Физиолошки капнував во папоче, а одвреме навреме хидроген 3%. И ден денес зошто му е подлабоко папочето и знае да се слепи и капнувам со шприц хидроген ќе испени и ќе се исчисти у после само сушам со чисто крпче со тапкањр.
Како се пресметува по килажа колку ад треба да пие бебушот? 5900гр е уште му давам по 135мл на 3 4 саати ама нешто почна порано да ми бара и да плаче многу, да зголемам на 165 мл? На паковање пишува од 8ма недела да му давам таа грамажа, ние сме веќе 9та.
Kako reagirate koga ke mu zaletni na bebeto? Dali se drzi vo ispravena ili legnata polozba? Nozete mi se presekoja mu zaletna 1min vozduh ne mozese da zemi prvpat mi se slucuva ova 1 mesec sme.
Мами, имаше некоја објавено некоја носела лекови од Бугарија па сакам да порачам. Ќе може ли линк од жената што носеше?
Смирено реагирам. Моето многу се засркнува, веднаш добива нагон за повраќање,дури и низ нос му излегува, се вцрвенува. Го вртам на страна или на меше и полека,нежно тапкам по грпче. Потоа си го држам некое време исправен.
Koga go trgnavte vtoroto nivo od transportnoto? Mojot e 2 meseci planiram da go stavam dole na prvo nivo, ama da ne e rano?
Здраво мајки. Бебчето ми е старо 13 дена. Малку цица ама мора да се дохранува. Си дохранувањето имам проблем поточно со шишето. Имам Авент шише ама бебето никако да ја фати убаво цуцлата. Не и прави вакум на цуцлата не знам како да објаснам, значи кога му ја ставам во уста со устата прави потези како штипка за алишта фати-пушти. 30 мл ги пие 15 минути. Да напоменам дека на градите прави одличен вакум, слушам дека голта и ги осеќам лесни градите по хранење. Што мислите, до што може да е проблемот? Да сменам ли друго шише? Немам вакво искуство, ќерка ми пиеше без проблем од секое шише.
Пробај со медела калма, внука ми имаше проблем со сите шишиња освен со ова. Малку е поскапо околу 1200 ден ама еве само тоа се погоди.
Мајка ти си се породила здраво и живо да е бебче Јас користам Tommee Tippee шише, бебка одма го фати.
Мама моето па само Чико прифати, во форма на града. https://zegin.com.mk/mk/chicco-natural-feeling-sino-plastichno-shishe-so-silikonska-cucla-150-ml
Прво честитки мајка, да е здраво и живо! Јас немам таков проблем ама задоволна сум од шишето на Dr brown's со тесно грло, од сите други најмногу ни се погоди.