Мајки како ви се крвните слики на бебчињата 1-2 месеци? Вчера му правев на моево хемоглобинот му е 11.2 некако ниско ми се гледа а уште не сум била кај докторката.
Моето се роди 51цм а јас сум 182 маж ми 190, сега на скоро месец дена е 54-5цм. Ако си расне како што треба нема што да се секираш
Jas go mackam os start so mustela po teloto a pelenska regija so novata bekutan mast so ribino maslo i super e do sega.
И едното мое бебе има, купивме појас но со држење цело време ни се изместува. Па педијатар ни рече метална паричка замотана во газа и залепена на меше, фала богу подобро е, кога плаче се испакнува ептен... Се надевам за брзо ќе ни се повлечат
Со јекодерм само го мачкам после капење. А пеленската регија со маст за потпарено, витаминска маст на бекутан или кремата на алведре за пеленска регија наизменично. Досега супер му е газето не му е воопшто црвено ни потпарено.
Ние сме 10 недели, бебињата немаат грчеви веќе, но едното има премногу гасови, ќе прдне и го боли плаче ептен, некој спас за ова?
Mamicki bebevo mi e 2,5 meseci, na pocetokot kakase na 2-3dena, pa pocna sekoj den, posle se nemase iskakno 7 dena mi rekoa normalno bilo, posle kakase po 2-3 pati dnevno i eve sega pak mi kaka na 3-4 dena. Se maci da prdne i da se iskaka. Nekoj sovet?
Синко првите 2-3 месеци само во мене спиеше преку ден.Навечер во креветче. Потоа немаше гајле, сам во креветче. Зависи од дете. Мајки , тие породени со царски, смееме ли бебе во кенгур,во смисла да не смета на раната ? Го нарачав тој од чико , мислам дела сите се исти нели? Бебушка е уште некој ден 40 дена, како да ја петам свртена накај мене со оглед на тоа што не си го држи главчето?
Nemam mleko za zal, mi prekina pred 2nedeli, na aptamil sme. Inaku mu davam cajce bekutan, mu davam i kamilica ama djabe.
Ако го доиш, пробај сливи да јадеш или сок/компот од нив. Ако е на адаптирано, тогаш види дали можеш чајче од анасон да дадеш. Моето какаше еднаш на 5-7 дена, но немаше проблем со испуштање гасови и затоа не давав ништо дополнително и кога беше само на мајчино и после тоа на адаптирано. По неколку месеци се среди само од себе.
Прво бевме на Аптамил прематуре одкако преминавме на Аптамил 1 за месец дена само 4-5 пати имаа какано, сменивме на хип си какаат по 2 пати на ден. Така да со консултација на педијатар смени АД.