Педијатар што вели дека бебе настинало на 38 степени поради што носело боди и дека требало да носи чорапи, ја тој педијатар би го сменила по брза постапка. Ама скоро сум сигурна дека педијатар го нема тоа речено. Иначе, апсолутно не израснале здрави деца, токму напротив. Ние сме многу нездрава нација, ние сме генерации растени на антибиотик. Нација со прекумерна тежина, голем број со проблем со тироидна и куп други здравствени проблеми. По сите статистики водиме во Европа. Се тоа си влече корени од погрешно гледање од најрана возраст. Затоа и постојат денеска генерални препораки како од облека така и за исхрана и за целокупниот развој на детето по фази. Е сега секако си е личен избор како ќе тераш и дали ќе следиш препораки на експерти или не.
Бебе е 3ипол месеци, до сега два пати болно беше само и исклучиво само од сестра му што му донесе. Спие по боди на прерамки без чорапи. Чак што од пола мај навака не сме му ни облекле чорапи. И на извештај од болница стои - вироза од постара сестра. Не рекоа за чорапите Само споделувам искуство.
Јас ќе останам воздржана од овој момент па натаму, на се што пишувате. Ако некој има различно мислење од вашето не значи дека треба да го линчувате. И бај д веј нема да лажам по форуми за тоа што рекол и што не рекол педијатар, поздрав и секое добро.
Можам да ти гарантирам дека не качило температура од тоа што не носело чорапи на 35 степени или капа, сигурно некој вирус бил или паднат имунитет. Како и да е, у такво моменти уште толку се силат старите "Етееее промаја го утепа детето, голи му се нозете" итн
свекврва ми ме убедува дека требало стоби флипс со јогурт да и дадам за ручек она така им давала на нејзините деца и другиот проблем зашто не и давам сокови да пие бебе е 8 месеци ... коментарот е дека она на нејзините така им давала па фала богу ништо не им било... што да кажам фала богу што читаме интернет
Дечки абе искуство со бебе (3м) кое не ги вади прстињата од уста. Шмука, влече, пика цела рака во уста по цело време. Нити е гладно ниту нервозно. Педијатарот вика боље лажливка дај... Претпоставувам е фаза и ќе помоне ама оваа е со часови секој ден вака и не знам...
Сосема нормална фаза од развојот на бебињата. Оралната фаза започнува околу 2 месеци и обично трае до година и пол. Во тој период ставаат рачиња, алишта, играчки во устата. Не треба да се забранува, само треба од дофат да се тргнат небезбедни предмети.
Мм е од старата гарда лекари специјалисти. И он знае да ми "спука" оти ќе го настинам што го шетам само по боди, што го оставам на под така слабо облечено. Малку да залади навечер одма е со- покриј го детето , облечи чорапчиња... Среќа што чита , се доградува , се консултира со помладите доктори . Иако негов домен не е педијатријата , ама па не можеме да речеме дека бебе качило Т оти на 35° не било облечено по долги или па било без чорапи
За некој да крене температура, дали возрасен или бебе, телото мора да се бори против нешто. Одбранбениот механизам што ја повишува температурата со таа цел ја повишува, да се избори со вирусот или бактеријата. Најпросто објаснето од специјалист педијатар. Е сега има постари педијатри што уште настинки со ладно поврзуваат. Ако беше така децата во Шведска, Норвешка, Германија итн. што од најмала возраст ги вадат на најладно и што не ги облекуваат ко кај нас, ќе беа нонстоп болни. А се многу поздрави од нашите.
Ако сака лажливка дај му затоа што фазата нема да заврши скоро Ние сме 6++ и уште му се рацете во уста
Devojki sto e razlikatav megu APTAMIL 1 i APTAMIL 1 PRONUTRA? Dosega koristev ovoj vtoroto megu toa sega gledam mazot kupil APTAMIL 1 ama ne pisuvat pronutra na toa a i ne zna dali da mu e da kasno e da go vrata
Денес конечно се испразна квалитетно да ми кажеше некој дека толку ќе се радувам на бебешка кака што пие кафанава е работава
@Joraa Ima i drugi razliki, ne e samo ambalazata, najprvo e bez palmino novoto pronitra a kako rezultat na toa vidoizmeneti se merite na nekoi sostojki i moeto iako piese aptamil od ragjanje 1, pronutra ne mi go prifati i morav da go smenam. Inaku pronutra e od fevruari 2021 ama kaj nas normalno sega go nosat valjda se trosele starite pratki i za istoto takvo kakvo sto e t.e.pronutra mnogu roditeli prijavuvaat deka decata obilno im povrakale ili imale gasovi grcevi i dijarea, posebno po grupite za adaptirano mleko pp fb no ima i cela studija za slucai vo Amerika. Mene mi bese dobro mleko, no ete ne mi go prifati za zal, pa morav da preminam na hipp. Najdobro e postepeno voveduvanje so eden obrok na den bash poradi izmena na sostav a ne vednas da se prefrli na istoto.
Не е рано да се отвори на 6 месеци? Јас го средувам секој ден, ама не е отворено на 3.5 месеци. Треба да се отвара до кај што оди, ништо на сила.