Мајки, како почнавте да давате вода? Во кој период од денот? Дали ја превривате купечката или ставате директно од шише во шишенце?
Исто. Купив биогаја прв пат и дадов денес и ми се туфкаше со некои гасови. Се мислам дали да и дадам пак...
Да не му даваш според мене ама консултирај се со педијатар, на ќерка ми и го прекина. Е не знам зошто им даваат на тие природно. Ми нема логика за имунитет ако цица бебе. Па поголем имунитет од тоа нема. Е сега ако е на АД можда е друга прича...не би знаела.
Јас пробав да му дадам сега кога беше екстра жешко нo не сакаше ја плукаше. Директ од шише.нели се преврива таа од чешма?
Дали некој користите пробиотик капки од Jamieson? Да ми кажете како го прифаќаат бебуши, дали помага за грчевите?
И моето е природно, не ни дадоа пробиотик и не и давам Незнам зашто различно даваат, кај некој да кај некој не
Искуства со педијатар Палчевска во Систина? Во период од речиси 2 месеци, на 4 педијатри бевме и никако да најдам некој да ми се допаѓа..Сите за поединечни работи имаат различни мислења.. А сакам да си фатам ред и да си одиме на едно место. Фала ви
Нас Сајковски ни даде само д3+к1. Царски рез, со комбинирано доење и дохрана. Мислам дека од вчера има грчеви. Како чистите носе? Ми бљуцнува низ нос и мислам дека му е подзакукано.
Ладна му давам, директно сипувам во шише. Таа од чешма ја превривав ама вака ми е попрактично. Почнав да му давам после 5 мес, откако почна со цврста храна. Прво по 10тина мл пиеше, сега веќе на година од 100 до 200 мл знае да испие максимум.
Вода давам откако почна со дохрана. Јас давам превриена од чешма, некако ми е посигурна отколку стоена во пластика. Давам и таква кога немам време да ја вријам и да се лади, но само ако е отворена истиот ден. Нема потреба да се врие. Ако ти користиш вода која си ја отворила од претходниот ден тогаш треба да се преврие.
Majki bas mi trebase vashe mislenje na tema voda, nie ne ziveeme vo MK, ovde kupuvam SPA voda i iako e za bebe jas ja prevrivam vo bokal i od tamu si meram vo shishencata za obrok i za pienje...so meseci znam da prevrivam i nema bigor nema belo, nema partali. Koga doagame vo MK go nosam istiot aparat i od edna voda nema da ja imenuvam koja e isto za bebenca cel bokal e bigor, bel i letaat partali. Nekoja majka da ima isto iskustvo i da prevriva kako mene vo bokal i da ne i se pravi bigor i belo? Blagodaram!