Dali e normalno da im krkorat crevata , obicno na pocetok na hranenje? Grcevi nema, no sekogas pred da pocne da pie mleko i nekade do prvite ispieni 30 ml mu krkorat crevata.
@Bebetoo каков пробиотик ви помогна за да какате нормално? Мојава кака ама еднаш некогаш 2пати ама цело време со напнување и нервпза.
Јас почнав да му давам ваја, кога појдов на педијатар ми рече да вклучам и диастоп. Мислам дека од диастопот почна да кака, кога ќе ги завршам вајата планирам само со диастоп да продолжам.
Мислам дека дискутирајте околу давањето витамини, имам едно прашање. Давам д3 и омега ( посебно) ваја, baby vit, значи пред секое пиење на млекце давам по едно почнувам со baby vit а завршувам со омега. Дали давам погрешно или ок е вака пред секое млекце?
Toa e vekje svareno mleko zatoa e kako urda. Kaj mene taka povrakja ponekogas imam primeteno ako go drzam vo race i go niskam ne sekogas ama nekogas znae taka da povrati
I kaj mene isto za 1 nedela 2 meseci ke pravime I poslednava nedela na 2 dena na 1 den kaka a samo na doenje sme. Mislam deka I'm se sreduva stolicata treba da se namali kakanjeto vo denot I se zgolemuva stolicata I mislam se zadebeluva zatoa se napregaat I gi faka grcevi Kaj mene masaza na stomak pomaga ako ne se kaka barem gasovite izleguvaat
Кај бебиња на доење нормално е и до 7 па и повеќе денови да истераат без какање, мајчиното млекото се апсорбира во целост. А и многу ретко запек имаат тие што се на ексклузивно доење, дури и може да се каже дека не се случува воопшто.
Навечер ги будите бебињата за доење? Колку часа може да поминат без јадење да не ги будиме? Обично сама станува, ама вчера цел ден не спиеше и сега се успала од 11 уште спие, ми беше жал да ја разбудам ама изгледа сега ќе морам и пак после нема да спие и пак истото како секоја вечер
Ако добро напредувате 5-6 саати макс, совет од педијатар, месец два старо. Ако е многу мало макс би оставила 4 часа јас.
Моето е 2 месеци на АД. Од прв ден имаме иста вечерна рутина Бањање, млекце и спиење. На почетокот се будеше два пати за млеко, па подоцна еднаш накај 4h, и последниве недели како ќе заспие во 20:30/21:30 до 6:30 или 7:30 не станува. Мене педијатарот ме советуваше да не ја будам, ако е гладна она ќе ме разбуди. А преку ден си јаде со преголема желба и не бира шише
Моето има 26 дена. Ќе испие млеко околу 04 часот ноќта и ќе заспие околу 04 и 20 и после околу 05 и 10-15 се буди. Го ставам до мене да спие, но не сака, кенка. Па морам во раце и потоа во транспортер да поспие барем уште еден час. Зошто е така не знам веќе. Секоја вечер ова ми го прави. А темна е собата, така тераме отпочеток. Умрев за спиење.
Кој ви е педијатар мила? Јас на Сајковски му спомнав дека од Биогајата како уште повеќе грчеви да има, тој ми рече нема шанси. Дали на своја рака да си го земам пробиотикот не знам. Како сте задоволни сега како сменивте?