Дури и тоа е рано, очекувај после 7,8 тоа да го прави, еве моето е 6 и не се врти на своето име, не си прави секирации за глупости, башка сите бебиња се различни во развојот
Типичен страбизам. Мала е за вежби да оставиме до 1 година доколку не се влоши, ако се влоши (повеќе левото) левото око да ја однесам за да се пробаат вежби а посекако после 1 година наочари
Се приметува ли многу, педијатар ви рече да отидете? Ние имавме на едното кое го приметував, после ми рече има на другото, тоа едвај го приметував. Па сега ќе видам што ќе каже на редовната контрола што ни е. Ама не ми спомнала очен.
После 6 медеци ако е сеуште изразено се препорачува да се направи преглед кај офтамолог. Мојата ништо не ми спомна малата беше од 4 месец добра па и не бев ја однела до 7ми сега а и се јавив по телефон да прашам во врска со очите и ми рече да се направи преглед бидејќи поминала 6 месеци. П.с. кај нас левото око е изразено. Не знам кај вас прати ми слика ако имаш во лп па ќе ти кажам дали е вака или не Инаку има на двете со тоа што левото и е поизразено од десното
Здраво мамички. Моето бебе за една недела ќе прави два месеци, но некако овие два три дена послабо јаде инаку е на цицање и плус ад. Забележав дека овие три дена кака само еднаш на ден и тоа како зелено кафено и е течно, а пред тоа какапе само жолто не знам дали има некаков проблем да ја носам на док или нормално е? Позз
Od koga pocnavte da im davate voda na vasite mali i Po kolku? Bebusot e 3m za pedijatarot seuste e rano
Од кога почна со храна, на 5 мес. На почеток нејќеше ич, па со тек на време накачуваше мл, сега на 10 мес на вруќиниве по 300мл пие.
Не се познава вака, ептен треба да ја фатам во агол загледана па да се примети. Ќе видам ако треба ќе ја носам и јас таму.
Јас почнав на два месеци,бебе е сега дваипол.Од кога почнаа жештиниве ако сме некаде излезени му понудувам вода не дека нешто пие,5мл до 10 дали ќе испие.Во неделата може два,три дена да се напие а другите не.Моето бебе е на АД
од како почнавме со храна, на 5 ипол месеци, само што ја цело време ја нудев не пиеше ич, еве последнава недела почна да пие, 7 месеци ќе прави
Ич не задоволна. ја направија решето на лице откако го ставив во струја буквално над неа и ја намачкав со спрејот чико. Од пред некој ден сме на Рајд и не ме боли глава.
Може во КАМ и да е нешто поефтино. Јас прво ми беше шубе да не е добар за бебе пошто само за нас сме го користеле ама матичната рече не е страшно.
Мене ортопедот ми рече дека самиот памперс е широк повој. Колкчињата на ехото беа супер, таа кажа дека и доколку има нешто, не се решава со плус пелени освен што ќе се нервира бебе на жешково, туку си има помагала со таа намена.