Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Мамички денес бевме на вакцина супер си напреднува 3ипол месеци 6800 кг и 60 см долга.Но и проверија крв и рекоа слаба не и дадоа ништо да пие велат да почекаме до другиот месец,но јас сум загрижена инаку е само на доење па незнам што да јадам за да и се подобри крвта?ајде пишете

Bufi likes this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Никако вакцина.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Што и да јадеш ти кај неа на крвта нема да има влијание.Повекето доени бебиња се анемични бидејки мајчиното млеко не содржи железо.Не се секирај ке почне со храна за два месеци и ке се среди.
    П.с извинете за два поста еден под друг од моб пишувам.

4. chocolade

chocolade Популарен член

Педијатарот исто кажа. Дури 1 недела пауза да се направи после вакцина.

joy1 likes this.
  5. luciamk

luciamk Истакнат член

Prviot pregled ili takanareceniot U3 moeto bebe go imase 4-ta nedela od koga si dojdovme od bolnica togas mu napravija snimka na karlicata,ja pravat i na maski deca zemajki go vo obzir i mojot sin ;),fala bogu razlikata bese pomegu eden stepen,dokolku se poveke se nosi nesto specijalno ( e sega ne razbrav sto) za stepenite da dojdat vo normala.Zboram za Ger sto znaci ovde se zadolzitelni

6. Bufi

Bufi Истакнат член

Mene vo bolnica koga mi objasnuvaa za bebeto, (uste ne sum porodena inaku) mi rekoa deka do sest meseci ako bebeto cica dovolno e samo mlekoto, nemora ni voda ni nisto dopolnitelno, a posle sestiot mesec ti davaat lista sto treba i na kolku vreme da se vnese vo ishranata! inaku dali bebeto dobro cica se poznavalo po bojata na stolicata!!!

7. baby2014

baby2014 Истакнат член

@chocolade јас баш прашав дали се проблем капките за да прими вакцина и педијатар ми рече нема врска (ова педијатар во систина каде што отидовме рандом за друго и незнам колку е добар)..ама сепак е подобро да си прашаш или да си почекаш секако. Инаку капките ми кажаа да ги ставам во двете очи (без разлика што само на едно око беше) 7-10 дена и потоа отвореното шишенце се фрла. Да не се прекинува терапијата.
    И за млекото...некаде прочитав дека е штетно да му се прсне млеко бидејки било благо и помагало во развојот на инфекцијата доколку е бактерија.

8. joy1

joy1 Форумски идол

По моја логика капките се антибиотик.А антибиотик се дава при бактерија или инфекција.А штом детето има бактерија не е пожелно да се вакцинира.Дури и кога подкашлуваат или се со црвено грло или имаат покачени леукоцити исто не ги вакцинираат.Јас би почекала не би ризикувала.

leona83, chocolade and bambusce like this.
  9. chocolade

chocolade Популарен член

@baby2014 мојот педијатар ми рече одкако ќе завршиме со капките да почекам уште 1 недела па потоа вакцина. Плус ми рече подобро да не ја носам по гужви, овој месец имало многу вируси. Па може ќе почекам до февруари. Фалс ти многу :)

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Ги κоρистевме κапκите Тобρеκс бебчо мислам уште немаше 2месеци,едното оκце потполно му се затвоρи од гуρелчиња(κај нас таκа ги виκаат). И му помогнаа да,и од тогаш сме немале таκов пρоблем,но сеκогаш κога бебево има стρано тело во очињата или му солзат,јас му κапнувам по една κапκа и веднаш му се пρочистуваат.

chocolade likes this.
  11. bile1986

bile1986 Истакнат член

mamicki sto prevzemate koga vasite bebcinja ikaat.kaj nas se slucuva da ikame i 2-3 pati vo denot.

12. N.Kety

N.Kety Популарен член

jas na moeto mu davam na cica i prestanuva.

13. joy1

joy1 Форумски идол

До три месеци честото икање е нормална појава.Јас давав или цице или водичка (почнав од втор месец да и давам по малку)

N.Kety likes this.
  14. anina

anina Популарен член

Јас давав една-две капки лимон и одма прекинуваше икањето. Крајно неисправна е мојата постапка ама тоа е. Додуша не икале често моите деца.

15. zuto

zuto Форумски идол

Кај мене икаше многу почесто. Само со цицање престануваше.

16. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Мами веќе два дена кај брадата и околу неа имаме црвенило и ситни црвени брунки претпоставувам дека е од лигавење, бидејќи премногу се лигави мачкам со еуцерин ништо ,пак исто со што да мачкам кажете искуства фала ви поззз

17. anina

anina Популарен член

За лицето користиме Хидроциклин и тоа по неколку пати во ден. Ние имавме сушење на кожата кај обравчињата и црвенило. Ништо не помагаше. Откако ја мачкам се оваа маст, лицето е стакло. Сега истата ја употребувам и за газето и за препони.

TIGARCE86 likes this.
  18. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Јеκодеρм на лице од κога е ρоден. И сеκогаш κога ќе се нафρли(κое од лигавење κое од баκнување)го мачκам на вечеρ,утρото лицето му е солза.

TIGARCE86 likes this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Од вторник морам да почнам со одење на забар.Дали анестезијата ке смета на доењето?

20. Bajaderka

Bajaderka Истакнат член

@joy1 нема да смета. Само на стоматологот за секој случај напомени му дека доиш.

joy1 likes this.