Исто и моето така плаче дури се губи. Денес од паника на клиника ја однесовме од што не знаев како да и помогнам..можно ли е толку да плаче од грчеви? Денес од саб симплекс сменивме на еспумисан..
Па јас превентивно не сум давала ти викам, само по потреба. Ама ако е подолг период, би ги користела и превентивно. Задоволна сум јас ама секое бебе прича за себе..
Како што пишаа и другите женски, нема никаков проблем, иако страшно звучи. Со мајка ми едвај успеав да се разберам дека не е страшно и дека сама ќе престане, нон стоп ме убедува дека сум требала лимонче да и дадам малку.
Мојава кога беше поголема околу 9- 10 месеци еднаш за икање и дадов лимон. Не и помина. Баш сакав да проверам дали се престанува со лимон. Не престана да ика.
Мајки , Бебе е 3 месеци и преку ден спие само по 20 минути. Гугл вика дека е премногу стимулирано? Што активности правите додека е будно , а да не се премори? Некогаш е будно по 1.5 саати па менуваме пелена, јаде, на меше, во релаксатор.. да не е многу се во едно будење ?
По препораки не се става ништо перница мислам дури после годинка, бебуш на грб главата ќе ја вртиш дури не почне да има контрола во вратчето после само знае како му е удобно, како расте се повеќе ќе мрда ќе се врти перница само би сметала а може и да е опасна
Мами, ние од мали сме многу инаетливи кога ќе ги ставам на меше за две минути почнуваат да вриштат без преќин дур не ги земам ( ја креваат главата од нервоза). Кога ги држам на стомак кај мене си ги држат главчињата без проблем. Но сеуште не се зацврстени вратчињата и неможат самостојно да ги држат без моја помош. Како да убрзаме процес, бидејќи за една недела ќе правиме три месеци!?
Седни со нив на под со играчки и изигравај кловн. Јас тоа го правев А за вриштење, ќе си вриштат додека се навикнат па после интересно ќе им биде.
Мојата вриштеше цело време, ни 10 секунди не издржуваше на меше. Ама баш вриштење на секој обид. Од таа причина мислм не ни пролази некогаш. Евентуално да ставиш или да држиш некоја играчка на повисоко за да го кренат главчето колку толку.
Пико Ц за колку денови треба да се употребат од отварање, некоја ако знае.. го фрлив упатството и заборавив
@LiquidLuna фала мами. Тоа и правам кловн изиграва секојдневно. Ќе ги ставам и кога ќе почнат да вриштат од нервоза ги креваат главчињата, онака лабав си лежат не се трудат! Читав пред некој ден дека до 2- 2,5 месеци требало веќе да ги држат па затоа се загрижив, да не правам нешто погрешно или ги разгалувам што ги зима. Ама грев ми е да плачат.
Глава држат ама уцврстуваат некои и до 5 и 6 месеци. Мојов ја држи секако освен на меше, а веќе и се врти, зашто рацете не ги вади од уста. Нема време да се крева, слатки му се рацете.
За трудењето што викаш, мојава легнуваше како покосена. Ако видеше дека не ја зимаме, заспиваше Сега не можам на грб да ја свртам пелена да и сменам
Мојата не да плачеше зајдуваше. Тек на 6м некаде седеше без плачење ама пак кратко, пак 10тина секунди. Сеа се сетив да пробаш да ги држиш во раце како да лежат на меше, така со втората правев (ради други причини имаше егзема со рани по лицето па за да не се стружи додатно) ама па брзо и зајакна вратчето.
When should baby have a steady head? 6 months Your baby will start working on holding their head up from day one, and may begin to lift their head briefly as early as 1 month old. Around 3 to 4 months, you'll see a major improvement in your baby's head control. And by 6 months, your baby will probably have mastered the art of keeping a steady head.