Не знам искрено, каде се гледа тоа, на резултатите? Во Биотек правев 2 пати покажува дека ја има бактеријата ваљда.
Мислам дека на прашањево не можи да се добија вистински одговор.Секое дете си е само за себе,и не може да се по книга.Првото мое дете преку денот спијаше кратко а беше повеќе будна,бебево сега еве го 3месеци си спија многу.Станува за јадење малце ќе е буден и пак спија.Тој колку што спија сега на 3м,првото мислам дека на 6недели не спијаше толку
Зависи од бебка. Јас мојава будна 3 месеци ја немав видено, на другарка ми бебето од прв ден ко возрасен седи будно
Моево до 40 дена преку ден око не склопуваше, навечер си спиеше убаво само за јадење зе будеше. Од 40 дена навака спие и дење и ноќе, максимум 1 саат е буден измеѓу.
Mamicki zdravo Bebe zdravo pravo... Rodeno bez nitu edna tocka na teloto... Pred 3 nedeli ni se pojavi vakva fleka na grbceto i del na meseto. Gledam deka se zatemnuva... pedijatarot mi veli ke sledime kako ke se odviva. Dali nekoj imal vakvo iskustvo? Od sto moze da bide?
Јас мислам дека не е ништо страшно најверојатно белег ќе му биде. Можеш да консултираш дерматолог да не ти е од мисла.
Истото го прашував ама сфатив дека нема правила за ова. Секое дете различно. Мојата е 7 недели, до пред една недела по 2-3 часа максимум спиеше преку ден, а некогаш се случуваше и само по 1 час да спие. Еве ја сега дење си спие по 5-6 часа и ноќе си тера по 4 часа најмалку па се буди за јадење.
И моето е таа возраст, секој ден различно... некогаш на саат ипол заспива, спие по 2-3 саати, некогаш по 2-3 дремки од 20-40 мин има, некогаш е борба до вечер со неспиење... и така
@anngelique како сте со хрчкањето? До кога ќе трае , мн. ме нервира Ние завчера бевме и на педијатар , исто ми рече , ми даде аква марис спреј бејби Го држам главчето поткренато и ја шприцам има голем млаз, убаво се чисто Синоќа ептен ја нервираше , откако ја нашприцав заспа малку и олесна
Уште хрчи ама помалце, и јас прскам Аква Марис и вчера немаше мрсули. Мене ми испушта некои чудни звуци додека пие млеко од шише, наводно се било нормално не им биле уште развиени дишните патишта и знаело да останува млеко. До кај месец дена се средувало па ќе видиме.