Слушај паталец . Иначе ич да не се секираш, ко ќе е гладна/жедна ќе си побара, голема е веќе и сѐ ја интересира.
Period e definitivno, i kaj moeto toj period istoto se sluci, bukvalno kako da strajkuvase so glad, i toa se sluci preku nok, kako so noz preseceno. Poludev od grizi. Inaku istoto go pravev, vo poluzaspana sostojba, koga se budese, togas koristev da i podmetnam da cica. Za nekoj den ke pomine.
Скок е мајка исти сме и ние 3++ , четвртиот скок трае скоро месец дена .. ќе се издржи Кога и дојде време за дремка ја шетам низ соба и штом почне да се успива и ставам шише у уста за да пие
Чисто информативно има нова апликација на македонски јазик и се вика Bebbo. Има многу работи за бебиња(и деца), бесплатна е и може да се следи растот и развојот, вакцинации и др. Баш ме изненади позитивно.
До сега треба да имате минимум еден преглед, ако не сте појдете и без книшка (доколку сеуште не сте средиле) ќе ве прими, ако сакаш контакт бр пиши ми лична порака
Страшно лигавење, плачење од болка, енормно чешлање со рацете во уста, моето јаде тетра како лудо, му излегуваат 1вите доле овие денови. Навечер плаче од болка, го гушнам и продолжува, бара утеха.
Не мора да значи дека ќе се лигави. Кај моето беа следниве симптоми: вриштење, гриза сѐ живо и диво, качи температура. Килибарно ѓерданче не, може гуми за гризање да земеш од аптека.
Kjerka mi e skoro 3 meseci....pochna da se ligavi pa si mislev sluchajno da ne vadi zabi....a zoshto se ligavi Ako ne se zabi vo prashanje? @nevermet18 @LiquidLuna
Мајки ги повивате ли бебињата на топлово? И препорачајте ми некоја алтернатива, да не го повивам со пелени. Знам има некој едноделни да биде како повиено, на закопчување или со лепенки имам гледано, ама сега не знам каде да барам.
Како го повиваш? Како кифличе повивање, како на времето нас што не повивале и рачиња и ножиња да не може да мрда бебе?
Па да, рачињата стегнати, нозете полабави нормално. Многу се штрека ако не е повиено и не може ни 15 минути да заспие како што треба. Вака како кифле спие ужива.
Не треба да го повиваш бебето, не се штрека, тоа се нормални рефлекси. Кај е прежешко, па уште и му закржлавуваш мускули, коски и зглобови.
Nie sme mesec. Dosega bil na kontrola na edna nedela po ragjanje, i dopolnitelno na merenje tezina. Nie si imame semeen lekar i sega zasega doma go meram ( imam specijalna vaga) i se konsulturam ako ima potreba so maticniot.Nekako nepotrebno ne sakam da go nosam na pregledi, tuka ima zgolemuvanje na korona pozitivni i stomacen virus. Vie na kolku vreme gi nosite na pregled? Sepak po moe mislenje prvite meseci se pregledite okolu tezinata ...
Pa i jas mislam deka na mesec e dovolno barem eden pregled osnoven.Nekoi citam tuka i poveke gi nosat pa zatoa mi bese vo misla.