Ajde koga sme kaj d3, za bebinja na ad sto se isklucivo dali davate d3+ k1 i omega ili samo d3+ omega. Jas ova go najdov na web sajtot, pisuva deka bebinja koi se isklucivo na ad veke primaat k1 i se preporacuva d3+ omega.
Да и ние ги прекинавме кога се префрливме на ад. Само д3, к1 треба да внесуваат само тие што се на мајчино
Majki, iskustvo so Korona kaj bebuskite? Malata e 5 meseci, najprvo jas pojaviv simptomi, ispadnav pozitivna, a eve denes posle 5 dena i ona. Od simptomi kaci temperatura, 38.4, i dadov sirup. Dali skoro nekoj prelezal, kako pominavte, sto prevzedovte?
Ние прележавме кога беше бебе 2 месеци некаде. Еден ден имаше темп до 38 и толку. Ако цица давај почесто на града, не се плаши лесно проамаат
Maliov (eden mesec )malku prokasla sabajle. Znaci onaka posle pienje mlekce 2 3 pati, kako nadraznetost i ednas pred da zaspie. Dali imam mesto za panika?
До 3 дена со температура над 39, по завршување на температурата мрсулчиња по малку. Треба да се издржат само тие 3 дена, навечер особено креваше температура, со сирупче тешко ја симнуваше, често туширање и чорапчиња со оцет на ночињата. Без паника ке помине, само е стресно тие 2,3 дена малаксани се од температура и ептен се жални ама поминува. Крвна слика со Црп обавезно да се направи после трет ден.
И ние исто поминавме само еден ден со температура и омалаксаност. Совет само после короната некој период бидете повнимателни оти му го паѓа имунитетот и може полесно да настине пак. Така беше во нашиот случај и кај блиски исто. Со лесно да поминува
Мајки бебе за 1 недела ќе полни 3м.Главчето со го држи но на моменти како да го заносува на назад.Кога е на меше си го крева главчето но кога го креваш од подлога легнато на грбче главата не ја крева воопшто туку му останува провисната на назад.Однесено е на на невролог пред 2недели не ми го посочи како проблем,вчера го однесов на педијатар,вели дека не треба да е така,но ајде ќе толерираме до 4м па ако треба после ќе не прати на физикална.Другите екстремитети се во ред,нема хипотонија.Дали некој има вакво искуство и што сте правеле или вие кои имате бебина на оваа возраст да ми кажите како е со вашите бебуши? Инаку бебе е родено со асфиксија и низок апгар,гледано мозоче на ехо и нема ништо загрижувачко. Извинете на долгиот пост
Моето до 6-7 месеци, ако не и подоцна правеше така со главата кога го подигав од подлога држејќи го за рачињата. Главата стабилно почна да ја држи после 4м, претходно му се заклатуваше. Никогаш ни ортопед ни педијатар не ми го посочи како проблем. Се смеевме дека има голема глава и му тежи и го мрзи да ја крене. Пред некој ден исто така му подавам раце да го подигнам, исто со главата наназад правеше. Да напоменам има 1г и 7м, не е бебе веќе. Ако ти е мисла следи го, нека поминува повеќе време на меше и правете ја вежбата со подигање на рачињата од подлога.
Да ние кога ми беше бебе 3 месеци, два дена со температура до 38,5 беше и како поднастинато. Третиот ден од попладнето веќе и помина. Цицацаше и се однесуваше нормално цело време. Ајде со лесно и кај вас
Ти благодарам за искуството Може ете и нормално да е,кај нас заради случајот на пораѓај се само следиме и бараме проблем(како ние,така и докторите),скапав по доктори.Ќе ги правиме вежбите,фала уште еднаш
Мајки 5+ сме и треба некој ред да имаме ама еве немаме. Ни знам да кажам колку цица ни колку преспива и ни колку се буди ноќе. Секој ден е различен. Од пред некоја недела ноќе на 1 сат, сат ипол се буди бара да цица и призаспива одма. Можно е да е гладно? До сега на доење сме, од денеска почнав со вкусови, треба и вода да почнам да нудам? Млеко имам како што гледам само што ноќе ги празни скроз градите, не знам дали од глад или несвесно во сон како утеха. Наутро стандарт памперс преполн. Ако не му стига само млекото сега со цврстата храна ќе биде доволно или како? А и башка што креветчето ново ни стои, 5 мин. не издржува да спие во него. Ноќе до мене, дење в раце или в количка кога сме на прошетка. Во глобала хаос сме и со спиењево и храна, кажете некој тип како да воведам некој ред и за спиењето и за доење. Баш без врска ми е кога ќе ме прашаат колку пати преспива дење - не знам, кога заспива на вечер - зависи, колку пати се буди исто зависи
Потполно ти ги разбирам стравовите. Имам и јас дома бебе родено со низок Апгар кое помина скоро 2 месеци на ОИНТ. Но, таа без проблем ја крева главата, за разлика од брат и кој беше терминско бебе. Секое бебе си е приказна сама за себе.
Еве ако ти е за утеха 8 медеци сме, ред не знам што е, таман мислам фативме ред да заспива во 21 навечер БАР ТОА цуца реши дека е тоа пре рано за нејзини стандарди и заспива во 00:00 едвај. И немој да мислиш дека нешто поише спие, со две будења навечер и во 8 макс на нозе. За јадење сега пишував во темата ад мада и цица све каша попара, мада ако си почнала до вкусови не би требало да е гладно. Имаш скокови и регресии во спиење читни во темата скок во развој. Ако полни пелени, ако врзува 2 часа најмалку сон ако не е омалаксано не е гладно
Мислев на нврчер, мада ни тоа не е правило. Имаше периоди кога се будеше на саат ипол мојава. Па на секој саат тоа беше најчесто заби кога ја мачеа.