Majki, kakva mast protiv ubodi od komarci koristite za bebe 3meseci? I nekade procitav deka zimate nesto protiv komarci sto se stava na kolicka?
Во аптека има алки што деца над 3 години може да ги носат на раче / ноже или на коса како ластик, а за деца под 3 г. се закачуваат на креветче или количка, за кај ти треба. Земав досега неколку, последниве од Chicco памтам 80 денари ги земав, тие другите над стотче беа. Не знам дали делуваат, ама пу-пу синко не е каснат од почеток на сезона, а ја сум партал направена, со модрици, со сѐ пропратно што иде од тигрестите комарци и новиве соеви на мушички што касаат
Sega bev vo zegin, nemaat ili mozebi ne sme se razbrale ama im rekov nesto sto se zakacuva na kolicka, rekoa nemaat.
Кажи им алка. Кога ги прашав за на количка и мене ме гледаа ко телиња. Им кажав алка ми вика аа па да, може и на количка да се закачи
Искуство со тортиколис кај бебе? Денес гледајќи слики сфатив дека бебе овие 3 4 дена ја држи главата на десно, ама апла, трк на педијатар и ни рече тортиколис, утре имаме закажано ортопед дополнително... Се средува ли со вежби? Ќе си пукнам од мака
И моето имаше на десно. Повеќето деца имаат. 1. Вежбајте лежење на стомак 2. Вежба од ортопед што ни ја кажаа, кога лежи на грб, пополека да се врти главата на спротивната страна, брадата да го допре рамото (само внимателно, не со сила). Така неколку пати во ден по 10 секунди 3. Гледај да лежиш на лева страна од бебето за кога ќе се врти по тебе да лежи на “правилната”. На почетокот е тешко затоа што секогаш се враќаат на десната страна, додека се навикнат на левата. Тортиколисот ќе се среди, главата ќе се исправи, но нема целосно. Кај нас ептен се сплеска на едната страна. Но веднаш се гледа подобрување. Ќе биде океј не се секирај.
Подобар е денес нема толку секрет од носето, поткашлува уште од време на време ама не е страшно. Ќе му направам крвна слика за некој ден пак..фала на прашање
Фала ти многу, не знам како дојде до ова за толку кратко време. Редовно вртевме главче, не спиеше на иста страна, кога се држиме во раце менуваме позиција. Многу страшно делува, ич нејќеше да се сврти на лева, како вкочанета е цела... Утре сме кај др. Антоние, среќа најдов термин, матичната ме исплаши многу...
Се случува мајка, ништо страшно. Туку мене денес ортопед ми рече да давам по 2 капсули Д3 од тие на бебитол зошто бебуш има 6 кг. Не сум слушнала до сеа дека треба по 2 ? Некој мајки со поголеми бебиња да кажат? Ние сме 2 месеци.