Мојата беше 100 пати полошо, катастрофа лиценцето. Ништо не ставав само хигиена со водичка и и поминаа.
Devojkii deneska bevme na prva kontrola na pediatar i za 10 dena od koga sme izlezeni od bolnica bebuska kacila 400 grama… vo red li e ?
Мајка мојата месечно не качуваше толку на почеток. Додуша не само на почеток де, во 8 месеци ниеднаш нема качено 400гр. Супер е
Ќерка ми имаше вакви ама многу повоспалени и проширени накај врат,позади ушите.Педијатар ни даде еозин да мачкаме колку првично да се смират а во меѓувреме само измивање со вода. Ќе се смират само малце време треба
Ќе се смират,и моето имаше. Му излегоа првата недела до крај на првиот месец ми се чини поминаа. Кај нас од еозинот мислам дека уште повеќе се проширија,така да подобро ништо.
Haha mojavaa piet mnoguu lele ko mu rekov preeska deka 60 ml piet na 2 saati me polude rece moraa 3 da pominat i preeska mojava rskase za mleko jas cekav da pominat 3 saati .. kako ke se izvajt nokta vaka ne znam…
Zdravo devojki Bebe e nepolni 2 meseca, noseto e zatnato , prima kapki i so aspiratorce vlecime sekret Na doenje +AD sme, poslednive dva tri dena koga i davam AD ne saka da pie ja pluka ili voopsto ne pie Dali deka e zatnata ne saka AD , nezz vo sto e problemot ?
Може така ти рекол затоа што за ад треба 3 часа да се свари млекото и може да му се преоптовари мешето и да го боли ако не се поминати. Не знам колкаво е бебето. Многу често малите бебиња заради грчевите не заради глад плачат, а автоматски ќе го испијат млекото пошто мислат ќе им олесни и ние мислиме гладни се. Е за жал им се прави контраефект и уште повеќе ги заболува мешето. Разговарај со докторот, дозата на млеко ќе ја одреди според килажа +/- 10мл. Во меѓу време гушкајте се и пробај со лажливка да се смири или масажички ако се грчеви.
Можеби. Знам по синко кога бил настинат , слабо јадел . Сигурно и смета носето и неможе убаво да голта, душичка
I moevo e isto osipano na lice uste nekoj den 1 mesec polnime. Prvo na liceto sega se prosiri I na kaj vratceto. Neznqm dali da mackam jekoderm bez preporaca od pedijatar ili da pocekam uste nekojden na 1 mesec ke odime prvpat na pedijatar
Мајки што давате за температура кај бебче конкретно 2 месеци? Чепче или сирупче? Ми качи 38 па се спушти на 37.7 најверојатно е настинат има и потечна столица. Крвна слика е во ред. Совет некој, да му давам повеќе течности, чајче? Дали смеам водичка малку?
Какво чепче каков сируп на 38, тоа не е температура што се третира. До 38.5 ништо не се дава, може само побетер да се направи и да се симне тт отповеќе од потребно. Рассоблечи бебе, остави голо да се олади телото само, масажи, млак туш, цицка нуди цело време. Вода, чај на толку мало не. Ќе биде добро.