Мајки има ли некока од вас ептен високо бебенце? Ние сме високи и двајцата, а бебето беше 67цм на 2 мес и 10 дена. Го облекувам во гардероба за 6-9мес. На доктор кажаа дека било ок, бидејќи ние сме високи ама би сакала да слушнам мислење. Се роди 54 цм. И во стомак го мереа понапреден цело време.
Моето се роди 50цм ама многу брзо напредна за 2 недели порасна 6цм. Уште немаме 2 месеци ама бааги дугачко ми делува и јас го облекувам во облека за 6 до 9.
Моето се роди 50цм, сега има 7 недели, и е 61цм, докторката рече дека треба да се следи некоја линија на развој ама ништо конкретно. На оваа апликацијата bebbo ми искочи дека е неухрането во споредба висина со тежина, а нема врска.
Малата ми има папочна кила откако и падна папочето, а сега е на возраст од точно 4 недели..Дали би се повлекла сама и колку може да е опасно...? Фала
Супер ти е...ич да не му се секираш....мојата се роди 47см а сега е 60 ,инаку има три месеци ....секое бебе си е индивидуа за себе....не значи ништо ни ако е подолго ни ако е пократко....најбитно е да си крева на тежина ....
Првата ќерка многу се трудев да ждригне, па видеа дури гледав како да ја поставам и никако не ми успеваше, па се откажав. Сега втората обавезно ждригнува, значи баш обавезно, само што ќе ја исправам или само што ќе легни на меше. Ништо посебно не правам, сама си ждригнува. Веројатно е до детето.
I jas pred 16 dena se porodiv 54cm i nosi od 3 - 6 meseci sve sto kupuvav od 0-3 nisto ne mu cini od bodinja vo dolzina ne go kopca
I moeto i papocna kila, ama sega e 2,5mese i, pedijatar mi kaza deka navodno samo ke se povlece do 1god, da ne pravam nisto. Ama i jas bi sakala da slusnam mislenje za ova bidejki me nervira da go gledam.
Dali gi mackate na teloto so nesto bebinjata posle kapenje? Jas koristam samo vitaminska neznam dali da vovedam nekoj losion ili ulje za teloto, 16 dena e nema ira.
Тоа е дозирање препорачано на чајот, јас му давам откако дојдов дома од болница што значи од втора недела по 50 мл потоа продолжив по 100 после месец (не секој ден) И пак ќе напоменам консултирано со патронажна која ми рече можеш и кафен шеќер во топла водичка да му даваш за стомачето или чај и со педијатар, не е многу, сепак е лето си требаат течности и кај бебенцата, се потат. И плус ако не му дадам тешко кака или не кака во денот. Вака му се регулира столицата
На син ми му се повлече сама без појаси на 4мес. Имаше огромно топче колку пинг понг топка. Не смеев појас поради рефлукс. Внимавај само да не плаче многу, од тоа и се појавува најчесто, кога се грчевите. Препонска кила потешко се губи сама од себе.
Гледав кога имаше грчеви да го држам во раце, само тоа помагаше. И да, не се "навикна" да спие така. Сите ми викаа како си го научила, тешко тебе. Нит го нишкав, нити количка нишав, сам си заспиваше. Вторво скоро и да немаше грчеви, значи во раце први 2мес само за цицање, ама затоа сега ме растури.
E neznaev deka treba vo race dodeka ima grcevi ama pak go zimav da go gusnam i smiram Iskreno se sto mi kazaa od kapki probav i imase mnogu grcevi, verojatno od toa i mu e kilata, od napinjanje. Mu otkazav se, osven kolief i mu davam cajce bekutan, kamilica i nane. Bebe mi se smiri mnogu. Ima grcevi po malku ama se namaluvaat uste. A i jas go tintram, a zaplace ja go zimam, i isto mi vikaat i mene hahah ama ne mi e macno da si go drzam, naprotiv edvaj cekam da se razbudi za da si go zemam vo race da go guskam
Не слушајте такви глупости. Не можеш да "научиш" бебе од 1 месец да спие само во раце или не знам што. Бебињата имаат потреба од нас и зависат од нас, така што треба да им олесниме на каков било начин кога им е тешко. И ние сакаме мама да не гушне кога не боли нешто психички или физички. Гушкајте ги колку можете за брзо ќе пораснат
Haha vo pravo si, mm go nauci bebe da spie megju nas na spalna, i nesaka sega ni vi krevetce ni vo kolicka da spie. Sega mm si spie sam vo dnevna posto tesno mu bilo na spalna, mu bilo strav da se svrti u spienje da ne go zgmeci bebeto a jas si uzivam so bebe na spalna
Ние спиеме тројца. Ја, син, маж. Бебе ми е во креветче. Уште таа да посака, ни космодиск, ни физикална нема да ме оправи. Син ми спие во кретче, но во 5 како навиен доаѓа до мене. Јас и бремена со перница пред стомак спиев. Среќа зима беше.