Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.127
    Како најдобра ја издвојувам мустела или еуцерин црвената линија наменета за 0+ .
    Јас лично освен сапун за бањање мустела др ништо во моментот не користам.Имам крема на мустела и уље на џонсон бејби.Но и двете си стојат така :) .Бебето има чиста кожа и за џабе несакам да ја мачкам со хемикалии .

На heppymom, Bufi, TIGARCE86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    potvrduvam i jas za nikolina,jas sum prezadovolna od nea!!! ako ti treba broj kazi. pozz se najdobro

На Artemida81 и kuklaaa им се допаѓа ова.
  3. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Ние почнавме со Мустела и гел за бањање и крема (обичната - хидра бебе мислам се викаше), ама поради многу сува кожа ја сменивме со Мустела Стелатопиа (и купка и крема). Кожата не се подобри и немавме никаков ефект иако потрошивме две туби мустела стелатопиа. Потоа почнавме со А-Дерма Exomega исто за сува кожа и му се среди кожата, сега му е супер...да не го подречам.

На Bufi и kuklaaa им се допаѓа ова.
  4. kuklaaa

kuklaaa Нов член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Zdravo :) Sakam da prasam nesto, neli za vreme na bremenosta se zgolemuvaat gradite, epa sakam da prasam dali posle poroduvajneto i otkako ke prestani da se doi deteto, t.e koga poveke ke nema mleko zenata dali gradite se vrakaat sosema vo normalnata sostojba ili pak ke ostanat pogolemi ? Pisete mi tie sto imate iskustvo :)))

5. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Поголеми тешко дека ќе останат, обесени да. Ама не се секирај после година две се нормализираат. Ако не си родила се уште не се замарај со ова:)

6. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Јас ја мијам со сапунче на Eucerin. Понекогаш во водата и ставам купка Nivea или Chicco (ги имаме добиено на поклон) и ја мачкам со млека (многу ретко) од истите колекции.

7. bambusce

bambusce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    594
    @Artemida81 Заборавив да пишам дека докторката зема само 300 ден. за преглед а контролите се песплатни :)

На Artemida81 и N.Kety им се допаѓа ова.
  8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    zdravo majki,deneska sum mn srekna mojot bucko polni dva meseci i voedno go kaza i prvoto zborce "okej" sabajle se igraat so tato so omilenata igracka i naednas go slusame kako vikaj okej okej i se smee.. i posle pak povtori nekolku pati.. eve i sega mu ja drzam igrakata pred nego i toj povtoruva po mama... mu napraviv 10 videa od pusta sreka :inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

На heppymom, ubavka1, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Fala vi, brojceto bi bilo super ako moze da mi go pises!!! Pozdrav

10. lavaleta

lavaleta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    69
    Nie sme od prv den so Becutan i odlicno ni odi :) dosega nisto drugo osven Becutan ne sum kupila ... Edinstveno pelenite ne im gi biva, od se drugo sme zadovolni...

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Jas koristev Mustela Stelatopia, pa Corine i site isti bea. Sega 2 meseci koristam Hipp 2-1 i super e. Ne gledav nekoja razlika od Mustelata 500-600 den sto bese i Hipp okoli 200 den.

12. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    chicco користам со двете деца. И купки и лосион за тело (по потреба) и омекнувач. Сме немале проблеми.

13. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ti go prativ vo lp.. inaku nema na sto. pozdrav !!!

На Artemida81 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    .......anyone? :|

15. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    339
    Грчевите може да траат и до 4 месеци и повеќе, не е правило дека кога ќе наполни три месеци ќе исчезнат. Капките му помагаат само полесно да ги испушта гасовите, а не и да ги снема. Не знам на што АД сте, ама пробај или со комфорт, тоа е без лактоза, можеби е нетолерантен на истата. Сепак за ова консултирај се со педијатар. Во меѓувреме гушкајте се, нишкајте се, прави му вежбички со ножињата, кај нас помага некогаш и кога ја ставам на стомак да лежи, па сите гасови и излегуваат. Ако не сте го поминале скокот, можеби и тој ве фатил сега. Што и да е, нека мине побрзо.

На heppymom и green.eyes им се допаѓа ова.
  16. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Мамички денес бевме на вакцина,ортопед,педијатар.Се е супер ми рекоа да му ставам широк повој и вежби за колкчињата и за 2 месеци на контрола,бебето било супер супер напредувало 5230 кг имаме а родилна тежина ни е 3100.Супер цврсто и бил понапреден правел нешто што правеле деца на 3 месеци а тој има 1,5 месец.Да му го јадат газето....со извинување иначе ми е малку вознемирен од вакцината,не била со реакција ама да сум му ја следела температурата.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.948
    Допаѓања:
    327.127
    Колку не нервираат ортопедите со тој широк повој ..и кај треба и кај не треба.Стара школа.

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Мајки на бебиња со грчеви:

Варете и пијте чај од ким минимум 3 шољи на ден, а во меѓувреме (едно 3-4 дена) не давајте никакви капки, чисто да видите дали ќе има ефект, зошто неверојатно, ама кај малиов мој имаше супер ефект, почна да си прди и кака многу пати во денот :mm: Веќе не користам САБ симплекс....

На TIGARCE86, joy1 и green.eyes им се допаѓа ова.
  19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мила за 10 дена полниме 4 месеци,и уште имаме грчеви,послаби се ама пак ги имаме секоја вечер,секое дете си е различно еве на другарка ми ќерќичката е 2 месеци,вчера се слушнав баш, не вика нема грчеви ич,супер си е така да повеќе нишкајте се гушкајте се,и користи капки Саб симблекс нас ни помогнаа и бели звуци,фен аспиратор,консултирај се и со педијатар ако не му одговара АД млекото,смени му го и ставај го под твој надзор и на стомак да лежи и тоа помага поззз :)

На green.eyes му/ѝ се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Капки користам некои овдешни Минифом се викаат, пред секој оброк се даваат, демек ги намалуваат гасовите и полесно ги испушта, што е вистина, многу му помагаа. До пред 2 недели имаше скоро секој ден грчеви, ама никогаш не му беа до толку јаки, кенкаше само, немаше некои плачки големи. Секој ден по неколку пати му правевме вежбички, многу му беше интересно да ги прави, се смееше и уживаше :) Си седеше и на стомаче под наш надзор. Во крајни случаи му стававме топли крпи на стомачето и тука грчевите секогаш завршуваа. Е последниве 2 недели, не му се толку чести, ама многу јаки изгледа :sweat: Вчера до тој степен да се зацрвени од плачење, никогаш не се случило тоа. Во меѓувреме стана и бунтовник, не ни дава вежбички да му правиме, ги држи скроз исправени ноџињата плус го подигнува и газето, нема шанса да му се направат :) И не гледа дека се обидуваме на секој начин да го залажеме да ги опушти нозете, и ни се смее и стои така како пушка исправен, и на крај пушта и само по 4-5 пати дозволува, и толку :) На 29-ти имаме закажано контрола кај матичната, минатиот пат најави дека ќе зборуваме за исхраната тогаш, за пробување нови вкусови :?: Тогаш бевме малку возбудени заради вакцините па не ја препрашавме ништо што мислеше со тоа, ќе видиме за 2 недели. Нормално, ако стане нешто сериозно ќе одиме и порано, се надевам се ќе биде во ред до тогаш.

Последна измена: 13 јануари 2015
    На TIGARCE86 му/ѝ се допаѓа ова.