не, твоето е толку мало бебе што не знам што очекуваш, уште не ни знае каде е и се што му треба е мајка сега, сега психички ако се оптеретуваш тек понатака што ли ќе правиш
Не знам дали сите се лепенки, но мојов до 4м денските дремки му беа исклучиво врз мене, ако го оставев одма секундарно се будеше и така по 7 пати во денот... До недоглед, какво вц, какво јадење, какви чуда, се тоа беше научна фантастика. 5м веќе спие и кога ќе го оставам, се што мислев дека нема да заврши, сам си не одвикна или научи. Само уште да научи како сам да заспива, тоа не го може, мора да го гушне некој да заспие. Трпение мајка, се завршува, живци, трпение се ќе помине.
Дечки, кога се губи Моро рефлекс? Бебево е месец и пол. Првиот месец малтене го преспа, се штрекаше ама не се будеше. Овие 2- 3 дена ко поизразено ми дојде ваљда дека го буди и ги превртува очите во сон ако не се разбуди. Многу е језиво. И страшно. Иако знам дека до одредена возраст е нормално. Кога се изгубија бебешките рефлекси кај вас? Кога престанаа успани да превртуваат очи? Можно е грчевите во меше да го штрекаат?
Па не само за мајките било кој само да не е у хоризонтала. Мојата едно месец ипол спиеше мислам дека само на гради подигнта подисправена, така и беше полесно за меше. Менуваат од ден на ден и да најдеш сега финта за 3 дена нема веќе да важи Јас знаев во релаксатор да ја ставам и со мене во вц, да се избањам, да се средам. Ќе помине, после за друго ќе попушташ психички и така
Majki , dali vi disat novorodencinjata zabrzano nekako ? Moeto dodeka da zaspie ubrzano dise dodeka go fati ubav son potoa se smiruva. Pedijatar vika normalno e zabrzano da disat i da im se podiga gradniot kos dodeka disat bidejki imale mal kapacitet na pluka ama mene mi e strav nekako pa mn cesto go budam.
Нормално е тоа, не се секирај исто му се случува и на моето забрзано па после не ни го слушаш, уживај си
Мами, на бебуш едното увце му е помеко и му се витка на надвор (а почесто спие на таа страна). Топло е за кашички и стегачи (машко е), барав лепенки но не најдов, како да спречам да не му се искриви?
Немој капчиња или стегачи на ова жешко мајка, греота е Нема да му се искриви ушето, не се криви уво така лесно и на мојот му беше така, не му правев ништо и му се исправи. Криви уши се генетски, не од спиење, нека не те плаши никој.
Не бре не му ставам капчиња пекол е ме држи памет уште хахахах Ако е генетски значи да чекам да му се исправи
Мести му ги у спиење обавезно да не спие на нив извиткани ќе му останат клемпави. Ја само у спиење не и ставам траки.
До 4 месеци дневна дремка само во мене. Мислам дека мочав еднаш сабајле и еднаш кога ќе дојдеше мм од работа Уште е лепенка не дека не, ама барем спие во гнездо преку ден.