И мојата од 5 пелени на ден почна да кака еднаш на 2 дена, мислам дека е нормално, ние сме 2+. Ако било супер до сега не менувај, барем не пред да се консултираш со педијатар.
Бевме на контрола вчера, и ете, не ми падна на памет дека би можела да прашам дали да сменам млеко, а денес треба ново пакување да купам. А не се баш ефтини адаптираните, па затоа сум во дилема Ама ќе продолжам со Аптамил, па ако ептем не ја бива, ќе сменам
Бебе од 3 месеца има 38 температура мерена во газе. Му ставив чепче парацетамол и после 5-6минути се искака. Незнам како да постапам, дали да ставам друго или да почекам 6 часа. Со првото не сум имала такви ситуации.
. Stom e vo gaze ne e 38 tukuu37, rasobleci i pocekaj da spadni ako kreva uste tt daj sirup ili cepce.. Barem jas taka pravam
Мене на болница кога му мереа на бебе температура ми рекоа дека за 0.5 степени покажува повисока температура во газето..така да нејзината би била 37.5
Бебе при држење ми се оттргна и ја зафрли главата наназад и се сецна, почна да плаче ама се смири за кратко, цицаше, се смееше... Да паничам или...? Ми доаѓа да се фрлам
Пофати со раката дали има болка негде во тој дел, дали ќе реагира. Најверојатно не е ништо штом се смири. Ко беше бебе малиот свекрва ми го држеше, заборави да ја стави раката на грб и се преврти цел надолу. Плачеше кратко ама немаше ништо после. На таа возраст се пофлексибилни.
Majki dali nekoj se soocil so vakov problem porodena sum pred vreme 34 nedela sega sme 4 i pol meseci megutoa koga ke go legnam na mese ne go kreva glavceto a i so ocinja ta od vreme na vreme gi sobira na natre i kako da mu treperat. Bevme decki nevrolog ni kazaa deka ne e strasno po bavno se razvivalo i da pravime vezbi megutoa jas sum isplasena
Devojki aj ve molam za pomoss … imam bebka 2 nedeli e i go hranam so Aptamil do pred dva dena nemase nikakov problem ni bolki vo stomak ni zapek nisto.. veke dva dena ne e kakana stomakot mu e kamen tvrd i samo placit.. preeska malku e cepkav so toplomer i se isprazni malku ama uste kamen mu e stomaceto i nikako pak da odit vo wc i samo se stegnuvat
Тврда и беше столицата кога се искака? Масажи на мешето, лежење на меше, вежби со нозете како да вози точак, да се размрдаат цревата. Јас давам чајче од сладок анасон по малку и му помага.
Mnoguu tvrda mnogu… i eve so toa ostana od vcera i nisto. Doktorkata mi rece po 10 ml voda da mu dava ama jas se plasam uste mala e
Мајки како му ги чистите папочињата на вашите малечки, јас ептен се ежам мојот папок да го гибнам не па на малата а гледам внатре дека е валкано иначе сме 6м додека заздравуваше капнував хидроген
Обавезно вода штом сте на ад и пробиотик некој давај. (Јас сум задоволна од waya) Чај никако само шеќер ако сакаш да внесува друг бенефит нема од него.
Да споделам позитивно искуство со Twistshake шишињата, ако се мислите какво да купите. Не се прескапи, имаат посебен дел за против грчеви, посебна пластика во внатрешноста која лесно се мие и не се замастува, и дел-дозерка за адаптирано, да си ставиш внатре и да си го раствориш кога ќе ти треба. Авент шишето нема ни месец цело се излечи, ни чистење, ни стерилизација помага. Плус претешко влечеше малата од цуцлата.
Големата е веќе пет години и уште не знам како да го исчистам освен со вода и да истријам со крпче. Ама читав дека помагал хидроген на памуче и да се помини така. Сепак, бебе е уште па најдобро ќе ти одговори педијатар.
Здраво мајки, конечно го наместивме креветчето и се спремаме да го дочекаме бебуш. Е сега ме интересира дали премногу ни е ниско поставена оградата, а високо душечето? Тоа се некаде 20цм, за да не се наведнувам првиот месец дека ќе сум царски.
Засега е ок. Потака ке го спуштиш душегот.тоа и онака месец време ни претрка ни се поместува само ке си спие како топло лебче ке си го повиеш. Јас така му правев и ич немав мака навечер
Шише не сум сменила, 4 месеци е. Стаклото не ми замерисува. Цуцли мењам на 3 месеци. Нук користам. Мислам со сјај еднаш на ден а после секое пиење попарувам со врела вода.