Не се сеќавам од кога почнав да давам од овие, може да беше на 6+, дотогаш Пико ги користев. А упатството не го чувам за да прочитам. Прашај во аптека кои можеш да ги користиш.
Здраво, Малата има месец ипол и многу е исфрлана по лице како црвени бубулици. Докторката рече од топлото е, ја бањам и мачкам со мустела а користам и мустела стелатопиа за лице, ама некако нема подобрување, некој со вакво искуство да ми каже и препорача што да користам?
Сами од себе поминуваат. Премивај со водичка почесто и ќе помине. Барем кај нас е така, а често и се појавуваат
Najverojatno se raboti za bebeski akni.. Zatoa I nisto ne mi dade da stavam kako crnki se ko so sitno gnojce. I na Internet kako so gledav sliki istite se I pisuva deka ne se tretiraat so nisto sami od sebe pominuvaat samo na lice ima ne se sirat a kako sto gledam od pudrata sushat I se namaluvaat gi snemuva
Ние! Правевме крвна слика пред вакцина и матичен педијатар ни кажа капки од Бугарија, ги почнавме и се надеваме дека ќе се подобри. Инаку 2+++ сме, и не сме биле болни.
За малтофер ваљда станува збор. Не зборувам од искуство, ама моја ептен блиска исто има анемично дете. Му дава малтофер капки, додека ги прима е ок. Штом завршува со терапијата за многу краток период пак паѓа железото. Јас би ти препорачала штом почнат со цврста храна да даваш почесто храна богата со железо, можеби ќе им помогне да се стабилизира нивото на железо во крвта.
Купивме нова кутија Аптамил 1ца ама некако сменето паковањето. На новото со златни букви пишува пронутра и нешто со омега 3, а претходното го немаше тоа. Има повеќе вида или за истото се работи да не знаете?
На доење сте или АД ? Мене ми рекоа да сменам Ад. За терапија било мало, и кој се капките ако може да ми кажеш? И дали ви дозволија вакцина со анемија?
Да за Малтофер, охоо имаме време ние до цврста храна. Се надевам дека кај нас ќе биде добро у по прекинувањето на него.
На АД сме на хип. Да ја примивме рота на едното беше 94 хемоглобинот на другото 101. Капките се Малтофер од Бугарија, се надевам дека ќе помогнат.
И ние сме на Хип, си викам да не е до млекото..ќе пробам со аптамил некое време ако нема подобрување ќе ги земам и јас капките, фала ти.
Ние бевме на Аптамил но не ми какаа по 5 дена и педијатар ни смени на хип. Пробај мила види, сепак секое бебе си е приказна за себе
Многу ми е тешко мајки, дај кажете некој совет што да се прави... 5 месеци е бебето, денот ноќ, ноќта ден, не сака да спие навечер плаче да си игра сака, денски неможам да ја разбудам... сакам да почнам ред малку од малку да и ставам ама џабе денски неможе да се свести од што и се спие, два дена и ја држев денски будна и вечерта пак се буди... на адаптирано млеко е, де подрига, де повраќа и од тоа можеби се буди, незнам дајте некој совет , грчевите и поминаа до трети месец и траеа секоја вечер, еден месец си фати ред сега пак ..... Без ноќен сон ептен ќе попуштам многу е нее еден ден.. Се можно пробав и пак исто е ...
N E e istoto. Zbogateno e so probiotik i bez palmino maslo e ,moeto imase dijarea od nego,a od drugoto nemase problem pa smeniv na hipp.