Јас имам chicco апаратче за на количка. Навечер и го ставам на креветче, до сега ја нема каснато комарец, а ја сум партал направена на пр.
A sto mislite za ovoj sprej protiv ubodi? Krema nitu mast nema nikakva vo zegin a vo eurofarm samo ova mi go ponudija
Искуства со бактерија MRSA кај бебе? Му се појавуваше дрлче во окцето и затнато носе, ја покажа на брис од нос...? Фала
Мајка моето имаше Стафилококус ауреус во нос и очи, јас правев на друго место ми излезе дека имам ја имам истата ама Мрса, по некоја логика мислам дека и двајцата иста имавме, сеа дали мрса или обична..Е сега малото примаше терапија капки 3 дена но на следни брисеви пак ја имаше . Симптоми немаше некој освен малце суви мрсулчиња и во очињата по некоја гурелка знаеше да се појави ама ништо посебно страшно. Докторката одлучи да не даваме терапија веќе бидејќи е мал (сега е 2 мес, ја имаше од болница кога го земав). Еве од тогаш фала богу нема ништо ,мој совет само да внимаваш да не се инфицира некоја раничка, гребнатинка и слично инаку не е ништо опасно доколку е без симптоми и само во носе, ќе се исчисти.
Бевме денес и Антоние рече дека нема тортиколис или било каков проблем ортопедски. Рече дека е веројатно од држење во раце, ама сепак советуваше да одиме и на очно и ушно да бидеме сигурни. И најголемиот совет беше да ја оставаме да плаче за да научи сама да седи. И така, сега јас со нешто за смирување треба да се опремам, 3 доктори денес ми рекоа дека сум била многу потресена
Здраво дали некоја мајка има нешто слично? Би сакала сега сме 3м да го користам како подлога за играње а после како оградица. Дали би ми користело за да не купувам 2 работи или џабе е ? Поздрав
Кој Д3 го примаат вашите бебиња и на која возраст? Моментално кај моето бебе (скоро 2 месеци) и давам од Babytol D3+K1 и дали има разлика доколку е на мајчино млеко, адаптирано и комбинација?
Мене ми рекоа доколку е на ексклузивно доење со К, на Ад без бидејќи имало доволно вит К во формулата.
Мене ортопед и педијатар ми рече дека ако е адаптирано или комбинирано да не давам К1 имало во млекото доволно. Една тура давав така со к1 сеа купив само д3 исто babytol.
Има. Доените примаат д3 со к1 и плус омега до крај на 3м. Оние на ад бе примаат со к1. Потоа од 3м д3 со омега, барем ние така примаме сега. Бебитол давам и јас, до годинка после ќе сменам на пливит со молерс. Само доза одредува доктор.