За бебе што бљуцка совет беше да се поткрене душекот. Е сега моево е како пропелер, се тегне и витка и секое будење го наоѓам извиткано доле и на страна. Да не му го имам многу поткренато? Не е поголем аголот од 45степени.
Nema vrska toa,takvo si e deteto, mrda mnogu vo spienje. I nie sme isti. Podignat dusekot i toa probano i pomalku i.poveke dignat i skros na pravo pak se izvrtuva na site strani.
Не знаев во која тема да пишам, па си велам тука. На големата и протече носот. Ми е страв за бебето, 17 дена има. Како да го заштитам?
Мака мачам со бебушов и со спиењето... од кога е роден воошто не спие преку ден едвај 15-20 мин дремка, само навечер спие, сега почна преку ден по малку ама само во раце, а го ставам во креветче се буди одма. Или јас да лежам до него... не знам што да му правам кажувајте чаре, страв ми е више да не му е нешто па затоа да не може да заспие ко што треба.. малце шум и одма се буди,цуцлата ќе му падне буден е.. премногу лесно спие
Devojki prasanje... Dali koga vi se na grb maleckite vi disat taka sto im se podiga meseto ? Mojot otkako e roden taka dise nekako , a sega primetivam koga e poaktiven ili sreken epten mu se podiga meseto koga dise i zabrzano nekako mi dise . Koga ke se smiri ili spie se normalizira. Normalno li e?
Да не те плашам ама јас досега не успеав да го заштитам бебево...се префати скоро од сестра и...2 год се разлика. Не разбира кога и велам да не го гушка и бацува. Само со помин да е.
А зошто не го оставиш да ти спие во раце ако си ти будна? Или да лежиш до него? Јас цел 4ти скок како ќе го заспиев со нишкање така ќе седнев на кауч со пружени нозе, раката што го држам потпрана на голема перница и по саат два така спиеше, ја се изнаглеав серии.
Ние 3 месеци за некој ден, уште спиеме во раце, како што пиша @unearthlysarah погоре во иста позиција, сериите пуштени и така тераме. Пробано е во креветче, количка, се буди веднаш и едноставно се помирив, подобро вака да поспие него да е кенкава скроз. Јас за некој месец ќе се консултирам со dr. Goodnight девојката, чисто за кога ќе биде поголема да научи да заспива сама, кога тогаш ќе мора да смениме начин.
Ме утеши мислев само моево бебе не спие. Во раце, во раце тоа е подобро така отколку никако што викаш..
Па релативно лесно. Дури големава имаше температура, бебо не. Со чистење носе, инхалации и солен раствор во нос. Али ко ќе видиш/чуеш едномесечно бебе како можело да кашла... просто се чудев. Големава првпат се разболе кога тргна во градинка. Малово кога влезе дома
Исто и мене ми беше полесно да се помирам, подобро наспан да е, а и мене не ми беше лошо да се излежавам по цел ден Ама после месец два се смени сам, еве сега има 11 месеци скоро и заспива сам, немаше потреба од тренинг никаков. Ти е гајле за хаосот, користи го времето да одмараш И кај мене беше така. Сега што дека спие сам и средувам додека спие, кога е буден све хаос прави за 10 минути
Нормално е и моето така дише. Ако си пребарувала на интернет претпоставувам си испаничена бидејќи таму пишува не било нормално, тоа биле ретракции, се бореле за воздух... и ја од памет се извадив ама нема врска моево од прв ден така дише и педијатар го виде рече нормално е.