај од анасон, значи не инстантот туку филтер, имаше во стокомак ама нема веќе, а нема ни по аптеки ...
Здраво мајки, да ве прашам дали некоја имала проблем со ова, и на двете рачиња прстето од едната страна е црвено му сечам нокти право, дали е можно од што ги стиска рацете мн? Или не му ги сечам убаво ноктите? Слика во прилог
Дали сите бебиња се лепенки за мајките првите месеци? Знам дека секое бебе е приказна за себе, ама поискусни мајки ако имаат некоја финта да споделат. Не можам да отидам до тоалет, спие само ако ја држам во раце или исклучиво залепена до неа, ако ја преместам или станам за буди за 3 минути. Почнувам психички да се оптеретувам веќе...