Исто само во раце имаше денски дремки до крајот на 4м, после сам си се научи да спие, не сум го учела. Многу е мало.
Pustate klima kaj sto spijat bebinjata? Jas pustav vo dnevna dosega ama i vo spalna ne se dise pa se mislam dali da mu pustam za spienje barem na 27 28 ...
Mene vo Remedika mi kazaa temp vo sobata 23-24, bas gi prasav posto bese ladno kaj sto spijat bebinjata. Samo da ne ti e direktno izlozena
5 месечно бебе веќе скоро цела недела со слузава и течна столица 5-6 пати на ден. Некој со вакво искуство?
И клима и прозорец на кипање обавезно да влегва свеж воздух темп. од 26-28 завртена нагоре да дува на минимално
Да не почнавте со вкусови, исто може и плунка многу да голта па од тоа да е слузава. Моето 5+ од кога дадов круша така и е потечна сепак 5 6 пати мислам дека е многу советувај се со педијатар
Каква треба да биде столицата на бебе од 3 недели? Зборувам за бојата, доаѓа како боја на морковче така нешто, педијатарот ми кажа треба кафеава да почне, а од кога не знам.
Најчесто жолто златна или сенф, поретко некоја зелена нијанса. Кафеава дури кога почна со цврста храна.
Да, почнавме со вкусови, пред неколку дена баш круша и давав два дена со ред. Но ме загрижува и слузот, а има и многу грчеви, понеделник ќе ја однесам кај матичен педијатар да ја прегледаат..
Пуштам во спална на 27 или на 28. Обично ја вклучам пред заспивање, па седам уште саат два додека да олади и ја гасам. Ама во последно време пак станува жешко, се будиме и двајцата накај 4 и ја пуштам, па пак врти до сабајле.
Иста мака имаме мајка, чаре е само да издржиме. Ја денес цел ден во раце го држев за да спие и сега не можам да се наведнам од кичмата па плус местото кај шо ме боцкаа спинална...ужас
Жени од колку месеци почнуваат да се вртат бебињава? Овој мојов прво почна по цуцлата кога ќе му падне да се врти со главата и сега гледам цел се врти на страна сам , немаме ни 2 месеци... и тоа најчесто во спиење што е најлошо, ќе си дежурам ..
Цел ден сме под клима од сабајле ја пуштам околу 7/8 .. 26 максимум пошто многу лади иначе можеш и помалку зависи колку ти лади.