Дали ви се потат на спиење? Кога ми спие на рака раката утоп ми е кај што му е главчето, а не е облечен по боди само. И навечер некогаш знае да се испоти исто по боди спие..
Како сте денес? Јас само да споделам вчера вечерта јадев грозје и суви сливи. И на малава и дадов околу 20мл чајче од бекутан.. Ноќта во 3 прв пат се покака столицата и беше нормална дури и како потечна малку. Ете од тогаш денес уште 3 пати се покака. Пробај и кај вас може ќе има ефект
Да, и на педијатар ми рекоа нормално е и неколку дена да не се покака и чим не е тврда столицата дека нема запек. Ама нераат бев дека напнуваше се мачеше.
7 nedeli sme od ko e roden do pred 2 dena po 3 4 pati se kakase ovie 2 dena samo ednas se pokaka. Se Maci nemozi da se pokaka probav masaza placi ima i grcevi mu davav waya probiotik od start do pred 2 dena nemashe nikakva maka sekoja 3ta 4ta pelena ja polnese Dali e normalno samo na doenje e. Za mocanje sekoja pelena e polna.
Јас давав исто колиеф но тоа е со неактивен ензим лактаза кој пред да се даде треба да.постои во малку млеко да се активира и затоа земав колипреф, тие имаат активна лактаза и грчевите ни се намалија, т.е се напиња само да испушти гасови но нема плачење веќе.
И мене ми беше језиво со Носко но морам да признаам дека е далеку поефикасна од сите други пумпи, бебе се навикна од одма и не сњ буни пошто му олеснува за секунда
И ние сме во таа категорија. Скоро 4 месеци и не знам веќе што да правам. Сега го шетам надвор ќе се умори па знае да дремне 20/30 минути, и тоа лесно. Уште малку да залади би требало да е подобро за шетање. Саат време ретко спие. До месец ипол беше супер, после смени. Доле под прозор како што ми брмчат веспи и мотори, ако заспие одма се буди. Се е пробано, освен да го возам во кола, ама на тие цени на бензинот не може
Дали може да ми кажете какви вежби се орават на почеток освен кружните за колкчиња? И какви масажи? Од кога почнавте бебето да го легнувате на стомаче и по колку време? Користите ли масло за масажите? Моето бебе е 18 дена и сакам да почнам дури ми е страв да не доцнам
Беше на советувалиште? Таму АКО има потреба за вежби (зборувам за други освен тие за колкчиња) ќе ти кажат.
Дава некој Вигантол? Една капка ми рекоа, доволно ли е? Дали се добри Вигантолот или да побарам друга фирма?
Го чуваш во фрижидер? И до кога ги користиш? До завршување на шишенцето или менуваш почесто? Прочитав различни мислења низ форумов..
По упатство. 6 месеци од отварање. Така пишува. Ги чувам во фрижидер да, отсабајле ги вадам малце на собна темп пред да дадам, зашто ладно 1саат го чекам да капне.