И на мојата денес приметив како две три мозолчиња личат како на каснато од комарец незнам од што може да и се и јас помислив од бакнување
МОјата нема уште еден месец,преку ден спие повеќе посебно на ручек и е најсладок сонот ,ама навечер од кај 3 дали е наспана незнам и станува али тоа е ќе си ги распараваме
mojot bucko na 12ti polni dva meseci..dobri ste vie barem rucate na raat,kaj nas stom ke se zazbori za jadenje vednas se budi vo ovie dva meseci dali dva pati sme rucale na raat ama zatoa tuka e baba i ni pomaga <3 ... ke menuvaat poveke pati dodeka eden red da si fatat ama toa e zatoa sme majki da sme trpelivi i nenaspieni so meseci ahaha
Golem pozdrav od nas mamicki <3 Veke imame 1 mesec i 5 dena, problemot so kakanjeto go imame uste,no sega uste e pogolem.Pred nekolku dena ne bese pokakana 2 dena i imase mn jaki grcevi i naednas ke pisnese od bolka,no odkako se pokaka i olesna odma zaspa i spiese cela den.No eve sega deneska e veke 3 den i samo se ima pokakako ednaska i toa mn malku,deneska ima gasovi i nikako nemoze da se pokaka,ima jaki grcevi i piskanje naednas.Pocnuva da ne faka panika i neznaeme sto da pravime,a vo sreda go imame prviot pregled kaj pedijatar no sto ke bide do togas??? Ziveeme vo Avstrija i od nekoj poiskusni majki sto gi poznavam samo ni kazaa deka cepcinja tuka ne ostaav da se stava na bebinja do 3 meseci tuku samo so toplomer...koristime kapki protiv grcevi Antriflat - Tropfen (4 pati na den po 8 kapki) Ve molam za sovet i za pomos... pozz4e
nas ni pomogna mnogu sirup od pediakids anti bloating se vika i nie ne ziveeme vo mk... tri dena go zemase i da cuknam vo drvo nemame veke grcevi inaku sme za tri dena dva meseci
Nie se plasime so toa sto veke 3 dena po red ne e pokakana kako sto treba samo mn malku skoro nisto,dali e toa mn za nea??? ili kolku moze da nekaka vo denovi? Pozzz
Бебето ако ти е на мајчино млеко три дена не е многу да не е какано, на ад ако е тогаш треба покрај млекото и малку вода да му даваш за полесно да се искака. Направи му вежби со нозете како да вози велосипед, стави му топло крпа, термофор на стомакот, помага тоа и со грчевите и со полесно какање.
Бебе кое е само на мајчино може и до 10 дена да не кака.Плус сега сте во фаза на грчеви низ која скоро сите бебиња минуваат.Не паничете после третиот месец ке поминат сами од себе Пипни го и мешето ако е меко се е во ред.
Heppymom мало беше бебчето нели? Можно е да е од бацување, избегавајте во лице бацување и не мачкајте со ништо, сами поминуваат.
Јас му ги мијам со млака вода секоја вечер.Инаку попарување со врела вода мислам дека не е добро,барем за таа мека пластика како што се играчките, друго се шишњата ,дури мислам дека може да е штетно.Искрено му ги миев сеа веќе може да прескокнам некоја вечер ,од причина што сам си игра и да не е ептен свилен Ч))))
Samo na majcino mleko e,ne mu davame ad fala na boga sega za sega ne treba,a vezbi veke pocnavme da mu pravime od pred nekoj den...Fala ti mn za sovetite <3
Ako e na Majcino mleko do 7 dena moze da ne kaka no ako e na adaptirano togas do 3_4 dena probuvaj so toplomer vo gaze na nego malku pavloviceva
Ние имаме проблем со дневното спиење. Го нишкам по пола саат, додека да заспие, а он плаче ли плаче. Сака само во раце да спие, штом го ставам во креветчето плаче. И многу е осетлив, мува да пролета ќе ја слушне и се буди... Сега за сега свекрва ми помага, но после незнам што ќе правам.. Се надевам дека е скок во развај и ќе помине.
фала ви мајκи за одговоρите,а уште да пρашам за положбите за спиење го вρтам на двете стρани и на гρб сега сам ја вρти главата само на една стρана и му носам κапа деноноќно заρади ушињата па да ми κажете помага κапата или џабе го мацам аκо му се исκρивуваат ушите сеκаκо κе се исκρиват поз мајκи убав ден
Никако. Јас што имав едно лигавче цело позелене и го фрлив. Е сега пазам и ја бришам со салфетка или одма ги потопувам во топла вода и детергент. Пробај со Фери, сјајот за садови што е. Јас не сум пробала, ама мајка ми успеала да исчисти флека од темперни, која не се вадела ни со вениш.
И кај нас е исто,само што и преку ноќ имаме мака тој си спие ама испушта звуци во сонот незз како да ги објаснам како да крчи,да кенка како да го мачи нешто,и од 3 по полноќ мака мачиме до крај 5-6 сабајле додека се покака.После со судни маки ќе го заспијам во раце ми спие и само што ќе го легнам се буди и пак иста приказна по цел ден.Хронично сум ненаспана имам мн главоболки.....Ама тоа ти е Мајчинството.Се надевам дека ќе фатиме некој ред набрзо иначе имаме 1,5 месец.
Јас лигавчињата ги перам на чешма со сјај за садови и жешка вода со посебно сунѓерче или четка и тоа одма после јадење. Така има најдобри резултати досега. А имам и многу неисчистени флеки од што сум ставала директно во машина или не сум реагирала навреме. Инаку и јас го имам Фери ама не знам дали е до него или до тоа што фледаката ја третирам одма.