Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Се надевам и мојов ќе смени..

На Knizhevnik11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Uff epa i spored mene toa e premalku za bebe 2 meseci, eve da receme od 10 do 7 sabajle mu se pravat 9h, i preku den 4 dremki po 15 min neka napravat 1h toa e vkupno 10h vo 24h, mislam deka bebe na 2 meseci treba da spie 13-17h barem taka se sekavam koga mojata imase 2 meseci i koga chitav kolku treba da spie vo prosek. Dali e placlivo, nervozno, ima grchevi nesto go machi pa ne spie ili se si e super veselko zadovolno a sepak ne spie? Dali imate prashano pedijatar ili do sega ne go zanemaruvavte i ne obrkjavte vnimanie tolku na toa? Sepak konsultacija i so pedijatar moze pa si e sosema normalno, ima ,,zivi,, bebinja shto ne se mnogu po spienjeto, rado bi ostanale budni da istrazuvaat da ucat novi raboti, shto bi se reklo od spienje uspomeni nema hahaha, ne bi mozela majka da dadam sovet, osven da go iznaigras mnooogu ama na taa vozrast toa i ne sedi samo lezi neznam kako bi go izmorila, stavi go na pod neka kreva glava neka jacha muskuli moze ke se izmori taka poveke, ili da pocekame moze nekoja mama ima slicno iskustvo pa ke kaze chare.

3. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Не ми плаче многу, освен кога е гладен. Педијатар не сум прашала до сега, ај викам може си е такво детето, ај ќе смени ама не се издржува мислам не му е на него толку тешко колку што ми е мене, буквално до вц не можам да појдам, ќе го оставам мислам заспан и за 5 минути очите отворени. Гуга, се смее ,сака да гледа околу, обожава во раце да го носам напред и да гледа ,а го оставам кенка. И во раце ми заспива само ама треба да го држам 40 минути за да остане заспан, а ја со царски се ме боли едвај издржувам некогаш да го додржам за да поспие.

На Viki2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Potpolno te razbiram eve sega se trudam da se setam mojava kolku spiese, ne spiese mnooogu kako drugi bebinja ama pa ne spiese i tolku malku kako tvoeto...jas bev ista, so nea odev vo wc, ja nosev cel den, edno vreme imav hematom na leva raka popukani kapilari modra do laktot bev pa mackav krema hepatrombin a me bolese uzas i edvaj spiev na taa strana, pa bev vo grch celo vreme i eden den se opustiv i si rekov ajde koga zaspies togas, ja stavav vo kolicka ja shetav niz sobi, potkrenata malku na pernice za da gleda da ne e legnata skroz, i peev, ja galev po meshe, i pokazuvav igracki, i zborev da me gleda i malku smeni na podobro, znam deka go pravis istoto ama ete treba vreme, ke smeni sigurno, mojata do vcera se budese vo 5 30-6 denes spiese do 9 sum se cudela i ne mi se veruvase eve sega pak zaspa i spie veke 1.5h znaci ke si menuva period e nekoj valjda ke pomine, shrom e veselko bebe i si ajde dobro mislam nema prostor za griza osven shto ti si preumorna i neznaes glavata kade ti e, tocno te razbiram

На Saf му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Ќе издржиме се мама ,тие нека ни се живи и здрави. Ќе помине и ова, па како викаат поголемо дете поголеми грижи, тогаш ќе си ги бараме назад бебушките :D

6. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Bash taka, sekoj period si ima svoja tezina, nekogas fizicka, nekogas psihicka ama dobro e shto se pominuva a dedo Boze dava sila da se izdrzi

7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.957
    Исти бебиња имаме:D
    Јас спасот во кенгур го најдов, во него ми заспива веднаш.
    Преку ден кога не можам да шетам или низ двор под сенки или низ дома.

На Viki2021 и Saf им се допаѓа ова.
  8. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Баш бев во план да земам кенгур, да се надевам дека ќе сака во него. И вака и така грбот ме боли :rofl:

На Viki2021 и Калатеа им се допаѓа ова.
  9. barba12

barba12 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    392
    Sto da mu stavam mi se osipi na liceto na obravcinata od spienje go vrtam Na dvete strani kako mozolcinja od toplovo ili od bacuvanje 19dena sme stari nz dali da se obratam seuste nemame pedijatar...

10. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Nie 3 razlicni kenguri kupivme i vo nieden ne sedese placese i se tegnese, si imala srekja majka bravo.

11. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Probajte prvo pozajmete ako imate od kade nie 3 kupivme ne sedna vo niv na site 3 probavme placese i se tegnese da ja simnam

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.957
    Господ ги слушна моите секојдневни молитви оти маж ќе ме разведеше ако купам уште нешто што бебе нема да сака:rofl:

Следно ми е релаксатор, ко за беља ни дадоа за проба и не го сака, па маж се испрчи како паун ете добро што не сме купиле, ама јас верувам дека ако купам нов, друг модел, ќе го сака.:makeup::wasntme:

13. Caci_2705

Caci_2705 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Здраво мајки,бебче за некој ден ќе прави 40,на аптамил е супер напредува,ама мака има со мешето целата се витка плаче се напнува се мачи и испушта гасови и после некое време ќе се искака.Давам сирупче Nurse и диа стоп.

14. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Hahahahahaha nie kupivme 90% od raboti shto mozea da se kupat za bebe, imame 1 metar pateka kaj da se dvizime doma so maz mi se e drugo za bebe, e relaksator ne kupivme normalno on kupi se osven toa shto ke mi olesni mene, mislese ke ja ostavam tamu i ke si brkam rabota niz doma pa nema bebeto da oseti majka, ljubov i toplina ete taka si go imase zamisleno relaksatorot deka ke ja ostavam i ke odam kafe da pijam ne si mislese deka ke mi zavrsi rabota da ja ostavam 10 minuti dodeka izmijam shishencata ama toa e taka da jas bev i relaksator i kengur i lulka i se zatoa sega me boli se nemozam grbot da si go pochesam hahah

На tina2018 и Калатеа им се допаѓа ова.
  15. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    163
    Истиот проблем го имавме. Цела беше исфрлена со ситни, црвени брунчиња по лицето и главата. Купив гел за туширање, крема и вода за лице на марката Мустела Стелатопиа, за 2-3дена од употреба почна да ги снемува. Топло ги препорачувам овие производи.

16. Justify

Justify Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2013
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    163
    Земете Еспумисан капки, и ставете 15-20тина во шишето, одма ја отстранува пењата од млекото при растварање + бебчето нема да има грчеви.

17. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    776
    Да не се по родилни акни од хормоните што се чистат? И мојата имаше, премногу и ептен црвени. Ништо не ставав, само хигиена со вода и сами се исчистија за неколку недели.

18. Caci_2705

Caci_2705 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    5
    Земав и шише на авент анти колик

19. peperutce777

peperutce777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    141
    Од шише препорачувам антиколик од Dr.Brown natural flow со зелен вентил. сите ги пробав, ако од авент нема подобрување следно пробај го ова.

На Saf и Tiny Love им се допаѓа ова.
  20. Bebuli

Bebuli Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2021
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    259
    Mojava ic ne go saka siseto, maka macam.