Мамички здраво, ние сме 3+ и сме цело време расположени,но кога и сменив пелена видов на пелената зеленкасто кско исцедок но баш како мрсул, не многу, малку ама битно го приметив. Некаде читам дека е океј поради регулурање на столица, регулирање на црева но не знам.. Какаме на два дена, на мајчино млеко, и бидејќи сме Германија педијатарот ми рече нормално било на мајчино млеко дури до 12 дена..
@Adorabela Кашичките на ДМ (Био и Бејбилов) и Холе се најдобри. И Хип се ок само треба да читаш декларации, не се сите 100% овошје пример.
А кога во текот на денот давате вода? После оброк? Само на доење сме, ќе почнеме со вкусови кај и да е
Дали е нормално бебе од 14 дена да крчи со носот? Од раѓање е вака, плус и кива. Педијатарот ми рече нормално е. Со првото не ми беше вака мислам.
Сеуште хрчи чат пат. Од враќање на млеко, носот и се затнува а и сеуште се чистат. Јас прскав по совет на педијатар аквамарис и после влечев со пумпа. @fana јас ја оставав по 10-20 мин. да ја надгледувам. Инаку не било безбедно. А на меше одма заспива
Нормално е. Моето хрчеше до кај месец и пол. Педијатарот ми рече ништо да не превземам штом може да диши низ нос. Ако се затни скрос тогаш капки. Исто и кивањето е нормално, не значи дека се разболува или дека му е ладно.
Мојава скоро до 2 месеци лечеше така со носот, и јас се советував со педијатар ми кажа нормално било и да не ставам ништо, а ако во случај и се затне носето со физиолошки да чистам
За спиење не ја ставав искрено, а инаку од прв ден ја оставав на стомак по 10 до 15 минути да лежи и убаво е за грчевите а за спиење не сум ја ставала ми беше страв
Здраво мајки, Син ми е 7 месеци и веќе повеќе време не повраќаше ни малку меѓутоа вчера сабајле малце поврна од млекцето, а потоа малку му се врати од храната. Ајде си велам малку е ништо, но сега сабајле пак поврати од млекото, а не го ни испи целото. Нормално ли е после период без никакво повраќање да почне пак?
Јас купечка вода не и преведувам така и ја давам до сега еве сме 3 месеци од прв ден и давам вода и сме немале проблем никаков