Moze slika od nosilkata i kade ja ima. Se mislam kengur li marama li, ne se drzi po celi denovi vo race pa da probam.
Кенгурот го порачав од Oxymammy . Инаку купив и марама претходно, но ми беше комплицирана за местење. Така ми стои, нова не користена.
Пак јас, сега приметив кај бебчо има нешто бело на непцето и боцка, можно ли да е запче.. плачлив е крева температура и рацете му се константно во уста.. мислам не е можно на 2 месеци ама не сум приметила дали му е од сеа или од раѓање си е така.
Женски,беба скоро на секој подој полни пелени и плус се успива така. Па ја пресоблакам,па она се расонува и се така во круг. Ако ја оставам ми е страв да не и направам црвенило. Има ли спас за мене
Мочкана, остави ја. Ако е какана ќе ја пресоблечеш. На брзинка, пред подој обавезно пресоблечи па дур јаде ако се покака брзински да не се расони и врати пак на цицка или цуцла да се доуспие.
Ако е какана ќе ја пресоблечеш. Јас ја соблекував уште додека цица, пример ќе ја откопчам и полека ќе ја расоблечев за после само пелена да остане, да не се расони.
Go koristime od raganje, imase momenti koga malata bese lom po grbceto od bazent najverojatno ili pa od toploto, potoa se isfrli celata od banjanje malku poveke pritiskav so frotirskata rakavica pa se ,, ishara cela,, ja imame i kupkata top e!!! I od nas eden like za brendot i kvalitetot.
Бебуш мој два месечен ми нема какано веќе три дена има гасови и грчеви по често , некое чаре ? Ми рекоја топломер со павловичева во газе да му ставам ? Некоја од вас има искуство дали пробала на тој начин помага ли?
Да. Имам пробано, еднаш помогна, одма се искака, еднаш не. Јас бев ептен исплашена, ама после сфатив дека е скроз нормално и не треба да се плашиш. Можеш да му правиш вежбички, да му ги креваш ноџињата нагоре, да го масираш.
Му правам вежби секој ден , се уплашив дека по два три пати на ден си какаше и вака сега наеднаш не знам зошто јас во исхрана немам нешто сменато
Доено бебе е нормално да не кака до 10-14 дена. Во секој случај консултирај педијатар, ќе ти даде насоки.
Фала ти,ќе се консултирам да.Имам црно на бело дека е користен вакум на царски пораѓај друго немам ништо.Јас само се надевам дека во досието во архива ги чуваат цетегината од ноќта,како доказ дека бебе имаше скроз ниски тонови а бевме оставени да чекаме,заради тоа оддолжено породување ни се случи се што ни се случи понатаму