Жени дали е нормални икањето што да преземам малово два дена ми ика леле се осеќам безпомошно се убив од плачење денес
Нормално е да икаат, не се грижи ништо не му е. Може да му дадеш цице или лажливка кога ика, ќе се смири.
Еее мама, тоа не е причина за плачење, најдобронамерно ти кажувам. Ништо не му е, дај цице ако цица или лажливка и јас мојата ја држам исправено иако врска немам дали тоа на некој начин помага, после 10-15 минути прекинува секако
Моето уште во стомак икаше по 5 пати на ден и сега си продолжи, нема потреба толку да се грижиш нормално е.
Другарка даваше 15, мојата не беше толку страшна и затоа и давав по 10. Минимални гасови имаше и тоа траеше кратко па некои денови не и ни давав
Мајки, бебе плачеше и почна да кашла. Се засркна и од напон ми поврати ама повраќаницата беше жолта. Се случило ли кај вас? Од памет се извадив.
Немој да плачеш, икањето е од воздух што голта ко ќе цица или пие млеко, најверојатно не прави вакуум уште ко што треба.
За повраќаницата не знам на моето некогаш му се случува бледо жолто да бљуцне ама не многу. Ама кога ќе заплаче толку лошо се закашлува како да останува без воздух, од памет ме вади..
Nie od pocetok bevme na aptamil 1, ama pocna da mi kaka na 5-6 dena i pedijatar mi rece da smenam mleko pa zemav hipp combiotik, mu davav edna nedela, se ubi od povrakjanje. Sega mu zemav nan comfortis pa se stabilizira, po malku bljucka. Jas mislam deka e od mlekoto.
So ostanuvanjevo bez vozduh.... denes mi se zasrkna od d3 , mu dojde valjda gadno od omegata i pocna da kasla, go ispraviv ,pocna da se gusi bez vozduh kako da ostanuva... sega mi e strav dali dise go proveruvam, 10 godini mi se skratija od zivotot.Sto pravite vo vakvi situacii koga ke vi se zasrknat? Da odam na lekar da go preslusaat? @Saf so pogolem protok na cucla mi pie normalna kolicina mleko bez nervozi kako do sega.
Денес баш сакав да ти пишам да прашам, јас порачав ама не ми е стигната. Туку пробав јас со друго шише со поголем проток и не сакаше ни така, се додека не го ждригнав на сред подој, си продолжи да си пие најнормално.. Најверојатно многу воздух голта и му е мака.
икањето е сосема нормално и ќе ика уште некое време сигурно, и ќе кива и тоа е нормално, ти си ептен тазе мама, се ќе се среди , јас плачев цел месец после пораѓај без никаква причина, само седев и ја гледав и си плачев... знам колку ти изгледа страшно сеа, ама за брзо ќе фатите ред и ќе уживаш со бебе
А па ок ако може и со лажиче. И нема врска пример 1 сат после оброк? Зошто моја беба така ја фаќаат грчеви овично на сабајле и поручек по сат сат и пол после јадење.
Моево некогаш има грчеви некогаш нема. Почнав да и ставам во млекото и тоа само во едно што го давам околу 14h по 10 капки како превентивно делување. Какво е твоето искуство и на остантите со ваков начин да користење на капкиве? Дали да продолжам или да и ги давам само кога ќе има ептен јаки грчеви?