Па и ја му викам на мм манекенка чуваме , ептен ми олесна што ми пиша секаде слушам за лакоми бебиња никогаш не сум чула некое да не сака да јаде. Гушки
Не се секирај и моево е исто По 60-70мл ако му бутнам да испие. Почнавме и со дохрана пред некоја недела, се мршти на секое едно јадење па некако на сила колку толку му давам да изеде. Сега пробав нова техника(некогаш ми успева) го земам како за нишкање и така му давам млеко и шетам низ дома и знае повеќе да испие. Иначе вака се друго му е поитересно и нема шанси повеќе млеко да испие. Ги пие првите 50-60мл додека се засити и после е војна водење. Иначе и мојот е слаб и ситен, имате и манекен во друштво
http://institutalternativa.mk/ психотерапија кај Вида Гаврилоска Мораш да најдеш време 2 саати за своето ментално здравје. Ако беше некој друг здравствен проблем, секогаш имаме време, а ова го занемаруваме. Има и онлајн сесии кај истите, ете го линкот погоре. Не мора да значи дека е пост породилна депресија, и јас мислев така за себе, ама се испостави друго. Најлошо е сами да си даваме дијагнози. Јави се на некој од броевите обавезно ќе ти кажат се што те интересира, ако не за себе, за бебето. Држам среќа.
Досадна сум знам, ама ај уште ова, со еден оброк колку пиеше? Мојов со еден оброк од 800 намали на 650, се мислам дека му е малку. Сеа кај и да е ќе почнеме со втор се плашам на колку ќе намали.
Na kolku casa gi budite navecer za mleko? Mojov( 1 mesec e ) navecer spie , preuspan e , a i nie , mestam alarm na 3 h ama mi se slucuva da se uspijam saat, saat i pol, a i on ne stanuva toa vreme, pa ke jade na primer vo 23 i potoa vo 3 h , 3:30 po polnok.Na ad e. Da ne e mnogu vreme za da e gladen?
Педијатар што советува? Обично велат не повеќе од 6ч без млеко, мојов на мајчино од 21 до 7 сабајле, имаше прво ва оброка, па еден оброк ноќе потоа два па пак намаливме на еден, се во консултации со педијатар во зависност од тоа како и колку напредува дете.
И јас на почетокот го будев бебето за хранење од страв да не е гладно, потоа во разговор со педијатар ми рекоа да не го будам бебето за хранење се додека тоа самото не се разбуди, тоа кога ќе било гладно ќе се будело само. Ние како ќе заспиеме во 21:00 се будиме дури сабјле во 07:00 или 08:00 зависи кога како.
Мамички, ве молам за совет како се справувате со страв кај бебињата. Ние сме 3 месеци и се плашиме од се од многу луѓе пред него, од непозната просторија, од наеднаш ако му дојде темница, ако му зборне некој на повисоко пд секакви звуци
Pa ne se 6h, jas koga se porodiv vo sante plus pedijatarot ni kaza da jade denski na 2h a navecer na 2 i pol najprvo po 60 ml, pa da zgolemuvame. Realno premnogu e. Maticniot ni kaza barem na 3h- 3.30 h da jade. Sega jade preku den po 90 ml na 3 h i dobro napreduva, skoro 1 kg za mesec.
Јас се породив во Систина ист совет добив да не ја оставам повеќе од 6часа(ова за навечер). Јас никогаш не ја будев па напредуваше одлично. Сега е 7+++ и почна да се буди на 2часа за цицање,така да ако спие спиј си и ти не знаеш во иднина што те чека.
Ние откако ја исчистивме жолтицата ( и беше продолжена околу 2 месеци ), ни кажаа да не ја будиме веќе за јадење