Мамички денес бевме на вакцина супер си напреднува 3ипол месеци 6800 кг и 60 см долга.Но и проверија крв и рекоа слаба не и дадоа ништо да пие велат да почекаме до другиот месец,но јас сум загрижена инаку е само на доење па незнам што да јадам за да и се подобри крвта?ајде пишете
Што и да јадеш ти кај неа на крвта нема да има влијание.Повекето доени бебиња се анемични бидејки мајчиното млеко не содржи железо.Не се секирај ке почне со храна за два месеци и ке се среди. П.с извинете за два поста еден под друг од моб пишувам.
Prviot pregled ili takanareceniot U3 moeto bebe go imase 4-ta nedela od koga si dojdovme od bolnica togas mu napravija snimka na karlicata,ja pravat i na maski deca zemajki go vo obzir i mojot sin ,fala bogu razlikata bese pomegu eden stepen,dokolku se poveke se nosi nesto specijalno ( e sega ne razbrav sto) za stepenite da dojdat vo normala.Zboram za Ger sto znaci ovde se zadolzitelni
Mene vo bolnica koga mi objasnuvaa za bebeto, (uste ne sum porodena inaku) mi rekoa deka do sest meseci ako bebeto cica dovolno e samo mlekoto, nemora ni voda ni nisto dopolnitelno, a posle sestiot mesec ti davaat lista sto treba i na kolku vreme da se vnese vo ishranata! inaku dali bebeto dobro cica se poznavalo po bojata na stolicata!!!
@chocolade јас баш прашав дали се проблем капките за да прими вакцина и педијатар ми рече нема врска (ова педијатар во систина каде што отидовме рандом за друго и незнам колку е добар)..ама сепак е подобро да си прашаш или да си почекаш секако. Инаку капките ми кажаа да ги ставам во двете очи (без разлика што само на едно око беше) 7-10 дена и потоа отвореното шишенце се фрла. Да не се прекинува терапијата. И за млекото...некаде прочитав дека е штетно да му се прсне млеко бидејки било благо и помагало во развојот на инфекцијата доколку е бактерија.
По моја логика капките се антибиотик.А антибиотик се дава при бактерија или инфекција.А штом детето има бактерија не е пожелно да се вакцинира.Дури и кога подкашлуваат или се со црвено грло или имаат покачени леукоцити исто не ги вакцинираат.Јас би почекала не би ризикувала.
@baby2014 мојот педијатар ми рече одкако ќе завршиме со капките да почекам уште 1 недела па потоа вакцина. Плус ми рече подобро да не ја носам по гужви, овој месец имало многу вируси. Па може ќе почекам до февруари. Фалс ти многу
Ги κоρистевме κапκите Тобρеκс бебчо мислам уште немаше 2месеци,едното оκце потполно му се затвоρи од гуρелчиња(κај нас таκа ги виκаат). И му помогнаа да,и од тогаш сме немале таκов пρоблем,но сеκогаш κога бебево има стρано тело во очињата или му солзат,јас му κапнувам по една κапκа и веднаш му се пρочистуваат.
До три месеци честото икање е нормална појава.Јас давав или цице или водичка (почнав од втор месец да и давам по малку)
Јас давав една-две капки лимон и одма прекинуваше икањето. Крајно неисправна е мојата постапка ама тоа е. Додуша не икале често моите деца.
Мами веќе два дена кај брадата и околу неа имаме црвенило и ситни црвени брунки претпоставувам дека е од лигавење, бидејќи премногу се лигави мачкам со еуцерин ништо ,пак исто со што да мачкам кажете искуства фала ви поззз
За лицето користиме Хидроциклин и тоа по неколку пати во ден. Ние имавме сушење на кожата кај обравчињата и црвенило. Ништо не помагаше. Откако ја мачкам се оваа маст, лицето е стакло. Сега истата ја употребувам и за газето и за препони.
Јеκодеρм на лице од κога е ρоден. И сеκогаш κога ќе се нафρли(κое од лигавење κое од баκнување)го мачκам на вечеρ,утρото лицето му е солза.