Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.952
    И мојата од 5 пелени на ден почна да кака еднаш на 2 дена, мислам дека е нормално, ние сме 2+.
    Ако било супер до сега не менувај, барем не пред да се консултираш со педијатар.

На ^Jasmine^ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Бевме на контрола вчера, и ете, не ми падна на памет дека би можела да прашам дали да сменам млеко, а денес треба ново пакување да купам. А не се баш ефтини адаптираните, па затоа сум во дилема Ама ќе продолжам со Аптамил, па ако ептем не ја бива, ќе сменам :)

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Бебе од 3 месеца има 38 температура мерена во газе. Му ставив чепче парацетамол и после 5-6минути се искака. Незнам како да постапам, дали да ставам друго или да почекам 6 часа. Со првото не сум имала такви ситуации.

4. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    . Stom e vo gaze ne e 38 tukuu37, rasobleci i pocekaj da spadni ako kreva uste tt daj sirup ili cepce.. Barem jas taka pravam

На sweet-17 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    1.469
    Мене на болница кога му мереа на бебе температура ми рекоа дека за 0.5 степени покажува повисока температура во газето..така да нејзината би била 37.5

На sweet-17 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    8.952
    Бебе при држење ми се оттргна и ја зафрли главата наназад и се сецна, почна да плаче ама се смири за кратко, цицаше, се смееше...
    Да паничам или...? Ми доаѓа да се фрлам;(

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Пофати со раката дали има болка негде во тој дел, дали ќе реагира. Најверојатно не е ништо штом се смири.
    Ко беше бебе малиот свекрва ми го држеше, заборави да ја стави раката на грб и се преврти цел надолу. Плачеше кратко ама немаше ништо после. На таа возраст се пофлексибилни.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvet Cvet

Cvet Cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    74
    Majki dali nekoj se soocil so vakov problem porodena sum pred vreme 34 nedela sega sme 4 i pol meseci megutoa koga ke go legnam na mese ne go kreva glavceto a i so ocinja ta od vreme na vreme gi sobira na natre i kako da mu treperat. Bevme decki nevrolog ni kazaa deka ne e strasno po bavno se razvivalo i da pravime vezbi megutoa jas sum isplasena

9. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Devojki aj ve molam za pomoss ;(… imam bebka 2 nedeli e i go hranam so Aptamil do pred dva dena nemase nikakov problem ni bolki vo stomak ni zapek nisto.. veke dva dena ne e kakana stomakot mu e kamen tvrd i samo placit.. preeska malku e cepkav so toplomer i se isprazni malku ama uste kamen mu e stomaceto i nikako pak da odit vo wc i samo se stegnuvat ;(

10. Saf

Saf Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    1.259
    Допаѓања:
    1.612
    Тврда и беше столицата кога се искака? Масажи на мешето, лежење на меше, вежби со нозете како да вози точак, да се размрдаат цревата. Јас давам чајче од сладок анасон по малку и му помага.

11. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.016
    Mnoguu tvrda mnogu… i eve so toa ostana od vcera i nisto. Doktorkata mi rece po 10 ml voda da mu dava ama jas se plasam uste mala e;(

12. mommy's love

mommy's love Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    365
    Мама, нас само провен пробиотик ни помагаше за запек.

13. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Мајки како му ги чистите папочињата на вашите малечки, јас ептен се ежам мојот папок да го гибнам не па на малата а гледам внатре дека е валкано иначе сме 6м додека заздравуваше капнував хидроген

14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.396
    Допаѓања:
    14.350
    Обавезно вода штом сте на ад и пробиотик некој давај. (Јас сум задоволна од waya)
    Чај никако само шеќер ако сакаш да внесува друг бенефит нема од него.

На Knizhevnik11 и januari19 им се допаѓа ова.
  15. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97
    Да споделам позитивно искуство со Twistshake шишињата, ако се мислите какво да купите. Не се прескапи, имаат посебен дел за против грчеви, посебна пластика во внатрешноста која лесно се мие и не се замастува, и дел-дозерка за адаптирано, да си ставиш внатре и да си го раствориш кога ќе ти треба. Авент шишето нема ни месец цело се излечи, ни чистење, ни стерилизација помага. Плус претешко влечеше малата од цуцлата.

На MikicaBt му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ^Jasmine^

^Jasmine^ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    97

Големата е веќе пет години и уште не знам како да го исчистам освен со вода и да истријам со крпче. Ама читав дека помагал хидроген на памуче и да се помини така. Сепак, бебе е уште па најдобро ќе ти одговори педијатар.

На WindyWind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Здраво мајки, конечно го наместивме креветчето и се спремаме да го дочекаме бебуш.
    Е сега ме интересира дали премногу ни е ниско поставена оградата, а високо душечето?
    IMG_20220807_130447.jpg
    Тоа се некаде 20цм, за да не се наведнувам првиот месец дека ќе сум царски.

18. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Засега е ок. Потака ке го спуштиш душегот.тоа и онака месец време ни претрка ни се поместува само ке си спие како топло лебче ке си го повиеш. Јас така му правев и ич немав мака навечер

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.532
    Шише не сум сменила, 4 месеци е. Стаклото не ми замерисува. Цуцли мењам на 3 месеци. Нук користам. Мислам со сјај еднаш на ден а после секое пиење попарувам со врела вода.

На Verce28 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Secret.women

Secret.women Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2020
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.532
    Нан комфортис 1 користам од раѓање и немаме никаков проблем. Не сум менувала друго млеко досега.