Само алкохол (70%) капнувај директно во него подигни го малку со прсти би требало да испадне така за брзо после со бивацин соли го доколку има потреба.
Мајки, бебево 4 ипол месеци не сака да јаде воопшто преку ден, еве денес се ако соберам дали 10/15 мин има цицано. Цица по две три голтки, пушта и почнува да плаче. Што би можело да биде проблемот? Излеговме од 4ти скок, испробано е и во затемнета изолирана просторија. Од шише не пие воопшто. Се плашам, не е нормално толку малку да јаде.
На моето после 3 недели, и тоа педијатар откако го очисти и расчепка. Ја како што терав уште може ќе му стоеше само алкохол ставај од страните да се одлепи
малиов се грчи на мименти не е страшно а колиеф ни препишаа од болница од само искачање па сега не знам инаку утре сме 2ра недела
Женски ние денес излеговме од болница и за папчето не ни кажаа како да го третираме јас прашав ми рекоа ништо не ставајте..? Шо да правам ? И дали имате предлог педијатар во Јане Сандански болницата? Или ако има соодветна тема за педијатри препратете ме таму
Во млекце или со лажичка директно, се ставаат капки според возраста, позади на кутијата пишува колку треба.
Како ти кажале така ќе правиш. И мене ми рекоа дека нема потреба со ништо да се третира, само после бањање да се истапка убаво со стерилна газа, да биде сосем суво. @Mrs.Sofija јас откако е роден му пеам песни. Кога е така ,,радознал,, или ја ,,испитува,, околината и не сака да цица, пуштам детски песни блиску до него, он слуша и си цица. Пробајте може и кај вас ќе упали. Му падна на 5от ден, и послд тоа ништо не ставав.
Имате некакво подобрување? Денес ни се случи истото нема какано 2 дена, значи буквално како што опиша беше истото и толку страшно плачеше цели 2-3 часа. Грчеви не се бидеќи подруго ми реагира на грчевите а и веќе ги нема толку јаки па само се стега и не плаче.. Давам Саб симлекс за грчевите и многу му помогнаа, био гаја ги прекинав бидеќи мислев повеќе грчеви му ствараа а и редовно какаше до сега. Цело време пие мајчино и еве баш неколку дена 1-2 пати му давам ад. Не знам можеби е од тоа што му воведов и ад а можеби треба да сменам пробиотик.. читам задоволни од нормиа има па се мислам него да го пробам.
Мене ме советуваа да не ставам ништо само да го одржувам суво и памперсот да биде под папоче никако да не го покривам, за 4 дена падна.
Месец ипол по пород косава почна да ми паѓа, еве веќе недела дена. Овој пат многу порано. Минатиот пат почна стандард накај 3от месец. Знам дека треба да си падне дел, ама ако има некој начин за нешто од нешто бар да се превенира, било што успешно кај некоја? Минатиот пат толку ми падна што залистоци ми се направија. Кажувајте чаре, некоја магија можда.
Епа сабајлето кај 4 ја преслеков, потоа цел ден немаше какано. И ноќта се покака. И од тогаш се среди. И дадов колиеф капки. Пробав и со чај од ким ама не ми го сакаше малку се напи само. Не знам искрено што се дали грчеви или друго, ама сепак лошо е што не можеш да и помогнеш и да ја смириш. Инаку може да ти е што си и дала и ад. Јас кога и давав понекогаш ми се случи истово. Од тогаш само на доење сме.
И јас со истово мака мачам. 2 месеци породена и почна премногу да ми паѓа наеднаш..почнав да ставам кокосово масло пред капење да отстои некој саат ама уште е рано да кажам дека ми помага.
Ќе пробам и тоа ама не верувам дека ќе упали. Баш така, се и е поинтересно и кога не е затемнето разгледува наоколу. А кога е затемнето се нервира и плаче. Не знам како толку долго може да издржи без да цица. Јас се плашам
Ista situacija. Pocnav da stavam ricinusovo na dve nedeli ednas, merz tableti i krauterhof sampon za rast pa ja cekam magijata da pocne da deluva ...