Колку сака бебе толку. Ако сака пак за 5 минути, пак. Некои бебиња ќе се нацицаат за 5-10 минути и се тргаат , има бебиња ко моево што првите два месеци подој му траеше 40 минути. Траење на подој и фрекфенција диктира бебето.
Mamicki po kolku ml aptamil mu davate na 3 nedeli bebe?i dali e mozno od espumisanot da imat proliv? Vcera i deneska ku imam dadeno i gledam mnogu po vodeno mu e kakanjeto duri i preeska ko zeleno mu bese ://
Здраво мајки на мали бебуши Мојата беба има 3 дена и денес ни е прва ноќ дома. Имам една "чудна" дилема. Дишењето кај новороденчиња какво треба да биде? Забележувам кај моето чудни интервали, па брзо дишње само гради мрдаат. Ја поместувам, ја мрдам за да си фати ритам
Jas 60 mu dava od pocetok ama veke ne mu e dovolno go zavrsuvat toa za 3 minuti i posle placit sakat uste ((…
Здраво жени пак јас Не знам дали под главата на бебчето да ставам нешто ? Пеленка или перниче, сегде читам поделени мислења јас на секое спиење му ја вртам главата на различна страна сега за сега ама немаме ниту една недела и се ми е ново и ви благодарам штл многу ми помагате
За новороденчиња не се користи перница за спиење. Треба да спијат на грб на рамна и цврста подлога. Моето е 20м уште не користи перница.
Dragi mami. Beba ima mesec i pol i e na hipp ha i so konsultacija so pedijatar vcera i dadov eden obrok hipp combiotik.Nekolku pati profuzno povrakjase duri i omalaksa.Imala li nekoja iskjstvo vakvo so promena na mleko? Odma ja vrativ na hipp ha ama eve i denes samo ednas obilno povrati. Pedijatarot vika moze i viroza
Јас сменив од Хип ХА, во обичен комбиотик, кога имаше два ипол месеци. Со хип ха имаше зелени слузави столици, со обичниот комбиотик му се вратија жолти. Може да е вироза
Da poslesnive nedela dena i se zeleno sluzavi stolicite. Fala na odgovor Девојки што сте користеле ланолин. Еден куп маички што допре се упропасти, флеки ми остави и по неколку перења, има начин да ги извадам?[/QUOTE]
Devojki kako mu e smiruvate prolivot na novorodencinja? Imam bebuska od 3 nedeli ama eve od nomeska i uste prodolzuva imat mnogu proliv… obavezno ako profolzit uste malku ke e nosa vo bollnica ama da proba nesto i od doma ako znaete ve molam
Јас откако сменив на Хип органик комбиотик ми повраќа по 3 4 пати после јадење ,користев органик на почетокот ама имаше тврди столици. И последниве денови повеќе ми бљуцка не знам зошто, додуша и болен ми е малку може и затоа.
Мамаситас бебе 4м веќе недела дена главата ја држи наведната на лево.Инаку е роден со асфиксија и редовно го прегледува невролог.Пред 10 дена бевме рече се е ок после прегледот почна ова,го консултирав па не прати на второ мислење на детска клиника кај данило (зошто ние не сме од ск) иии данило го прегледа во буквално две секунди а бебе спиеше го крена за раце до седечка положба и вели бебево има хипотонија,ама му велам бебево само главата почна да ја држи на лево и ми вели е така де лева хипотонија и толку беше.Му велам докторе јас се сомневам на тортиколис ме изигнорира и ми вели ќе ви пишам физикална.Инаку одиме и кај наталија во систина ама сме дури во септември и дури да појдиме на физијатар ве молам кажете ми вие кои имате искуство со ваква ситуација како сте постапувале.Ме чуди тоа што наеднаш преку ноќ почна така да ја држи главата а инаку да од старт ја фаворизира левата страна.Повеќе се врти на лево отколки на десно,јас сепак мислам дека не е лева хипотонија.Ум немам веќе.Се извинувам на рефератов
Хипотонија не може само еден доктор да утврди. Ние сме 2ипол месеци, имаме проблем со навалување на десно, педијатарот се сомневаше на тортиколис ама ортопедот рече дека не е, чим ја врти главата и на лева страна без болка тогаш нема проблем. Ни даде совет за очно и ушно и да не ја држиме во раце. Оди на ортопед, ќе те советува дополнително. @Joraa Носи го во болница зошто толку мало бебе може многу лесно да дехидрира