За ова си во право. Не можам ред да фатам со капкиве. Капки за ова капки за тоа. За толку мало бебе. Па некои се даваат на 12 сати ако сабајле му давам во 6 после во 18 ако спие да го будам како не.
Ама чекај, тебе ти е даден ради причина. Јас коментирам оти се даваат на сите бебиња. Бебе има мака, нормално ќе даваш.
Јас имам ставено лед лента но не цела, пресечена ми е за да не е јака светлина. Во се за 99 има ноќни ламбички за во штекер ама заборавам да купам.
Јас имам на ѕидот фигури со лед светло ама со нив некако многу темна ми е просторијата не можам очите да и ги видам хаха дали гледа или спие. А со столнава ламба пак некако осветлено многу ми доаѓа.. Накрај со блиц од телефон шала. Ќе бсрам некоја ламба со пригушено светло.
Истото прашував пред некој ден на темава, список за бебе... И не давам ништо на крај, освен д3. За грчеви ако гледам дека ја мачи стомаче, ама реално мирна е во тој поглед.
Пред 2 дена три пати поврати во текот на денот по доење. Вчера два пати. Еве и сабајлево 2 пати до сега после доење. Како урда. И пишав на педијатарот не ми кажа ништо посебно. Дека треба да уждригне по доење и ќе следиме како ќе биде наредната контрола на мерење. Се загрижив. Од што може да биде вака?
Пишав и вчера мислам, моето повраќа 3 4 пати некогаш после јадење, некогаш ниеднаш, зависи. Си напредува супер. Мислам дека е нормално поради неразвиениот дигестивен систем, се додека не повраќа во млазови.
Се прејадува може е во скок и е алчно сак повеќе ние сме 25 дена исто почнавме да бљуцкаме плус ждригаме ама јадеме активно по 40минути така да си мислам дека е само алчност и желба за близина ❤️
Здраво дали има некоја мајка што има проблем со потечна столица откако го смени ја аптамилов 1 со новиве состојки.
Dali napravi promena na aptamil postepeno ili vednas? Menuvaj postepeno formula za da se navikne organizmot, imaat takvi problemi so sostavot i moeto imase po 4 5 smrdlivi stolici kako dijarea duri.
За жал наеднаш мислев дека е исто ама ете не било недела дена е вака ..се мислам да го сменам а одлично напредува бебе кај вас се смири или сменивте млекце ?