Како го правите чајот од ким? ама за вас не за бебињата. Сакам да почнам да го пијам, една членка беше пишала ама не ми текнува која беше.
Сега го бањкав и приметив на кожата на три места црвено место, а внатре белко како топченце. Не знам дали се приметува на сликата. Што може да е?
@Калатеа @Saf може да е алергија? Дека му го пресоблеков шпихозничето од индиско платно пред бањкање кога и ги видов и после стандард мачкање со крема. Сега му го нема црвенилото скроз, само мала точка стои, дури одвај и најдов на кои места беше.
Ќе падне мајка не се секирај, јас ставав прво алкохол после матичниот ми рече нема потреба од ништо тоа само ќе се исуши и ке падне. Не се секирај нема да стои уште многу време.
Хелооу Бебушот ми е 12 дена. Преку ден ми е во боди само, на кратки ракавчиња. Кога спие е во креветче, рачиња во вис и никако покриена. И со најтенка пеленка да ја покријам, почнува да мрда, да се туфка, да ја бутка пелената. И прија да е голо и непокриено. Навечер и ставам плус тенки хеланчиња и боса. Како е кај вас? На добар пат ли сум со разголено и непокриено бебе
Ова воопшто не сака покриено. Реално топло ни е дома. Дали да и зимам вреќичка или да ја оставам да кулира непокриена
Мамички, Малава е 3 недели, последниве неколку ноќи многу тешко презаспива ноќе. Цело време ја нишкаме наизменично со мм. Првото спиење и е ок, сврзува 2-3 часа и после се буди за цицање. Цица убаво плус пие мое измолзено млеко, заспива и штом ја оставам за 10-15мин се буди и се така во круг до сабајле ... Дали има некој скок во развој периодов или ја некаде грешам со неа?
Па мислам дека не, поинаков осип е алергијата и не верувам на ноџе да му се појави. Мислам сепак дека е каснато и дека не го чеша си се повлекло.
23-26 ама реал филинг е мислам потопло дека е стан е топло. Не се потиме, ама ни ние не се покриваме. Боса е од раѓање, чорап не сум и ставила.
Не ми се верува, алергијата знае да е поситна и поисфрлана да е, како флеки Ова е од комарец или пајаче, брзо им поминува, немај гајле.
Кај мене преку ден знае и повеќе да биде, а навечер баш и не сум заприметила, ама сме со отворен прозор цела ноќ
Ајде сега ново паничење - која е нормална тт за новороденче? Што ме тераше да му измерам и ми покажа вредности 36.8-37.1. Мерам со инфраред на чело и позади увце.
Добри сте, не се секирај. Тоа е нормалнс температура, а плус и на долги ти е облечено па е позатоплено. Расоблечи го и остај го босо