Мене не ми пречи на раната, а и докторката се ми дозволи да правам па мислам дека нема врска. Не знам тој на Чико дали е 0+? Треба да е свртена накај тебе, да има потпора за вратчето и за грбчето како подебело малку позади. И обавезно долу да е широко за ноџињата да се во М позиција раширени.
Мајка а дали го ставаш да лежи на меше Моето какаше еднаш неделно ама откако почна да лежи на меше на подлогата почна да кака 2-3 пати дневно
@eli25 овој ли од Чико го имаш? Јас сакам овој да го земам, мене одма ми треба, за скалите да ја симнувам од 4 ти спрат. Баш ќе прашам дали смеам, па ќе пренесам.
Вака како на сликата ич не сака. Свртен напред да гледа како што опиша, само кратко со маж. Највеќе сака гушнат во мене и да разгледува преку рамо. Затоа и се мислам да не го стискаме така можеби… Само што го избањавме. Oh the horror!! Не знам што ќе се праи со бањањево… Заспа среќа, па да пробам ја сега стресов да го симнам до некое прифатливо ниво. Да си отворам чоколадо најубаво ќе биде.
Најдобар Бред за цуцли лажовки која е?Сега користиме Авент па се мислам дали пак Авент да купам или некоја друга марка.
Нема најдобар бренд, која ќе се погоди таа. На почетокот не ги прифаќаше сите потоа купував по изглед Нук едно време, па затерав со Бејбилов на ДМ зошто беа симетрични и немаа горна и долна страна па ми беа практични за навечер.
Такви се и Авентот затоа и ја земав....ќе пробам и јас на Бејбилав ако не ја прифати тогаш Авент...а Бејбилав убави се цуцлите,не ми имам видено затоа прашувам?
Imavmei nie bas koga mupadna papoceto. Na placenje znaese da stane kako topce ( dusa me bolese) Pedijatarot rece normalno e i nisto da ne stavam i poslusav. Den pred vlez vo 4 ti go soblakam i sto da vidam preku nokj si se povleklo.
Девојки, еве ги најновите препораки од ААП за безбедно спиење на доенчињата до 1 година за намалување на ризикот од сидс. Која сака да си прочита. https://pedijatar.mk/amerikanskata-akademija-za-pedijatrija-aap-objavi-azhurirani-preporaki-za-bezbedno-spiene-bebeto-sekogash-da-bide-legnato-na-grb-dodeka-spie/?fbclid=IwAR13CWd1ItF9653V0fiDpMybIu4mNjwPZrhgkklu5w5irWi9ODiWHr0n06Q На кратко, спиење исклучиво на грб, на цврст душек со цврсто затегнат чаршав. Во креветче да нема никакви меки предмети, оградици, перници, ќебиња. Ако на бебето му е ладно да се додаде слој облека, не ќебе. Покривање глава или носење капче во затворени простории да се исклучи. Никако спиење во гнездо, лулка, транспортер, седиште во автомобил. Да се внимава на прегревање на бебето. Спиење во иста соба со родителите, но во свое креветче. Ќерка ми спиеше на стомак со глава буквално нурната во душек. Колку и да и ја вртев главата, по неколку пати ноќе, пак ја наоѓав завртена таа како што сакаше. Тогаш беше муабетот чим главчето е цврсто и се има контрола над вратот е ок. Сега новите истражувања велат дека единствено безбедно спиење за доенчињата е на грб. Не знам искрено како ќе биде применливо кога ќе почне да се врти.
Мото бебе си спие исклучиво во креветче само еднаш спиеше со нас. Кога спие главчето и е секогаш завртено на десната страна и си го сплескува ушето. Сигурно на таа страна и одговара повеќе.
Јас во бременоста што ги пиев премама ги пијам сеуште, пишува на нив за доилки дека се исто така и педијатар прашав смеам ли да ги пијам ми рече да. И пијам чај на хип за доилки.